Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Trabzonspor Avrupa Ligi 3. eleme turu ilk maçında şanslı idi. Sparta Prag ile deplasmanda seyircisiz oynadı. İstediği skoru aldı. Ardından rakip AEK oldu. Rastlantıya bakın, Yunan temsilcisinin taraftarı nedeni ile ceza alması, yine bordo-mavili ekibe denk geldi.
Kimse dudak bükmesin. Rakip sahada ateşli seyirci önünde mi oynamak avantajdır, boş tribünlere mi? Baskı yok, hakemi etki altına alacak atmosfer yok. İstesen böyle bir senaryo ayarlayamazsın!
***
Bu tip organizasyonlarda maçın hemen başında golü yemek ve bunu telafi etmek zordur. Hele çok basit bir savunma hatasından kaynaklandı ise. Gardınız düşer, moraliniz bozulur. Bir de eşitlik sayısı için penaltı kaçırdınız mı? Bu arada Sosa’yı suçlamıyorum. Bu takımın penaltıcısı kim, Ünal hocam?.. Çocuk oyuncağı mı bunun hazırlığını yapmak? Her maçta farklı bir isim mi göreceğiz?
Kazanmak her vakit haklı olduğunuzu göstermez. Her şeyin yolunda gittiğini de. AEK takımının eski gücünden çok uzak olduğu gerçek. Trabzonspor bu fırsatı iyi değerlendirdi. Çok büyük bir terslik olmaz ise temsilcimiz Avrupa liginde yoluna devam edecek.
Geriden gelip ilk yarıyı önde bitirmek kolay değil. Ekuban’ı doğru yerde oynattığınız vakit, daha rahat bıraktığınızda yapamayacağı iş yok. Ünal hoca böyle özel bir oyuncuya sahip olduğu için şanslı. O da hakkını veriyor. Forvet aramayın, para harcamayın diyeceğim ama geç oldu. Bu adamı bir yere yazın! Sadece Ekuban değil. Trabzonspor takım olma yolunda ciddi adımlar atıyor. Sosa sorumluluk aldığı vakit ciddi katkı sağlıyor. Uzun zamandır kaptanı bu denli istekli ve verimli görmemiştim. Dün gece takımını meastro gibi yönetti. Demek ki oluyormuş.
Maçın ikinci yarısında her şey istediğimiz gibi gelişti. Rahattık. Ekuban aldığı paranın hakkını şimdiden verdi. Takım olarak mükemmele yakın oynadı. Uğurcan’dan Sörloth’a emeği geçenlere teşekkürler.
Yoğun maç trafiğine karşın dinamik ve istekli bir takım yaratmak kolay değil. Ünal hoca eleştirilerimize kızmasın. Doğru yaptığı her işi takdir ediyoruz. Zaman zaman eleştiriyoruz ama, bu maçın sonucu ve getirecekleri kimseyi yanıltmasın.
Trabzonspor’un Avrupa Ligi’ne kalma konusunda sıkıntısı olmayacak sanırım. Şimdi lig, Avrupa, kupa gibi üç önemli kulvarı var. İlk defa bu kadar kadro derinliğine sahip. İddialı bir takıma sahip olmak başkan ve yönetimin becerisidir. Trabzonspor çok ciddi iki engeli aşıp hak ettiği ligde mücadele edecek. Yol uzun, taş dolu. Bu kadar emek ve özverinin karşılığı çok daha güzel olmalı.
Tebrikler emeği geçen herkese..