Yaz Olimpiyatları Buse Naz Çakıroğlu madalyayı garantiledi

Buse Naz Çakıroğlu madalyayı garantiledi

02.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda kadınlar boksta Busenaz Sürmeneli’nin ardından Buse Naz Çakıroğlu da yarı finale yükselerek madalyayı garantiledi. Milli sporcu 51 kilo çeyrek finalinde karşılaştığı Taylandlı rakibi Jitpong’a ringi adeta dar etti

Buse Naz Çakıroğlu madalyayı garantiledi

Beş hakemden tam puan
2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın 9. gününde kadınlar boks 51 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, yarı finale yükseldi ve madalyayı garantiledi. Kokugikan Arena’da çeyrek finalde Buse Naz, Taylandlı Jutamas Jitpong’la karşılaştı. Maça çok iyi başlayan Fenerbahçeli milli boksör ilk rauntta 5 hakemin 4’ünden tam puan aldı. Buse Naz ikinci rauntta vurduğu kroşelerle rakibine net bir üstünlük sağladı ve bu kez 5 hakem de tam puan almayı başardı.

Haberin Devamı

Yeni rakibi Wen Huang
Müsabakanın son raundunda üstünlüğünü koruyan Buse Naz adını yarı finale yazdırdı. Buse Naz Çakıroğlu, 2020 Tokyo’da kadınlar 69 kiloda yarı finale çıkan Busenaz Sürmeneli’den sonra madalyayı garantileyen ikinci Türk boksör oldu. Buse Naz Çakıroğlu, 51 kilo yarı finalinde çarşamba günü 4 numaralı seribaşı Çin Taipeisi’nden Hsiao-Wen Huang ile karşılaşacak. Milli boksör maçı kazanırsa finale yükselerek gümüş madalyayı garantileyecek.

Kasapoğlu ile paylaştı
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu karşılaşmayı büyük bir heyecan içinde takip etti. Kasapoğlu müsabakayı diğer milli boksörlerle birlikte izlerken, Buse Naz’ı motive etmek için sık sık tezahüratta bulundu. Milli sporcu zaferinin ardından mutluluğunu Bakan Kasapoğlu, teknik ekip ve arkadaşlarıyla paylaştı.

Haberin Devamı

‘Ülkemiz için buradayız’
Buse Naz Çakıroğlu, “Ülkemizdeki durumdan (orman yangınları) dolayı biraz buruğuz. Bu madalyayı almak bir milli mesele. Ülkemiz için buradayız ve istediğimizi alacağız” dedi. Madalyayı garantileyerek tarihi bir başarıya imza attığını aktaran Çakıroğlu, “Dünya Şampiyonası’nda finali kaybettikten sonra çok kararlıydım. Yaşadığım hayal kırıklığını burada telafi etmeliyim. Çok istekliyim. İnşallah ilk olimpiyatımda altın madalya benim olacak” diye konuştu.

Yasmani finale uçtu
Atletizmdeki en büyük madalya umutlarımızdan Yasmani Copello Escobar, 400 metre engellide finale çıktı. Tokyo 2020’de erkekler 400 metre engelli yarı finalleri Olimpiyat Stadı’nda yapıldı. İlk seride koşan olimpiyat üçüncüsü Yasmani, 47.88 ile bu sezonki en iyi derecesini yapmasına rağmen 3. oldu. Dünya 1 numarası Norveçli Karsten Warholm 47.30 ile birinci, dünya 2 numarası ABD’li Rai Benjamin 47.37 ile ikinci sırayı aldı.

Dev mücadele yarın
Serisinde ilk 2’ye giremeyerek doğrudan finale kalamayan Yasmani, diğer serilerin sonucunu beklemeye başladı. Milli atlet, diğer 2 yarı final serisinin de tamamlanmasıyla genel sıralamada ilk 8’de yer aldı ve adını finale yazdırdı. Milli sporcunun madalya mücadelesi yarın TSİ 06.20’de koşulacak. Bu arada Yasmani Copello Escobar’ın yarı final yarışını, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da tribünden izledi.

Haberin Devamı

Adar repesaja çıkacak
Tokyo’da kadınlar 76 kilodaki güreşçimiz Yasemin Adar, son 16 turunda Brezilyalı Aline Silva’yı yenerek çeyrek finale yükseldi. Milli güreşçi çeyrek finalde ABD’li Adelina Maria Gray’e yenildi. Yasemin Adar, Gray’in akşam seasında Kırgız rakibini yenerek finale çıkması ile repesaj hakkı elde etti. Milli güreşçi bugün Tunuslu Zaineb Sghaier ile bronz madalya için karşı karşıya gelecek.

Kamal elendi
Sabah seasında mindere çıkan ve son 16 turunda Moldovalı Victor Ciobanu’ya yenilen Kerem Kamal elenmekten kurtulamadı. Repesaj hakkı için Moldovalı rakibinin finale çıkmasını bekleyen milli güreşçi, Ciobanu’nun yarı finalde yenilmesiyle bu hakkı elde edemedi ve olimpiyatlara havlu attı.

Kayaalp’in Nunez kabusu
Dört kez dünya ve 10 kez Avrupa şampiyonluğu elde eden Rıza Kayaalp, Nunez’den rövanşı alamadı. Son 3 olimpiyatta altın kazanan 38 yaşındaki Nunez ile Rio 2016’da finalde karşılaşan Kayaalp, gümüş madalyada kalmıştı. Londra 2012’de bronz alan milli güreşçi, Kübalı sporcuya yarı finalde yenilmişti.

Haberin Devamı

Kübalı yine kazandı
Grekoromen güreş 130 kiloda Tokyo’ya altın madalya hedefiyle giden Rıza Kayaalp, uluslararası alandaki en önemli rakibi Kübalı Mijain Lopez Nunez’e yine diş geçiremedi. Son 16 turu ve çeyrek final maçlarını rahat kazanan Kayaalp, yarı finalde Nunez’e 2-0 yenilerek altın madalya şansını yitirdi. Milli güreşçi bugün bronz mücadelesinde üçüncü olimpiyat madalyası için mindere çıkacak.

Kaynar’dan tarihi başarı
Milli yelkenci Alican Kaynar, Tokyo 2020’de bir ilki başardı, göğsümüzü kabarttı. Finn sınıfında 10 yarış sonunda madalya müsabakasına katılmaya hak kazanan milli sporcu tarihi bir başarıya imza attı. Genel sıralamada 8. olan ve madalya mücadelesine katılma hakkını elde eden Alican Kaynar bunu elde eden ilk Türk sporcu olarak tarihi geçti. Yarışların ilk iki gününde lider durumda bulunan milli yelkenci, madalya mücadelesinde yer alacak sıralamayı almasını bildi. Milli sporcu madalya yarışına yarın çıkacak. Yarış TSİ 08.33’te başlayacak.