Fenerbahçe Canlı yayında transfer açıklaması: Jorge Jesus'un kafasında 3 oyuncu var

Canlı yayında transfer açıklaması: Jorge Jesus'un kafasında 3 oyuncu var

01.11.2022 - 16:20 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, sarı-lacivertli ekibin gündemine yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe'nin Jorge Jesus önderliğinde devre arasında izleyeceği transfer politikası hakkında ipuçları veren Senad Ok, Galatasaray-Beşiktaş derbisindeki favorisini de belirtti. İşte detaylar...

Fenerbahçe, Jorge Jesus yönetiminde hem ligde hem de Avrupa'da yoluna emin adımlarla devam ediyor. Portekizli çalıştırıcının takıma ve futbolculara etkisi her geçen gün artarken Milliyet Gazetesi Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Skorer TV'de konuşan Senad Ok, Fenerbahçe'nin Jorge Jesus önderliğinde devre arasında izleyeceği transfer politikası hakkında ipuçları verirken, UEFA'nın vazgeçtiği Ivan Bebek kararı, Jorge Jesus'un futbolcular üzerindeki etkisi ve birçok konuda bilinmeyenleri anlattı. 

Senad Ok ayrıca yaklaşan Galatasaray-Beşiktaş derbisindeki favorisini de belirtti.

Senad Ok'un değerlendirmeleri şu şekilde;

IVAN BEBEK KARARI

"Ivan Bebek'in yönettiği maçta oradaydım, hatırlıyorum oyuncuların acayip bir tepkisi vardı. Haksız 3 kırmızı kart göstermişti. Fenerbahçe orada Braga'yı yenip daha üst turlara çıkabilirdi. Belki de o dönemde Fenerbahçe'nin kaderini olumsuz yönde etkileyen bir maçtı."

"UEFA atarken, bizdeki gibi bir kaygı güttüğünü düşünmüyorum. Fenerbahçe kulübü de gerekli girişimleri mutlaka yaptı ama benim aldığım bilgi, Ivan Bebek bu maçta görev almak istemedi. Ivan Bebek de bu travmayı hala atlatamamış. Fenerbahçe taraftarlarının da büyük bir tepkisi olmuştu. Dolayısıyla kendisi için daha sağlıklı olanın bu maçta görev almamak olduğunu ve olası bir maçı yönetme durumunda sıkıntı yaşayacağını ve büyük ihtimal sağlıklı karar veremeyeceğini düşündü."

Haberin Devamı

"Fenerbahçe'nin bir kere hakkını yedin devamında da maçı yönetmekten çekindin. İnsan kararlarından eminse çekinmez değil mi?"

Canlı yayında transfer açıklaması: Jorge Jesusun kafasında 3 oyuncu var

 

YABANCI HAKEM KONUSU

"Tabi ki ben de yabancı hakeme karşıydım ama son Konya maçında gördüm. Bu işin yeterlilikten ziyade psikoloji ile alakası var. Hem Ali Şansalan hem de Ali Palabıyık'ın gösterdiği kartlardaki vücut diline baktığımızda, ben bu hakemlerin rahat olduğunu, psikolojilerinin bu maçı yönetmeye hazır olduğunu düşünmüyorum. En acısı Boey'in pozisyonunda kırmızı kart verdin, Alanyaspor'un penaltısını da gördün be... Gördüğünü çalamıyorsan yapma be hocam. Hakemlikte birinci kural gördüğünü çal. Görmüyorsan çalma."

"Buraları üst seviye, buralardaki kararların kusursuz olacak ki alttaki hakemlerinde görsün. Ama şimdi alt klasmandaki hakemler, şu anki hakemleri görüyorlar ve kendilerine örnek alabilecekleri çok hakem yok."

Haberin Devamı

"Yabancı hakemlerde yanlış karar verecek. Ama Boey'e kırmızı verip, Alanyaspor'un penaltısını vermemezlik yapmayacak. Yanlış kararı büyük ihtimalle orada bırakacak. Psikolojisi bu işin sağlam değil. Zaman içerisinde bu hakemler uzun süre kalırsa onlar da etkilenebilir. Gerekirse her sene değişsin yabancı hakemler."

'BONSERVİS KAZANDIRABİLİR'

"İrfan Can aslında bir takım oyuncusu ve bu şekilde oynayınca yıldızlaşıyor. İrfan Can Kahveci, Jorge Jesus'un forma adaletinden çok etkilenmiş. Jorge Jesus çalışana formayı veriyor ve İrfan Can da bunu gördü. Hoca kendisini çok etkilemiş ve inandırmış durumda. Onun oyun tarzını benimsedi. İlk kez bu kadar yüksek tempoda antrenman yapıyor. İrfan Can'ın Başakşehir'den Avrupa'ya transfer olmama sebebi, temposunun düşük olmasıydı. Jesus sonrası temposu gözle görülür şekilde arttı ve Avrupa'dan tekrar ilgi göstermeye başlayan takımlar oldu. Belki de bonservis kazandırarak Fenerbahçe'den ayrılacak. Önemli liglerden takip edenler olduğunu duydum."

