Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Ligin ilk yarısını hedefe yakın yerlerde bitirmek için, Trabzonspor adına kaçırılmayacak bir fırsattı Denizlispor maçı.
Beşiktaş ve Fenerbahçe yenilmiş, Galatasaray sürpriz beraberlikle yıkılmıştı.
Bu ortamda ne yapmalıydı bordo-mavili takım?
Dün akşam Akyazı’da kazanıp, son hafta Konya deplasmanından üç puanla dönmeliydi. Devre arasına girerken, müthiş bir moral ve motivasyon demekti bu.
Denizlispor karşısında belki de ilk kez seçeneği bu kadar fazlaydı Karaman’ın. Ama oyuncuları bir gerçeği unuttu; rakip kim olursa olsun küçümsemeyeceksin. Aksi takdirde bedeli ağır olur. Hem de evlat kurşunlarıyla!
İki takımın kadrosuna baktığınız vakit, Trabzonspor’un kalite üstünlüğü vardı. Ama bunu rakibine hiç hissettiremedi. Öne geçme sayısı Oğuz’un şanssız bir dokunuşla kendi kalesine gönderdiği toptan geldi.
Açık söylemek gerek, Trabzonsporlu oyuncular işlerini ciddiye almadılar. Bu kadar ofansif bir kadro ile çıkmasına karşın, hücum organizasyonlarında daha üretken olmaları gerekiyordu. Sörloth, Nwakaeme, Sturrigde ve Yusuf Sarı ile birlikte iki kanatta Pereira-Novak kombinasyonu, daha çok pozisyon üretmeliydi. Hele Ekuban oyuna girdikten sonra!
Öne geçseniz de böyle skorlar risklidir. Orta alanda kaptıracağız bir top, önlem alamadığınız bir hızlı hücum başınıza iş açar. Nitekim Rodallega’nın sevinemediği eşitlik sayısı hiç sürpriz değildi bence; gol geliyorum dedi. Sonrası malum.
Takıntılı değilim ama, gözün gördüğünü teknik direktörün de fark etmesi gerek. Bazı oyuncuların geçmiş kariyerleri değil, bugün ne yaptıkları önemli. Obi Mikel ve Sturridge, Trabzonspor’da oynamanın ne anlama geldiğini hâlâ anlayabilmiş değil. Şimdilik sadece taraftarın gözünü boyamaya devam ediyorlar. Karaman tehlikenin farkına varmalı. Aidiyet hissi taşımayanlarda ısrar etmemeli.
Trabzonspor son yarım saatte kazanmak için ciddi çaba harcadı. Fakat üçüncü bölgede etkili olamadı. Üstelik risk alıp öne çıkınca, ödemesi gereken bir fatura kondu önüne. Eski golcüsü Hugo gerçekleri hatırlattı eski takım arkadaşlarına!
Bu, hiç hesapta olmayan bir yenilgi oldu, çünkü Trabzonsporlu oyuncular yaptıkları işin ciddiyetinde değildi. Oturup muhasebesini yapsınlar şimdi.
Ligde iddialı bir konumda iseniz, şımarmadan, sabırla ve adım adım ilerleyeceksiniz ki, hayallerinizde boğulmayasınız. Trabzonspor maalesef bunun farkına varamamış.
Bu fırsatı elinin tersi ile geri çeviren oyuncu topluluğu ve hocaları, sezon sonunda sakın gözyaşı dökmesin. Herkes Sivasspor’a çalışırken rakiplerinden eksik kalmadılar!