Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bazı maçları skora bakıp anlatamazsınız. Kayserispor-Trabzonspor mücadelesi berabere bitse, futbolla ilgili doğrularımızı ve ezberlerimizi gözden geçirmemiz gerekebilirdi. Bakmayın tek farkla kazandığına. Bir değil, beş gollü bir ziyafet olabilirdi konuk ekip için.
Dün futbol şansı ve becerisi Trabzonspor’dan yana değildi. Neler kaçtı, kaç top direkten döndü? Kayserispor kalecisi Lung neler kurtardı? Belki bu haftaya dek Trabzonspor’un arsızca pozisyon zenginliği yaşadığı ilk maçtı. Bunu cebe koymak gerek.
Gerek Abdullah Avcı’nın sahaya sürdüğü takım, gerek doğru oyuncu değişiklikleri, Trabzonspor’un tüm istatistiklerde öne geçmesini sağladı. Deneyim böyle bir şey.
Kayserispor da rakibinin kaçırdıklarıyla maça tutunup heyecanın son dakikaya kadar sürmesini sağladı.
Gerçekten üst düzey mücadele izledik. İki takımı bu anlamda takdir etmek gerek.
Bireysel değerlendirmeye gelince. Cornelius’un atak bitirme konusunda gelişmesi halinde Trabzonspor’un gol yollarında sıkıntı yaşamayacağını düşünüyorum.
Avcı’nın bundan sonraki dertlerinden biri Djaniny’i nasıl değerlendireceği. Vazgeçmesi asla mümkün değil, lakin çok daha verimli kullanması gerekecek ve golcüsünü hazır tutacak.
Takım içindeki rekabeti yararlı görüyor ve katkı sağlacak bir yarış olarak görüyorum.
Ve bir genç kardeşimiz. İlk on birde yer alan Ahmetcan, golde pozisyon hatası yapsa da kendini geliştirerek gelecekte takımın önemli isimlerinden olacaktır. Sakın vazgeçme evlat, iyi yoldasın.
Abdülkadir Ömür toparlanıyor. Her şey onun çabasına bağlı. Özlenen günlerine döneceğine eminim. Umarım yakın çevresinin ona verdiği zarardan dersler çıkarmıştır! Faroz motive eder ama, futbol gerçeği farklıdır.
Edgar’a değinmeden geçemem.
Takımın en iyisi idi. Partnerinin açıklarını kaparken, kritik müdaleleri ile savunmasını rahatlattı.
Nwakaeme bu takıma her zaman lazım. Rakip savunmayı şaşkına çeviren tarzına hayranım.
Hamsik’i tartışmaya gerek yok. Görünmez adam. Ne zaman ne yapacağını kimse kestiremez. Arkadaşları onu tanıdıkça, yolları açılacak.
Berat der gibisiniz. Girdikten sonraki performansı, bu ailenin en değerli parçası olduğunu kanıtladı. Sahaya sür, sırtını dön. Ligin sonunu kestiremem, ama en iyi kadrolardan biri Trabzonspor’da...
Alkışlar Baka’ya!
Her takıma bir çilingir lazım. Trabzonspor’da fazlası var. Oyunun kaderini değiştirecek isimlerin başında Bakasetas geliyor. Kaleyi karşına almasın.
Hele de top sol ayağına gelmesin. Dün olduğu gibi önündeki beş kişiye (ikisi takım arkadaşı) rağmen meşin yuvarlağı iğne deliğinden geçirip ağlarla buluşturması, özel bir yetenek gerektiriyor. Trabzonspor’un son yıllarda yaptığı en verimli transfer. Üç milyon euroya alınmıştı.
Şimdi hangi teknik direktör iki katını verip kadrosuna dahil etmek istemez?
Söz Yunan oyuncudan açılmışken. Seyircili maçlarda bu sahneleri umarım daha fazla görmeyiz.
Sahaya atlayan taraftarın Bakasetas’ın burnunun ucuna kadar gelmesi ve tehdit etmesini basit bir olay şeklinde nitelendiremeyiz. Ya yumruğunu vursa idi?..
“Biz de ırkçlık yok” naraları atanlar, avukatı olur muydu saldırganın? Bu kafada daha kaç kişi var tribünlerde? Utanmamıza ramak kalmıştı, aman dikkat!..
Abdullah Avcı’yı da kutluyorum; galibiyet golünde penaltıyı ona attırması büyük jest oldu.
“Sana sahip çıkıyoruz” mesajıdır bu.