Haberin Devamı

Canlı yayında transfer açıklaması: Jorge Jesusun kafasında 3 oyuncu var

'JOAO PEDRO İŞ YAPAR'

"Joao Pedro, sezon başı ciddi bir sakatlık geçirdi, hala etkilerini hissediyor. Cagliari'de yaptığı idmanla, Fenerbahçe'deki idman temposu bir değil. Joao Pedro ceza sahası içi oyuncusudur. Son maçta hocanın verdiği görev sırtı dönük oynamaktı. Dünya Kupası arasından sonra performansının yükseleceğini düşünüyorum. Kadıköy'de Fenerbahçe ceza sahasına topu getirdiği sürece gollerini atacaktır. Ceza sahasında yetenekli bir futbolcu, Fenerbahçe'nin tam aradığı özelliklere sahip bir oyuncu. Mesela Icardi onun üstünde bir oyuncu. Cagliari'de oynarken Pedro, Icardi Inter'de oynuyordu. Ama Pedro iş yapar.

"Fenerbahçe taraftarından bir şey istiyor Jesus, 90 dakika boyunca destekleyeceksin ve protesto olmayacak."

SAVUNMA PLANI

"Gustavo Henrique ve Luan Peres Dünya Kupası'na kadar yoklar. Fenerbahçe'nin sağlıklı iki stoperinden biri sakatlanırsa, ilk plan Willian Arao'yu oraya çekmek. Crespo da Arao'nun yerine geçecek."

Canlı yayında transfer açıklaması: Jorge Jesusun kafasında 3 oyuncu var

SERDAR DURSUN YORUMU

"Serdar Dursun faydalı bir oyuncu, teklif vardı gitmedi ve kalmayı tercih etti. Kalması gerektiğini düşünüyorum. Farklı bir futbolcu."

Haberin Devamı

KİEV MAÇINDA 4 EKSİK

"Fenerbahçe lider olarak gidiyor Dinamo Kiev maçına gidiyor. Avantajlı olan yine Fenerbahçe, konuştuğumda takımın havası iyiydi. Ama ben Lucescu'yu biliyorsam elinden geleni yapacaktır. Diego Rossi, Mert Hakan Yandaş, Gustavo Henrique ve Luan Peres, Dinamo Kiev maçında sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek."

 

DEVRE ARASI 3 TRANSFER

"Jorge Jesus'un kafasında 3 isim var devre arası için Fenerbahçe yönetimine iletmiş teknik ekip. Üç transfer düşünülüyor benim anladığım kadarıyla. Gidenler de olabilir. Stoper kesin gelecek."

JESUS'TAN ALTAY BAYINDIR SÖZLERİ

"Jorge Jesus, Altay'ı çok beğeniyor. Verdiği ilk raporda çok olumlu. Altay'ın yediği gollerin nedenini şu şekilde açıklamış Jesus futbolculara, 'Sizin yüzünüzden yedi bu golleri Altay, siz bu topları arkaya kaçırıyorsunuz ve toplayamıyorsunuz.' Kalecileri bu Jesus'un sistemine ayak uydurması zaman alıyor ve bir libero gibi oynaması gerekiyor. Daha önceki takımlarda da kaleciler aynı sorunları yaşamış. Bu sistemle alakalı bir sancı ve bu yüzden Altay'dan vazgeçmiyor."

'YÜZDE 51 GALATASARAY DİYORUM'

"Yüzde 51 Galatasaray diyorum. Galatasaray sahasında fena başlamıyor, 20-25 dakika golü bulabilirse bir şeyler olabilir. Galatasaray iyi oynayıp kaybederse Okan Buruk tabi ki gitmez ama Beşiktaş tek taraflı oynar ve oyuna hükmederse... Okan hoca da durumunun farkında. Ben Galatasaray'ın öndeki oyuncularının isim olarak çok iyi olduğunu düşünüyorum. İç sahada daha etkililer. Kazanmak zorunda olmaları nedeniyle bir adım önde görüyorum."

Canlı yayında transfer açıklaması: Jorge Jesusun kafasında 3 oyuncu var

"Okan Buruk başarılı olsun isterim ama çok büyük hatalar yapıyor, hakemle ilgili çok konuşuyor. Hocam sana öyle bir kadro sunuldu ki. İşte PSG'nin golcüsünü getirdiler, Mertens'i almak... Sahaya konsantre ol hocam. Mesela Fatih hoca da hakemle ilgili çok konuşur ama onun kendisini kanıtlayacak bir durumu yok."

Yazarlar