Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Trabzonspor takımı önde oynamayı alışkanlık haline getirdiği takdirde, her rakibi yenebilir veya kafa tutabilir. Ünal Karaman’ın, forvet hattında Burak- Rodallega ikilisinde ısrar etmesi, haftalar ilerledikçe olumlu bir havaya sokuyor Trabzonspor’u.

Deplasmanda riskleri vardır, ancak dün akşamki Bursaspor maçında olduğu gibi bu ikili çakılı değil de dolaşarak oynayınca, hem rakip savunmanın dengesi bozuluyor, hem orta sahadan gelen diğer oyunculara pozisyon şansı doğuyor.

Müthiş işbirliği

Özellikle Burak’ın çizgiye inerek bir kanat oyuncusu gibi çalışması pek alışık olmadığımız bir tarz olsa da, hücum anlamında farklılık yarattı. Rodallega da sık sık orta sahaya gelerek alan boşalttı. Ama asli görevini de aksatmadı. Attığı golde her ne kadar Chedjou’nun hatası olsa da, üçüncü bölgede baskı yapıp, topa sahip olmaya çalışmak ve müthiş işbirliği, usta işi bir son vuruşla neticelendi.

Haberin Devamı

Karadeniz ekibi ikinci yarıya da aynı iştah ve coşku ile başladı. Lakin bu oyunu maçın genelini yaymak zordur. Sosa, Burak, Olcay, Rodallega gibi 30 yaş üstü isimlerin ilerleyen bölümlerde düşüş göstermesi normal. Tempoyu korumak ve içinde kalabilmek ciddi bir efor gerektiriyor. O henüz yok.

Lakin Trabzonspor kendini rahatlatacak üç net fırsatı değerlendiremeyince, devreye Samet Aybaba’nın hamleleri geldi. Saivet ve Lima’nın girişi 65. dakikadan sonra etkisini gösterdi. Bursaspor önce dengeyi sağladı, ardından oyunu rakip alana yıktı. 70. dakikada Onur’un iki kritik müdahalesi, aynı dakikada Onazi’nin çizgiden çıkardığı top tehlike sinyalleri idi.

Baskı daha da artınca Karaman’ın oyuncu değişikliklerinin sadece skoru korumak adına olduğu ortaya çıktı. Önce Burak’ı aldı oyundan, sonra galiba adaleti sağlamak adına Rodallega’yı kenara çekti! Yani iki önemli gol silahı yoktu sahada. Ama Aybaba’nın Lima’sı vardı. Puanı o kurtardı.

Burak’ın oyundan çıkışı ise üzerine tefrika yazılacak cinstendi. Yuhlanması çok ayıp, ama Burak’ın verdiği tepki de anlamsızdı. Bu kadroda yer alan her oyuncu değerlidir ve sonuç ne olursa olsun, hocanın tercihlerine saygı gösterilmelidir. Çünkü hesap ondan sorulacaktır! Üç haftada yitirilen 6 puanın faturası gibi.

Haberin Devamı

Trabzonspor zirve yarışı yapan takımların kaybettiği haftayı yine pas geçti. İyi işler yapmaya çalışırken, bariz hatalar can sıkıyor elbette.

Ama ne demişti başkan? 5 yıl bu takımdan şampiyonluk beklemeyin. Bekleyen var mı?..