Galatasaray Canlı yayında Mertens gerçeklerini açıkladı! 'Oynayamadığı için mutsuz'

Canlı yayında Mertens gerçeklerini açıkladı! 'Oynayamadığı için mutsuz'

19.09.2023 - 16:27 | Son Güncellenme:

Transfer döneminde kadrosunu yıldız futbolcularla güçlendiren Galatasaray, rotasını Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig'e çevirmiş durumda. Milliyet Gazetesi Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar da sarı-kırmızılı ekipteki son gelişmeleri canlı yayında değerlendirdi. Nevzat Dindar, Mertens gerçeklerini açıklarken takımda mutsuz olan yıldızın ismini de verdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag ile karşılaşmaya hazırlanan Galatasaray'da sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Milliyet Gazetesi Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar da sarı-kırmızılı ekipte yaşanan son olayları değerlendirdi. 

Haberin Devamı

Skorer TV canlı yayınında Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtlayan Nevzat Dindar, Mertens gerçeklerini açıklarken takımda mutsuz olan yıldızın ismini de verdi.

Nevzat Dindar'ın açıklamaları şu şekilde:

'SAVUNMADA SIKINTILAR YAŞADI'

"Samsunspor maçı Galatasaray için önemliydi. Kerem golleriyle damgasını vurdu. Kopenhag maçı öncesi moral buldu. Ofansif yönde olumlu sinyaller verirken savunmada biraz sıkıntılar yaşandı. Neticede ligde bu sene Galatasaray ve Fenerbahçe arasında bir yarış olacağı kesin. Buraya yaklaşacak bir takım olacağını düşünmüyorum. Bu takımlar farkı açar. Ziyech güzel bir başlangıç yaptı. Icardi fantastik bir gol attı."

'ZAHA TAM HAZIR DEĞİL'

"Zaha takımla antrenmanlara Perşembe günü başladı. İyi de çalışıyor. Yarın Kopenhag maçında biz göreceğiz kulübede. Gidişata göre süre de bulabilir. Tam hazır değil"

Haberin Devamı

Canlı yayında Mertens gerçeklerini açıkladı Oynayamadığı için mutsuz

'3'LÜ SAVUNMA ŞU AŞAMADA YOK'

"3'lü savunma olayı şu aşamada yok. Galatasaray, ilk planda 4'lü oynayacak. Tabi maçların gidişatına göre değişebilir ama şu anda böyle bir plan yok. Okan hoca bu konuda çok fazla değişkenliği sevmiyor."

'OKAN HOCA ANGELİNO'YU ÇOK İSTEDİ'

"Şu an Tete ve Angelino'nun yeterli olmaması kötü oyuncu oldukları anlamına gelmez. Tete çok özel bir oyuncu. İki oyuncu için form tuttuklarında fark yaratacaklar. Şu anda kötü ya da iyi transfer demek doğru değil, erken. Toparlayacaklar. Okan hoca Angelino'yu çok istemişti. Ritmini bulduğu zaman bir bekin yaptığından daha fazlasını yapacak."

Canlı yayında Mertens gerçeklerini açıkladı Oynayamadığı için mutsuz

'DZEKO'YU TARTIŞMAM'

"Fenerbahçe'nin transferlerine bakalım, Dzeko'yu tartışmam mesela, kötü transfer demem. Galatasaray'da örneğin Ziyech, nasıl bir futbolcusu olduğunu gösterdi. Özel bir oyuncu."

'ŞU ANDA FARK YARATMIYOR'

"Şu an Galatasaray'da Angelino oynadığında fark yaratmıyor. Kazımcan da o bölge de oynayabilir. Yerli problemi hep konuşuldu. Ama şunu gördük Galatasaray'ın iyi yerlileri var. Angelino eğer fark yaratmaz ise Okan hoca Kazımcan'ı kullanabilir ligde. Galatasaray'da yerli problemi az seviyede. Kerem Demirbay transferi çok değerli."

MERTENS GERÇEKLERİ

Haberin Devamı

"Mertens'i bilen bilir. Ne kadar mütevazı bir insan olduğunu, iyi teklifler almasına rağmen Galatasaray'da devam ettiğini bilirsin. Mertens karakter olarak bu yazılanları yapabilecek bir figür değil. Okan Buruk da bunu probleme dönüştürmez. Problem değildir. Mertens, Napoli'de ortalama 90 dakika oynamıyordu, Galatasaray'da süre buldu ve bunu yadırgayacağını düşünmüyorum. Oliveira yapsa böyle olmuş diyebilirdim."

Canlı yayında Mertens gerçeklerini açıkladı Oynayamadığı için mutsuz

'OYNAYAMADIĞI İÇİN MUTSUZ'

"Sérgio Oliveira oynamadığı için mutsuz. Zaten bunu problem etmiyorsa, kafasına takmıyorsa zaten sorun vardır. Ama ben yine de sezon içinde süre alacağını ve katkı vereceğini düşünüyorum. Sezon başlangıcı kötü ama o rekabette Oliveira'nın şansının çok fazla olmadığını düşünüyorum. Torreira zaten alternatifsiz. Ndombele de geldi. 3. alternatif durumuna düştü Oliveira."

'YANLIŞ OYUNCUNUN ALINDIĞI İDDİALARI'

"Aynı isimdeki yanlış oyuncunun alındığı iddiaları var. Galatasaray böyle bir şey yapmadı. Beşiktaş'ın bu Onana transferi için bu iddialar doğruysa skandaldır. Yani kulübün içine hakim kişiler bu iddialarda bulunuyor. Beşiktaş'ın Senegalli Onana yerine Kamerunlu Onana'yı alması doğruysa futbol tarihinin en ilginç hamlelerinden biri olur."

Haberin Devamı

'OKAN HOCANIN KARAR VERMESİ LAZIM'

"Kopenhag maçında orta sahayı sıkı tutmak istediğinizde Mertens ön plana çıkıyor. Mertens'le bunu ne kadar yapabilirsiniz? Okan hocanın bir karar vermesi lazım. Mertens seni Şampiyonlar Ligi'nde ileri götürebilecek fiziksel kapasiteye sahip mi? Biraz zor. Tamam kaliteli ama artık 36 yaşında."

OKAN BURUK'A CİDDİ ZAM

"Okan Buruk'la yeni bir sözleşme yapılacak. Yönetim Okan Buruk'a ciddi bir zam yapacak. Bu rakam 50 milyon Lira'nın üzerinde olacak. Zaten 20 milyon Lira alıyordu. Ama rakam tam netleşmedi."

Canlı yayında Mertens gerçeklerini açıkladı Oynayamadığı için mutsuz

KOPENHAG MAÇI MUHTEMEL 11

"Kopenhag maçı muhtemel 11: Muslera, Nelsson, Boey, Abdülkerim, Angelino, Torreira, Kerem Demirbay, Kerem Aktürkoğlu, Icardi, Mertens, Ziyech."

'GALATASARAY 9 PUAN TOPLAR'

"Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag maçlarını kazanır, Manchetser United'ı da yener 9 puan toplar. Bayern Münih maçlarından umudum yok."

Haberin Devamı

'AVCI, KEREM AKTÜRKOĞLU İLE NASIL ANLAŞACAK?'

"Milli Takım için kriz anında ilk adres Fatih Terim olmalı. Ama olmazsa benim tercihim Aykut Kocaman olur. Bir sistem ve turnuva hocası. Ama Abdullah Avcı gelirse Kerem Aktürkoğlu ile nasıl olacak? Çünkü araları yok. Kerem'in açıklamaları olmuştu."