Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Trabzonspor’u son olarak Alaves karşısındaki hazırlık maçında izlemiştik. Ersun hoca geçen sezonki kadronun iskeletini korumuş, üzerine Kucka ve Bongonda eklenmişti. Transferin piyangosu olarak görülen Burak Yılmaz henüz yoktu.
Atiker Konyaspor, Süper Kupa finalinde Beşiktaş ile oynamış, Mustafa Reşit Akçay’ın takımı çabuk, önde baskı yapmayı seven oyunu ile dikkat çekmişti. Şu net, geçen yıldan çok iyiler.
Herkes lige üç puanla başlamak ister. Ancak deneyimle sabittir. Sezonun ilk haftalarında sürpriz skorlar yadırganmaz. Zaman ve sabır, kabul edilebilir sözcüklerdir. Takımların taktik anlayışları ve futbolcuların yapmak istedikleri ise, ilerisi için fikir verir.
Dün akşam oyunun şeklini belirleyen unsur, Konyaspor’un agresif kimliği oldu. Trabzonspor gibi teknik özellikleri fazla olan bir ekip için bu dezavantajdır. Savunmanın önündeki Okay-Kucka ikilisinin top kayıpları yaşaması ve pas trafiğini istedikleri gibi yönetememesi, rakibin bu alandaki baskısından kaynaklandı. Konyaspor’un maçın hemen başında gelen şok golü böyle bir hatanın ürünüydü.
Maça damgasını vuran isim kuşkusuz Burak Yılmaz idi. Transferi camiayı ikiye bölen yıldız oyuncunun dönüşü, gerçekten muhteşem oldu. Attığı gollerle “Trabzon’a emekliliğe mi geldi?” diye sorgulayanlara en güzel yanıtı verdi Burak. Yaşına rağmen sahanın en çok koşan isimlerinden biri olması, onun ne kadar hırslı ve istekli olduğunu gösterdi herkese. Galibiyette aslan payı elbette onun oldu. Dört dörtlük oynadı.
Gelelim takıma... Trabzonspor’da yeni isimlerin “uyum süreci” kolay aşılabilir bir sorun gibi duruyor. Kucka deneyimiyle bu süreci atlatabilir. Genelde etkili değildi ama 67. dakikada kale çizgisinden çıkardığı top, maçın kırılma anıydı. Bongonda’yı beğendim. Ayaklarına hakim ve arkadaşlarının özelliklerini tanıdıkça, etkisi artacak.
Eskiler mi? Olcay, Trabzon’da yarattığı sinerji ile kredisi en yüksek oyunculardan biri. Daha iyi işler yapacak. Yusuf Yazıcı bildiğiniz gibi, geçen sezon bıraktığı yerden devam ediyor. Adaşı ise Yanal’ın verdiği şansı kullanmakta zorlanıyor. Hayırlısı... Mas, Pereira, Uğur, Bero bir tık üste çıkmalılar bu sezon. Kulübe hazır beklemeli.
Sonuç; iki takım da kazanabilirdi. Çok ciddi fırsatlar kaçtı. Ancak maçı stattan izlemeyenlere hemen şunu söyleyelim. 30 derecenin üzerinde bir ısı ve yüzde 90 nemde mücadele etmek hiç kolay değildi. Biz tribünde oturduğumuz yerde sucuk gibi terlerken siz sahadakilerin halini düşünün.