İngiltere Premier Lig Chelsea'de 12 ayrılık birden! Mauricio Pochettino neşteri vurdu

Chelsea'de 12 ayrılık birden! Mauricio Pochettino neşteri vurdu

02.06.2023 - 19:01 | Son Güncellenme:

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'de yeni teknik direktör Mauricio Pochettino'nun radikal bir karara imza attığı öğrenildi. Ada temsilcisinde 12 ayrılık birden yaşanacağı belirtildi.

Chelseade 12 ayrılık birden Mauricio Pochettino neşteri vurdu

Teknik direktörlük konusunda Mauricio Pochettino ile anlaşma sağlayan Chelsea'da flaş bir karara imza atıldı. Premier Lig ekibinde Arjantinli teknik adamın gelecek sezon planlaması konusunda 12 isimle yollarını ayırma kararı aldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Mauricio Pochettino'nun kadroda düşünmediği 12 oyuncuyla vedalaşmaya hazır olduğu vurgulandı. Chelsea'de son 12 ayda 17 futbolcu için 600 milyon euro ödenmesinin ardından alınan karar şaşkınlık yarattı.

İşte Mauricio Pochettino'nun gelecek sezon kadroda düşünmediği yıldızlar...

RUBEN LOFTUS-CHEEK

Chelsea orta sahasının formsuz isimlerinden biri olan Loftus-Cheek de kötü bir performans sergiledi. 33 maçta golü bulunmayan oyuncunun sadece 2 asisti bulunurken takımdan ayrılması beklenen isimlerden.

EDOUARD MENDY

2020 Eylül'de Rennes'den 24 milyon euro karşılığında transfer olan file bekçisi gelir gelmez formayı kapmıştı ve takımının Şampiyonlar Ligi'ni ve UEFA Süper Kupası'nı kazanmasında etkili performans göstermişti. Bu sezon başında ani form düşüklüğü yaşayan Mendy fornmayı Kepa'ya kaptırırken Pochettino gelecek sezon için oyuncuyla yolları ayırma kararı aldı.

Haberin Devamı

MASON MOUNT

Chelsea alt yapısından yetişen isimlerden olan Mount takımıyla iyi performans gösterdiği sezonlar yaşarken değerine değer kattı. Gelecek sezon sözleşmesi bitecek olan Mount 35 maçta 3 gol atıp 6 asist yaptı. İngiliz oyuncunun adı Liverpool, Bayern Münih ve Manchester United ile anılıyor.

KALIDOU KOULIBALY

Rudiger'in Real Madrid'e gitmesinin ardından Chelsea yerine 38 milyon euro karşılığında Napoli'den Koulibaly'yi transfer etti. Beklenilen performansı veremeyen stoper zaman zaman da sakatlıklardan dolayı forma da giyemedi. 32 maçta 2 gol atıp 1 asist yapan Koulibaly gelecek sezon için düşünülmüyor.

CALLUM HUDSON-ODOI

Sezonu Bayer Leverkusen'de kiralık olarak geçiren İngiliz sol kanat beklentileri karşılayamadı. 21 maçta 1 gol atıp 1 asist yapan oyuncu Leverkusen tarafından geri gönderilirken gelecek sezon için mavililer tarafından da kadroda düşünülmüyor.

CONOR GALLAGHER

Chelsea altyapısında yetişen genç oyuncu bu sezon Chelsea'nin orta sahasında yer alan isimlerden. İstikrarlı bir performans gösteremeyen Gallagher gelecek sezon için düşünülmüyor. İngiliz oyuncu bu sezon 45 maçta forma giyerken 3 gol atıp 1 asist yaptı.

Haberin Devamı

TREVOH CHALOBAH

Bu sezon Chelsea'de A takımında forma şansı bulan Chalobah yetersiz performans gösterdi. Chelsea'nin kırılgan defasına çare olamayan genç oyuncunun takımdan ayrılması beklenirken Inter oyuncuyla ilgileniyor.

CESAR AZPILICUETA

Chelsea'nin kaptanı olan ve forma giydiği 10 sezon boyunca savunma hattının her yerinde forma giyen 33 yaşındaki ismin takımdan ayrılması bekleniyor. Takımdaki önemli başarılarıda yer alan oyuncu Chelsea'de 508 maçta 17 gol atıp 56 asist yaptı. Azpilicueta ikişer kez Premier Lig ve UEFA Avrupa Ligi şampiyonlukları yaşarken birer kez Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupası ve FIFA Dünya Kulüpler Kupası şampiyonluğu yaşadı.

CHRISTIAN PULUSIC

2019'da Borussia Dortmund'dan transfer olan Amerikalı oyuncu da bu sezon formsuz isimlerden. 30 maçta sadece 1 gol atıp 2 asist yapan sağ kanat oyuncusunun takımdan ayrılması bekleniyor. Pulusic'in adı da Galatasaray ile anılırken Juventus'un da ismi oyuncuyla anılıyor.

HAKIM ZIYECH

2020'de Ajax'tan 40 milyona transfer olan oyuncu bu sezon yetersiz performans sergiledi. Pochettino tarafından kadroda düşünülmeyen Ziyech 24 maçta golü bulunmazken sadece 3 asist yaptı. 30 yaşındaki Hakim Ziyech ile Türk takımları yakından ilgileniyor.

Haberin Devamı

PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG

Sezon başında Barcelona'dan transfer olan Gabonlu yıldız beklentilerin uzağında kalırken fizik olarak yetersiz olması hem de düşük formundan dolayı az forma şansı buldu. 22 maçta sadece 3 gol atıp 1 asist yapan oyuncunun takımdan kesin olarak ayrılması bekleniyor. Aubameyang'ın ismi Galatasaray ile de andıldı.

Yazarlar