İlk dikkat çeken defansif zaaftı. Özellikle kanat bekleri en zayıf halkalar. Yanal’ın isteklerini oyuncular algılamış değil

Gol bile yemeden geçirilen onca hazırlık maçından sonra karşısına dişli bir rakip çıkan Fenerbahçe için Salzburg sınavı öncesi en sert uyarıydı. İlk dikkat çeken defansif zaaftı. Özellikle kanat bekleri en zayıf halkalar. Kocaman’ın topu dolaştıralım formülü yerine Yanal’ın geliştirdiği topu koşturalım sistemi ilk göze çarpanlardan. Sahanın her yerine pres koyma çabası da olumlu. Ama uygulayıcılar hazır değil. Ya da Ersun Yanal’ın isteklerini oyuncular algılamış değil.
İlk 45’i özetleyelim. Volkan, Emre ve Alves dışında takım idman havasındaydı. Alves-Yobo ikilisi herhalde Ersun hocanın kafasındaki son alternatif olacak. Çünkü sol stoper oynayan Alves, kademe konusunda zorlandı. Yobo ile uyumlu ikili olma şansları yok. Kadlec’i çözemedik. Belki de Caner’in, yardıma gelmeme klasiği yüzünden çok yalnız kaldı. Alves de o bölgeyi kapama çabasından çoğu kez defansif rolünü unuttu. Dörtlü defansın önü de Emre için uygun değil gibi görünüyor. Çünkü Emre kesici olmaktan öte yaratıcı özellikleriyle yararlı olabilir. Cristian ile Caner yalancı presle zaman dolduruyorlar. Meireles’in top kayıpları, birşeyler yapma isteğinden kaynaklandı. Zaten orta saha pamuk gibiydi. Ne önleyici olabildi, ne de kurucu. Bu nedenle Webo iyi beslenemedi, baştan savma ortalarla ezber yapıldı. Bu kadronun bir daha biraraya gelme şansı olmayacak sanırım.
İkinci 45’teki rotasyon yerli yerindeydi. Stoch ile yamanan sol kanat Kadlec’e yaradı ve işlerlik kazandı. Stoch’un kazanılması gerektiğini düşünenlerdenim, kişilik sorunu var, ancak yetenekleri müthiş. Alper emekleme döneminde, zamanla yürümeyi de öğrenecek. Şanssız Meireles, Ersun Yanal sisteminde forvetin en büyük destekçisi olacak belli ki.... Bu yarıda dikkat çeken aksama sağdaydı. Gökhan Gönül’süz o kanada ne Bekir ne Mehmet Topuz’un alternatif olamayacağı gün gibi ortada.
Bu maçlar eksikler görülsün diye yapıldığına göre dün geceki oyun ve skor iyi bir etüt olacak teknik ekip adına...

Haberin Devamı

Forma tanıtımı bir harikaydı. Zaten futbol takımlarının forma tasarımları moda dünyasında yerini çoktan almıştı. Dün geceki gösteri uluslararası bir defile gibiydi, tebrikler.

Haberin Devamı