Futbol Cem Yılmaz: 'Fenerbahçe, Soldado'yu silmiş'

Cem Yılmaz: 'Fenerbahçe, Soldado'yu silmiş'

22.10.2018 - 12:50 | Son Güncellenme:

CNN Türk Spor Direktörü Cem Yılmaz, Fenerbahçe'nin Roberto Soldado'dan yeterince faydalanmamasına anlam veremediğini belirterek, 'Fenerbahçe, Soldado'yu silmiş' yorumunda bulundu.

Cem Yılmaz: Fenerbahçe, Soldadoyu silmiş

CNN Türk Spor Direktörü Cem Yılmaz, Skorer TV Gündem Özel programında Ezgi Toper'e Süper Lig'in 9. haftasını değerlendirdi.

Haberin Devamı

Cem Yılmaz'ın değerlendirmelerinden öne çıkanlar şöyle:

Rocco başarısız transfer

Beşiktaş'ta Göztepe maçında önemli eksikler vardı. Vida ve Pepe ikisi birden yok. Bu büyük bir handikap. Beşiktaş'ın yediği iki golde Pepe olsaydı, Göztepe o golleri bulamazdı. Roco bu senenin başarısız transferlerinden biri. Beşiktaş'ın geçen sezon alternatifleri daha iyiydi. Beşiktaş'ı gole taşıyacak Babel ve Quaresma kaldı. Oğuzhan da biraz hücuma katkı yapabiliyor. Beşiktaş içerde farklı, dışarda daha rahat oynuyor. Siyah beyazlılar, Göztepe karşısında mutlaka bu maçı alıcam görüntüsü ortaya koymadı. Göztepe özellikle 1-0'dan sonra oyunun tek hakimi oldu. Vagner Love, Babel formsuz, Lens tek başına bir şeyler yapmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Penaltıyı neden Oğuzhan atıyor

Bence Beşiktaş'ın penaltısında pozisyon penaltı değil. Ama penaltıyı da Oğuzhan kullanıyor. Vagner Love Süper Lig'de gol kralı olmuş bir isim. Adam bir golcü ve iyi de bir penaltı atıyor. Ve bu adam oyunda, neden penaltıyı Oğuzhan atıyor. Çok enteresan. Bir takımın penaltıcısı sabittir. Türkiye'de hiç penaltı kaçırmamış bir oyuncu varken niye penaltıyı attırırsın. Oğuzhan daha önce de penaltı kaçırmış üstelik. Penaltıyı kaçırdıktan sonra da iyice demoralize oldu. Beşiktaş penaltıyı atsa oyun tabiki çok farklı olabilir, Beşiktaş maçı kazanabilirdi.

Beşiktaş'ta ligin başından bu yana ciddi anlamda bir konsantrasyon eksikliği var. Ben Şenol Güneş'te de konsantrasyon eksikliği görüyorum. Larin tutmadı, Roco transferi olmadı. Talisca'nın yerine Ljajic geldi ama... Bence Beşiktaş'ın bu eksiklerle, bu kadroyla kaybetmesi gayet doğaldı. Stoperler o topa çıkıp müdahele edemiyorsa kalecinin de çok yapabileceği bir şey yok.

Mustafa Pektemek futbolu bitirmiş

Beşiktaş bazı yabancı oyuncuları konsantre etmekte sorun yaşıyor. Müthiş paralar alıyorsun ama bu paralarla gerekli performansı gösteremiyorsun. Galatasaray'da bu yaşanıyor. Feghouli, Belhanda gibi.. Ekonomik koşullar Beşiktaş'ta bütün takımın konsantrasyonunu etkiliyor diye düşünüyorum. Ekonomik imkanları olsa Beşiktaş ne pahasına olursa olsun Talisca'yı kaybetmemeliydi. Dün sahada 3 forvet vardı ama gol yok. Love vasat, Larin vasatın altı, Mustafa Pektemek ise bence futbolu bitirmiş durumda. Beşiktaş'ı daha da zor günler bekliyor.

Haberin Devamı

Beşiktaş, Genk maçını kaybederse veya berabere kalırsa taraftar homurdanacağı için futbolcular bu maça daha konsantre olacaktır.

Cocu ne yaptığını bilmiyor

Fenerbahçe için geleceğe dair umut yok. Cocu'nun ne yaptığına dair hiç bir fikrim yok. Ben Cocu'yla karşılaşsam sorum 'ne yapmak istiyorsunuz, hedefiniz ne olurdu'. Ben Cocu'nun Fenerbahçe'de arayışına devam ettiği ve ne yaptığını bilmediğini düşünüyorum. Fenerbahçe'de başkan Ali Koç'un kredisi var ama Cocu'nun kredisi yok.

