Fenerbahçe Ivan Bebek affını istedi! UEFA skandal karardan döndü

Ivan Bebek affını istedi! UEFA skandal karardan döndü

01.11.2022 - 15:02 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Perşembe günü Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile karşı karşıya gelecek. Liderlik için mücadele edecek olan sarı-lacivertli ekibin maçını yönetecek hakemler UEFA tarafından açıklanırken skandal bir karara imza atılmış ve Ivan Bebek'e zorlu mücadelede görev verileceği açıklanmıştı. UEFA, kararından döndü ve hakem kadrosunda değişikliğe gidildi. İşte detaylar...

Ivan Bebek affını istedi UEFA skandal karardan döndü

Fenerbahçe, Süper Lig'in 12. haftasının sona ermesinin ardından Jorge Jesus yönetiminde yönünü Avrupa Ligi'ne çevirdi. B Grubu'ndan lider olarak çıkmak için Perşembe günü Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile karşılaşacak olan sarı-lacivertli ekip, UEFA'dan gelen skandal karar ile şoka uğradı. 

Haberin Devamı

UEFA kritik maçı yönetecek olan hakemleri açıkladı. Sarı-lacivertli ekiple iyi anıları olmayan ve zamanında büyük tepkiler çeken Ivan Bebek'in zorlu karşılaşmaya atanması futbol otoriteleri tarafından şaşkınlıkla karşılandı. 

Bu atama kısa süre içerisinde büyük yankı uyandırırken, UEFA skandal karardan döndü ve hakem kadrosunda değişikliğe gitti.

3 KIRMIZI VE PEREIRA'YA İHRAÇ

2015-16 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turu rövanş maçında Braga deplasmanında Ivan Bebek, Volkan Şen, Mehmet Topal ve Alper Potuk'a kırmızı kart göstermişti. Ivan Bebek, teknik direktör Vitor Pereira'yı da oyundan ihraç etmişti.

FENERBAHÇE ŞİKAYET ETMİŞTİ

Fenerbahçe Kulübü, 4-1 kaybederek UEFA Avrupa Ligi'ne veda ettiği Braga maçının hakemi Ivan Bebek için şikayette bulunmuştu. Bu şikayetin UEFA tarafından kabul edildiği açıklanmıştı.

Haberin Devamı

Ivan Bebek affını istedi UEFA skandal karardan döndü

FENERBAHÇE MAÇI SONU OLMUŞTU

Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı hakem Ivan Bebek'in skandalları bitmek bilmiyor. Fenerbahçe'nin Braga maçında verdiği kararlar ile büyük tepki çeken Bebek'in skandal ses kayıtları patlak vermişti.

Braga-Fenerbahçe karşılaşması, Hırvat hakem Ivan Bebek'in adeta sonu oldu. 39 yaşındaki hakem, Portekiz'deki üçüncü tur maçında sarı-lacivertli ekip aleyhine kararları ve çıkardığı üç kırmızı kartla Fenerbahçe'nin elenmesinde bir numaralı sorumlu haline gelmişti.

BÜYÜK MAÇLARDAN MAHRUM EDİLDİ

Bu tarihten sonra Ivan Bebek'in hakemlik hayatı zora girdi. UEFA önce elit kategoride olan hakemi, 2017 listesinde 1. kategoriye düşürdü. Büyük maçlardan mahrum bırakıldı. Sadece Avrupa Ligi'nde, zorluk derecesi düşük müsabakalar verildi.

UEFA HAKEMLERİ AÇIKLADI

Grupta Rennes ile liderlik için mücadele eden ve Dinamo Kiev deplasmanından galibiyetle ayrılmak isteyen Fenerbahçe'nin maçında Hırvatistan'dan Duje Strukan'ın düdük çalacağı UEFA tarafından açıklandı. Strukan'ın yardımcılıklarını Bojan Zobenica ve Alen Jakšić yapacak. Bunun yanı sıra ilk olarak açıklanan hakem listesinde Ivan Bebek'in 4. hakem olarak görev alacağı da belirtilmişti. UEFA kısa bir süre sonra bu skandal karardan döndü.

Haberin Devamı

AFFINI İSTEDİ

Öğrenilen bilgilere göre Ivan Bebek affını istedi ve maçta görev yapmak istemedi. Bunun üzerine UEFA da hakem kadrosunda değişikliğe gitti ve maçın 4. hakemi Marin Vidulin olarak güncellendi.

Ivan Bebek affını istedi UEFA skandal karardan döndü
SADECE BİR DEVLER LİGİ ÖN ELEMESİ ALDI

Bebek, o yıldan sonra sadece 2019-2020 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde bir maç yönetti. Dinamo Kiev ile Brugge arasındaki Devler Ligi eleme maçı 3-3 sona ererken 2 kırmızı kart çıktı. Ivan Bebek geçen sezon ise sadece 1 Avrupa Ligi maçında görev aldı. Mücadelede Leicester, Legia Varşova'ya 1-0 kaybetti.

SKANDAL ORTAYA ÇIKTI

2016 yılında Fenerbahçe'nin Braga'ya elendiği maçta kararlarıyla büyük tepki çeken hakem Ivan Bebek'in yeni bir skandalı daha patlak vermişti. Ivan Bebek'in 26 Eylül 2021'de Hajduk Split ile Lokomotiva Zagreb maçından sonra ses kaydı ortaya çıkınca, Hırvatistan Futbol Federasyonu Ivan Bebek'in savunmasını isteyerek hakkında soruşturma başlatmıştı.

AÇIĞA ALINMIŞTI

Hajduk'un 1-0 kazanmasına rağmen özellikle kararlarıyla büyük tepki çeken Ivan Bebek'in, maçtaki kararlara dair ses kayıtları ortaya çıkmıştı. Bu nedenle Hırvatistan Futbol Federasyonu, Ivan Bebek'i soruşturma nedeniyle açığa almıştı.

Haberin Devamı

SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Öte yandan 2019 yılında FIFA kokartlı Hırvat hakem Ivan Bebek, ülkesinde önce sözlü sonra fiziksel saldırıya uğradı. Hırvatistan Ligi'nde oynanan Hajduk Split - Lokomotiva Zagreb mücadelesindeki hatalı yönetimiyle tepki toplayan Bebek, bir gece kulübü önünde saldırıya uğradı.

FEDERASYONDAN KINAMA

43 yaşındaki hakem bir grup taraftar tarafından önce sözlü olarak taciz edildi ve ardından fiziksel saldırıya uğradı. Hırvatistan Futbol Federasyonu olayı kınarken saldırganların derhal bulunması için devlet organlarına çağrıda bulundu.

Yazarlar