Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Beni futbolu ilgilendirir; seversiniz, sevmezsiniz. Rakamlar Burak Yılmaz’ın bu sezon da Trabzonspor’u sırtladığını gösteriyor. Skora doğrudan katkı yapan Burak’ın forma giymediği maçlarda Trabzonspor hep zorlandı. Yanıtı merak edilen soru, bu geleneğin küme düşme hattından uzaklaşmak isteyen Osmanlıspor karşısında devam edip etmeyeceği idi. Etti!
Dün akşam Burak’ın yanı sıra Okay ve Onazi’nin olmayışı, Rıza hocayı farklı tercihler yapmaya zorladı. Örneğin orta göbekte Sosa’nın yanında Kucka, forvette ise Rodallega ile başladı. İkisi de etkili oldu, ama onların çabası galibiyete yetmedi. Kucka’nın bu sezon beklenen performansın altında kalmasını defalarca eleştirmiştim. Slovak futbolcu, zor görünen maçı kolaya çevirdiği düşünülen isim idi başkentte. Ama öyle olmadı. Oyunun başı sayılabilecek bölümde önce Novak’ın golünün asistini yaptı, hemen ardından Yusuf Yazıcı’nın bitirici vuruşunun pasını verdi. Tabi bu arada şu soruyu da sormak gerek; Burak oynasa idi Trabzonspor daha çok ayağa pas yaparak hücumu düşünebilir miydi? Bence hayır. Çünkü topu alan Burak’ı buluşturmak istiyor, golcü de özellikle bu tarz maçlarda ofsayt tuzağından kurtulamıyordu. Özellikle Trabzonspor’un ikinci golünde Kucka ve Yusuf ikilisinin zamanlaması, bu anlamda dikkat çekiciydi.
Osmanlıspor şiddetle puana ihtiyacı olan bir takım. İki şok golden sonra bordo-mavili ekibin vites küçültmesi işlerine geldi, direncini artırdı. Trabzonspor benzer hatayı ligin ilk yarısında üç farklı öne geçtiği Alanyaspor maçında yapmıştı. Rakip geriden gelip ikinci bölümde bulduğu gollerle üç puana ulaşmış, rehavet ve “kazandım” yanılgısı okkalı bir tokat gibi yüzüne patlamıştı.
Bu kez de aynı senaryo yaşanacak mı sorusu geldi aklımıza. Çünkü ilk bölümde iki önemli fırsatı değerlendiremeyen Ankara temsilcisi 51. dakikada Musa’nın golüyle umutlanmış, hemen ardından Rodallega’nın sayısı Trabzonspor’u rehavete itmişti. Lakin futbol ciddi iş, özellikle karşınızda can havliyle mücadele eden bir takım var ise. Savunmada bu kadar açık verir, bulduğunuz fırsatları cömertçe harcarsanız yine benzer kabusu yaşarsınız. Cikalleshi’nin ikinci golünden sonra inisiyatif tamamen Osmanlıspor’a geçti. O kadar inançlı ve hırslı oynadılar ki, maç biraz daha uzamış olsa Musa’nın eşitlik sayısından sonra bir mucize gerçekleştirebilirlerdi.
Savunma gerideki dört kişiden ibaret değil. Siz takım olarak savunamaz, kaleciniz sakat sakat on dakikayı zor çıkarırken reaksiyon gösteremezseniz, tek puana duacı olursunuz. Siz o duayı Onur’a edin!