Soldado'yu silmiş

Fenerbahçe iki maç kazansa ligde 7-8. sıraya yükselir ama 5 deplasmanda attığın gol sayısı bir. Baktığın zaman en fazla forvet sayısı Fenerbahçe'de. Senin elinde Soldado gibi bir oyuncu var ama UEFA kadrosuna pyazmıyorsun, Fenerbahçe sanki Soldado'yu silmiş, yok. Valbuena'da aynı durumda. Ve en kritik maçta oyuncuyu sahaya sürüyorsun ama adam güvenini kaybetmiş. Bu kadar eksik olan kötü Fenerbahçe'de Valbuena alternatifi kullanamıyorsun. sen bu adamı silmişsin. Ya da kenarda Barış Ferdi gibi gençler kenarda. Onlar oynasın, hata yapacaksa onlar hata yapsın. De ki Fenerbahçe her türlü ligde kalır, bu sene alttan 4-5 oyuncu çıkaracağız de.

Haberin Devamı

Cocu'nun yerine yabancı hoca gelecek

Fenerbahçe içerdeki Ankaragücü ve Alanyaspor maçlarını kesinlikle kazanmak zorunda. Ben Galatasaray karşısında şansının çok zayıf olduğunu düşünüyorum. Bir puan kaybında Kasım ayında Fenerbahçe bir aksiyon alacaktır. Hoca yerli mi yabancı mı olacak. Bana göre Comolli kaldığı sürece yerli hoca olması çok zor. Fenerbahçe'nin Cocu giderse yerli bir hocayla devam etme mantığı yok. Bence Cocu kesin olarak gidecek ve ondan sonra yabancı hoca olacak. Ankaragücü ve Alanya maçlarını kazanırsa Cocu devre arasına kadar devam eder.

F.Bahçe yakında Mehmet Ekici'den ümidi keser

Mehmet Ekici'den ben çoktan ümidi kesmiştim, Fenerbahçe'de yakında ümidi keser. Bel bağlanacak bir oyuncu değil. Alper de bu sene kötü. Barış Alıcı'dan faydalanmalı Fenerbahçe.

Haberin Devamı

Bu tabloda deplasmandaki Anderlecht maçı çok zor. Bir puan iyidir. Soldado'nun Avrupa Ligi kadrosunda olmaması çok büyük bir hata. Slimani de yok, ben Frye'le oynayacağım. Yok ya. Bu kadar olmaz. Fehenbahçe'nin Anderlecht karşısında kim sahaya çıkacak, kim golü atacak onu düşünüyoruz. Eskiden bunları düşünmezdik. Yazık. Fenerbahçe'yi bu kadar aşağı çekemezsiniz.

Adele sakatlıkları, antrenman programıyla çok alakalı bir durum. Galatasaray'da 3 oyuncu arka arkaya aynı yerden sakatlık yaşıyorsa bu durum antrenman programında kaynaklanıyor olabilir.

Eren tüm maçlarda sahada olmalı

Galatasaray'ın ilk yarıda lig ve Şampiyonlar Ligi'nde kalan 12 maçında Eren'in oynaması lazım. Eren'in olmadığı maçlarda G.Saray skor üretmekte, gol atmakta çok zorlanıyor. G.Saray golü erken bulursa farka gidiyor. Tek gol atarak maç kazanmak kolay değil. G.Saray'ın puan kaybı çok da anormal değil. Goımis gönderildiği zaman bas bas bağırdık. Gomis varken ağır favori olan G.Saray ben bu ligi tek başıma yürütmek istemiyorum dedi. Ekonomik durumlar nedeniyle Gomis'i mecburen satmak zorunda kaldı buna kabulüm ama devre arasına kadar Eren'i her maçta oynatmak zorunda. Devre arasında Feghouli ve Belhanda'dan birini satıp forvet almak zorunda.

Schalke maçında iyi bir Belhanda'ya ihtiyacı var Galatasaray'ın. Sen Belhanda'sın ve Şampiyonlar Ligi'nde çık ve neyin var neyin yok ortaya koy. Galatasaray'ın iki Schalke maçında mutlaka üstünlük sağlaması lazım. Gruptan çıkmak için ya puan olarak ya da ikili averajda Schalke'den daha iyi olmamız lazım.

Geçen sezon Feghouli ve Belhada'nın performansı daha iyiydi. Kadroyu derinleştirmek isterken bazı oyuncuları küstürebiliyorsun. Günümüz futbolunda futbolcular sözleşme olarak da çok güçlü. Bu futbolcuları otoriter olarak oynatmak çok zor. Ben sonuna kadar alırım paramı sonra da basar giderim diyor. Sadece bir iki maç iyi oynuyorlar hala o performanslarını bekliyoruz.