Galatasaray Bugünün saraylısı!

Bugünün saraylısı!

20.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Osmanlı deplasmanında fark yarattı, yeni transferler de takıma iyice uyum sağladı.

Bugünün saraylısı

NEVZAT DİNDAR - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Cim-Bom, Başkent deplasmanında mükemmel oynadı, üç puanı alırken zorlanmadı. Savunmaya transfer edilen Maicon, iki işi birden yapabileceğini gösterdi, ilk golü attı. 31’de Aslan’ın diğer yenisi Gomis gelen topu doğrudan kaleye şutladı, kaleci Hakan kıpırdayamadı. İkinci yarıda Tolga farkı üçe çıkarırken, 58’de Serdar, Osmanlıspor’un şeref sayısını ağlara taktı.

Galatasaray sanki fragmanı izletiyor. Kayserispor engelini farklı aşarak lige iyi bir giriş yapan sarı-kırmızılılar, Osmanlıspor’u da deplasmanda farklı geçti... Cim-Bom her yönüyle yine beğeni toplarken gelecek için olumlu sinyaller vermeye devam etti. Herkesin ortak kanaati ise esas film başladığında çok daha farklı bir Galatasaray’ın olacağı. Çünkü Feghouli ve gerçekleşirse diğer transferler de gelecek.
Cim-Bom perdeyi 14’te Maicon ile açtı. Sambacı, Belhanda’nın kullandığı kornerde rakip savunmadan seken topu kafayla doğru adrese gönderdi. Aslan adeta rakibe top göstermiyordu. 31’de sahneye Gomis çıktı. Fransız golcü, geçen hafta olduğu gibi yine kükredi. Geçen hafta da yine gol pası veren Rodrigues’in ortasında Gomis adeta filelerden örümcekleri aldı.
Günün iyi isimlerinden Mariano’nun pasında Tolga 2. haftada ikinci kez gol atma başarısını gösterdi. Oysa koca geçen sezon ne gol ne asist yapabilmişti.
2 dakika sonra Galatasaray kalesinde golü gördü. 58’de Serdar Gürler yakın mesafeden farkı 2’ye indirdi. Birkaç dakika sonra ise Serdar Aziz’in hatasında az kalsın Osmanlı bir gol daha buluyordu. Kalan bölümde Galatasaray bazı gol denemelerinde bulundu ama sonuç değişmedi.
Bitirim Gomis!
Galatasaray’ın en skorer ismi Gomis oldu. Kayserispor karşısındaki iki golünün ardından dün de rakip fileleri havalandıran skorer isim, bu sezon Süper Lig’de kaleyi bulan ilk dört şutun üçünü golle buluşturmayı başardı. Fransız oyuncu, rakip ceza sahasındaki ilk topla buluşmasında golünü kaydetti.
Seriye bağladı
Deplasmandaki son dört lig maçını kazanan Galatasaray, 2011-12 sezonundaki dört maçlık seriden bu yana ilk kez aynı başarıyı yakaladı. Sarı-kırmızılılar, ligdeki son altı maçını da kazanarak şampiyonlukla tamamladığı 201-15’deki altı maçlık seriyi de yakalamış oldu.
Süper Fernando
Cim-Bom’un yeni transferlerinden Fernando, orta sahaya büyük katkı sağladı. Kusursuz bir performans ortaya koyan Brezilyalı oyuncu, Osmanlıspor karşısında 126 kez topla buluşurken, sahanın en iyisi oldu. Bunların 101’ini arkadaşlarına kazandıran Fernando, yüzde 93’lük bir isabet ortalaması yakaladı. Bu da Galatasaray’ın rahat bir nefes almasını sağladı.
Yeni transfer Tolga!
Galatasaray’da yeni isimlerle birlikte parlayan Tolga Ciğerci oldu. Geçen sezon 20 maçta ilk 11’de çıkan sarı-kırmızılı oyuncu ne gol ne de asist yapabilmişti. Bu sezon ise iki maçta da gol attı
Cim-Bom’da yeni transferlerden biri de Tolga Ciğerci oldu. Geçen sezon ön liberoda oynayan ve savunmanın önünde kesici vazifesi gören sarı-kırmızılı futbolcu, bu sezon sol açıkta görev yapıp, takıma büyük katkı sağladı. Osmanlıspor karşısında da teknik direktör Igor Tudor tarafından kanatta görevlendirilen Tolga, geçen sezon görev aldığı 24 maçta yapamadığını bu bölgede gerçekleştirdi. Tolga, 20’si ilk 11’de olmak üzere tüm karşılaşmalarda da uzaktan şut denemelerinde bulunmuş ancak ne gol ne de asist yapabilmişti.
Başarılı oyuncu, ilk haftadaki Kayserispor karşılaşmasının ardından dün de gole ulaşma başarısını gösterdi. İki karşılaşmada iki golü bulunan futbolcuya Gomis (3), Belhanda ve Maicon eşlik etti.
2 maçta 2 asist
Tolga gibi bu sezon parlayan yıldızlardan biri de Garry Rodrigues oldu. Osmanlıspor deplasmanında Gomis’e asist yapan Rodrigues, iki maçta iki asistle oynadı. Sarı-kırmızılı oyuncu, geçen sezon sadece bir asist yapabilmişti.
Bugünün saraylısı