Trabzonspor Burak Yılmaz'ı unutturan adam

Burak Yılmaz'ı unutturan adam

30.07.2017 - 15:01 | Son Güncellenme:

Beijing Guoan forveti Soriano, Burak Yılmaz'ın yokluğunda çıktığı 5 maçta 8 gol attı. Çin Süper Ligi'ne damga vuran 31 yaşındaki oyuncu, Türk futbolcunun Trabzonspor'a transferinin önünü açtı.

Burak Yılmazı unutturan adam

Onur Dinçer- Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Burak Yılmaz'ın aldığı ceza, Çin Süper Ligi'nde yeni bir yıldızın parlamasına neden oldu. Jiangsu Suning maçında rakibine tokat atmasıyla kırmızı kart gören ve ardından federasyonu tarafından 5 maç men cezasıyla cezalandırılan Burak'ın yokluğunda Beijing Guoan'ın bir diğer forveti Jonatan Soriano adeta patlama yaptı.

Son olarak önceki gün takımının Henan Jianye'yi 2-0 yendiği maçta iki gol birden atan İspanyol forvet, Burak Yılmaz'ın yokluğunda çıktığı 5 maçta attığı gol sayısını 8'e çıkardı. Sezon başından bu yana geçen 14 maçta sadece 2 kez fileleri havalandırabilen 31 yaşındaki futbolcu, son beş maçlık performansıyla Çin Süper Ligi'nin en golcü oyuncusu haline geldi.

Schmidt'in kafası karıştı

Haberin Devamı

Trabzonspor Burak Yılmaz ile transferi konusunda anlaşsa da Beijing Guoan Kulübü ile görüşmelerinden şu ana kadar sonuç alamadı. Ancak Soriano konusundaki bu beklenmedik gelişme bordo-mavililerin işine yarayabilir. Burak'ı sezon sonuna kadar takımda tutmak isteyen teknik direktör Roger Schmidt'in, İspanyol forvetin performansı karşısında Burak konusunda kafasının karıştığı ve futbolcunun gidişine izin verebileceği belirtiliyor.

SORIANO'NUN SON 5 MAÇI

CC YATAI 1 gol

E.GRANDE 2 gol

ZHICHENG 1 gol

SHENHUA 2 gol

HN JIANYE 2 gol

Yazarlar