Yaz Olimpiyatları Busenaz Sürmeneli final maçının ardından duygusal anlar yaşadı!

Busenaz Sürmeneli final maçının ardından duygusal anlar yaşadı!

08.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tokyo’da tarihe geçen Busenaz Sürmeneli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile maçtan sonra görüştüğünü açıkladı, “Kendisine 2013 yılında verdiğim sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. İnanılmaz mutluyum. Çocukluk hayalim gerçek oldu” ifadelerini kullandı

Busenaz Sürmeneli final maçının ardından duygusal anlar yaşadı

Busenaz Sürmeneli, olimpiyat şampiyonu olduğu final maçının ardından duygu dolu açıklamalarda bulundu.

İlk olarak hayallerinin gerçekleştiğini aktaran milli boksör, “Ağlamak istemiyordum ama törende marşımızı dinlerken kendimi tutamadım. İnanılmaz mutluyum. Çocukluk hayalim gerçek oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile maç sonrası görüştüm. Kendisine 2013 yılında verdiğim sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, kulübüm Trabzonspor’a, değerli hocam Cahit Süme’ye, bugüne kadar birlikte çalıştığım ekibime teşekkür ediyorum. Ayrıca bir yıl önce vefat eden dedeme verdiğim madalya sözünü de tutmanın gururu içindeyim” diye konuştu.

Busenaz Sürmeneli, Türkiye’ye ileride yeni madalyalar kazandırmak istediğini söyledi. Milli boksör, “İnşallah bir iki olimpiyat daha görebilirim. Adımı altın harflerle tarihe yazdırmak istiyorum. Ülkeme daha da çok madalya getirmek arzu ediyorum” dedi. Türkiye’deki orman yangınlarını da değerlendiren başarılı sporcu, “Daha önce ülkemizde orman yangını çıkaranlara tepkimiz olmuştu. Bu duruma çok üzüldüm. O bölgelerde insanlarımızın canı yandı. Onların acısını biz de buradan hissettik. Bu madalya ile onları biraz olsun mutlu edebildiysem ne mutlu bana. Sevgi ve saygılarımı iletiyorum” dedi.

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan sosyal medya hesabından Sürmeneli’yi kutlarken, “Kadın boksunda ilk olimpiyat şampiyonumuz Busenaz Sürmeneliyi ve gümüş madalya kazanan Buse Naz Çakıroğlu’nu tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

17 yıl sonra şampiyon

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazanan Busenaz Sürmeneli ile gümüş madalya elde eden Buse Naz Çakıroğlu, Türk spor tarihine geçti. Türk boksu olimpiyat tarihindeki ilk altın madalyasını Busenaz Sürmeneli ile Tokyo 2020’de elde etti.

Sürmeneli tarihe adını “altın” harflerle yazdırırken, Buse Naz Çakıroğlu, Türk boksuna 13 yıl sonra olimpiyatta madalya kazandıran ilk boksör oldu. Türk boksunun olimpiyatlardaki madalya sayısı ise 1 altın, 3 gümüş ve 3 bronz madalyayla toplamda 7’ye yükseldi.

Türk sporu kadınlarda 17 yıl sonra olimpiyatta altın madalya kazandı. Kadınlarda son altın madalyayı 2004 Atina Olimpiyatı’nda halterde Nurcan Taylan’la alan Türkiye, 17 yıl sonra Busenaz Sürmeneli’yle bir kez daha şampiyonluk sevinci yaşadı.

Haberin Devamı

‘Yürüyecek daha çok yolumuz var’

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Buse Naz Çakıroğlu’nun 51 kiloda gümüş madalya kazandığı maçın ardından Busenaz Sürmeneli’nin karşılaşmasını salonda takip etti. Heyacan içinde müsabakayı izleyen Bakan Kasapoğlu sonucun ilan edilmesinden sonra çok büyük mutluluk yaşadı. Kasapoğlu maç sonunda sarıldığı milli sporcuyu tarihe geçen başarısı için kutladı.

Tokyo Olimpiyatı’nı değerlendiren Bakan Kasapoğlu, “Madalya kazanan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Bu, 1-2 yılda birden bire olan bir şey değil. Bu uzun süreç, özveri istiyor, inanmak ve sabırla o yolda yürümek gerekiyor. Çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Daha çok başarıları inşallah en güzel şekliyle sporcularımız bize yaşatacak. Her branşta sporcularımızın güçlü yürüyüşünü görüyoruz. ‘Kadın odaklı spor’ diyoruz. Kadınların bu alandaki varlığının ne kadar güçlü olduğunu, yürüyüşün de daha yukarılara doğru ilerlediğini gördük. Pek çok branşta yeni tohumların yeşerdiğini gördük. Bu da bizim için ayrı bir mutluluk vesilesi. Yürüyecek daha çok yolumuz var” diye konuştu.

72 yıllık rekor kırıldı

Tokyo’da tarihi başarılara imza atan Türkiye sayısal olarak madalya rekoru kırdı. Ay-yıldızlılar, Tokyo’daki 13. madalyayı dün karatede Uğur Aktaş’la kazandı. Milliler böylece olimpiyatlardaki 72 yıllık madalya rekorunu da kırdı. Tokyo’da 2 altın, 2 gümüş, 9 bronz madalya elde eden Türkiye, 1948 yılında Londra’da düzenlenen olimpiyatta 12 madalya (6 altın, 4 gümüş, 2 bronz) kazanmıştı.

Haberin Devamı

Yazarlar