Galatasaray Çağlar Söyüncü ve Erden Timur görüştü! Galatasaray için transfer kararı

Çağlar Söyüncü ve Erden Timur görüştü! Galatasaray için transfer kararı

03.09.2022 - 19:49 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da savunma hattına deneyimli bir ismi transfer etmek isteyen kurmaylar, Çağlar Söyüncü'yü gündemine aldı. Milli savunmacı ile görüşen sarı-kırmızılı kurmayların aldığı cevap netlik kazandı. Transfer görüşmesinin detaylarına MİLLİYET ulaştı.

Çağlar Söyüncü ve Erden Timur görüştü Galatasaray için transfer kararı

Okan Buruk yönetiminde Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda şampiyonluk hedeleyen Galatasaray kadrosuna yıldız isimleri dahil etti. Marcao, ve Alpaslan Öztürk'le yollarını ayırdıktan sonra savunma hattına yeni bir oyuncu katmayı hedefleyen sarı-kırmızılar gündemine Çağlar Söyüncü'yü aldı. Çağlar Söyüncü ile Erden Timur arasındaki görüşmenin detaylarına MİLLİYET ulaştı.

Haberin Devamı

Dursun Özbek'in başkan seçilmesinin ardından transfer çalışmalarında yeni bir politika izleyen Galatasaray kadrosuna önemli isimleri dahil etti. Sarı-kırmızılılar orta saha kurgusuna Arsenal'dan Lucas Torreira, Porto'dan Sergio Oliveira ve AZ Alkmaar'dan Fredrik Midtsjö'yü ekledi. Süper Lig devi sağ bek pozisyonu için Olimpik Lyon'dan Leo Dubois'le anlaşma sağladı. Galatasaray'da sol beke Kazımcan Karataş geldi. Forvet hattına Dries Mertens ile Haris Seferovic eklendi.

MARCAO'DAN DEV BONSERVİS

Sarı-kırmızılılarda kadroda düşünülmeyen oyuncularla yollar ayrıldı. Jesse Sekidika, Omar Elabdellaoui, Aytaç Kara ve Mbaye Diagne'nin sözleşmesi feshedildi. Mostafa Mohamed sezon sonuna kadar Nantes'a kiralandı. Mısırlı golcü için yapılan anlaşmaya satın alma opsiyonu maddesi de eklendi. Sarı-kırmızılılar, Olimpiu Morutan'ı tecrübe kazanması adına Pisa'ya kiraladı. Rumen orta saha için yapılan anlaşmada da satın alma maddesi yer aldı. Öte yandan Charleroi, Valentine Ozornwafor'un sözleşmesinde yer alan 100 bin euroluk satın alma maddesini kullandı. La Liga ekiplerinden Sevilla, Marcao'yu 12 milyon euro artı bonuslar karşılığında transfer etti. Alpaslan Öztürk, Spor Toto 1. Lig ekibi Eyüpspor'a kiralandı.

Haberin Devamı

ÇAĞLAR HAMLESİ

Galatasaray'da savunma hattına bir takviye yapmak isteyen kurmaylar gündemine Çağlar Söyüncü'yü dahil etti. 26 yaşındaki oyuncu için sarı-kırmızılılar kısa süre içerisinde harekete geçti. Galatasaray'da Erden Timur, Çağlar Söyüncü ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Çağlar Söyüncü ve Erden Timur görüştü Galatasaray için transfer kararı

SADECE 90 DAKİKA

Çağlar Söyüncü bu sezon Leicester City'de yedek kulübesine hapsoldu. Forma savaşında takım arkadaşlarının gerisinde kalan 26 yaşındaki oyuncu Lig Kupası'nda 1 maçta oynadı. Bu müsabakada 90 dakika sahada kalan Çağlar Söyüncü, Premier Lig'de henüz süre almadı. Çağlar Söyüncü'yle ilgili gelen eleştirilere Leicester City Teknik Direktörü Brendan Rodgers cevap verdi.

"BİZİM SEVİYEMİZE YAKIN DEĞİL"

Brendan Rodgers, Leicester City'de Çağlar Söyüncü'nün forma şansı bulamamasıyla ilgili gelen bir soruya sert çıktı. 26 yaşındaki oyuncuyla ilgili konuşan Brendan Rodgers, "Çağlar Söyüncü şu anda bizim seviyemize yakın bile değil" açıklamasını yaptı. Brendan Rodgers'ın bu sözleri milli futbolcunun Leicester City'den ayrılma ihtimalini akıllara getirdi.

Haberin Devamı

Çağlar Söyüncü ve Erden Timur görüştü Galatasaray için transfer kararı

ÇAĞLAR SESSİZ KALMADI

Milli futbolcumuz Çağlar Söyüncü, Brendan Rodgers'ın bu açıklamaları sonrası sosyal medya hesabınan bir paylaşım yaptı. Çağlar Söyüncü'nün çok konuşulan paylaşımında "Tüm iyi şeyler sabırdan sonra gelir" notu yer aldı. Bu paylaşım 26 yaşındaki oyuncuyla Brendan Rodgers arasında bir kriz olduğu şeklinde yorumlandı.

ERDEN TİMUR'A TEŞEKKÜR

Galatasaray kurmayları bu gelişmeler sonrasında hemen bir hamlede bulundu. Sarı-kırmızılılar, Çağlar Söyüncü'yü transfer etmek adına görüşmelerde başladı. Çağlar Söyüncü'nün bu süreçte Türkiye'de forma giymeye sıcak bakmadığı öğrenildi. Erden Timur ve Galatasaray'a kendisine gösterilen ilgi nedeniyle teşekkür eden Çağlar Söyüncü'nün kariyerine Avrupa'da devam etmek istediği ifade edildi.

Çağlar Söyüncü ve Erden Timur görüştü Galatasaray için transfer kararı

LEİCESTER'DEN DEV BONSERVİS

Haberin Devamı

Menemen Belediyespor altyapısından yetişen Çağlar Söyüncü daha sonra Bucaspor ve Yeşiltepe formaları giydi. 2014-2015 sezonunda Altınordu'nun yolunu tuttan tecrübeli futbolcu 2016-2017 sezonu başında 7 milyon 930 bin euro karşılığında Freiburg'a transfer oldu. Leicester City, 2018-2019 sezonu başında Çağlar Söyüncü için Freiburg'a 21 milyon 100 bin euro ödedi.

Çağlar Söyüncü ve Erden Timur görüştü Galatasaray için transfer kararı

SEZON SONUNDA BOŞA ÇIKACAK

Avrupa'nın majör liglerindeki takımların durumunu yakından takip ettiği Çağlar Söyüncü'nün sözleşmesi 30 Haziran 2023'te sona erecek. Tecrübeli savunmacının güncel piyasa değeri 40 milyon euro olarak gösteriliyor. 26 yaşındaki oyuncu şu ana kadar 48 kez A Milli Futbol Takımı forması giydi.

Yazarlar