Basketbol Chris Singleton'da şok gelişme! Kariyeri tehlikede

Chris Singleton'da şok gelişme! Kariyeri tehlikede

03.05.2023 - 12:41 | Son Güncellenme:

Anadolu Efes'in yıldız oyuncusu Chris Singleton, kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Anadolu Efes'ten yıldız oyuncu Chris Singleton'ın son durumu ile ilgili korkutan bir açıklama geldi.

Chris Singletonda şok gelişme Kariyeri tehlikede

Anadolu Efes'te Dunston'ın geçirdiği kaza sonrası korkutan bir haber de deneyimli oyuncusu Chris Singleton'dan geldi. Yıldız basketbolcunun kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Kulüpten yapılan resmi açıklamada Singleton'ın koroner anjiyografisinin temiz çıktığı, oyuncuyla ilgili ileri tetkiklerin sürdüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Bugün yaşadığı göğüs ağrısı sonrasında tetkikleri yapılmakta olan Chris Singleton'ın koroner anjiyografisi temiz çıkmıştır. Oyuncumuzun ileri tetkikleri sürmektedir. Bu süre zarfında müşahede altında tutulacak ve gelişmeler kulübümüz tarafından paylaşılacaktır.

BU SEZONKİ PERFORMANSI

Turkish Airlines Euroleague'de geçtiğimiz sezon Anadolu Efes forması ile 36 karşılaşmada 17:41 dakika ortalama süre alan Singleton, maç başına 3.9 sayı, 2.8 ribaunt ve 0.4 asist ortalamaları ile mücadele etti.

Chris Singletonda şok gelişme Kariyeri tehlikede

RAHATSIZLIĞIN NEDENİNİ DUYURDU

Anadolu Efes'ten bir açıklama daha geldi ve tecrübeli basketbolcunun rahatsızlığının nedenini duyurdu. Yapılan açıklamada, "Chris Singleton’a yapılan ileri radyolojik değerlendirme ve kardiyak incelemeler sonucunda, doktorlar oyuncumuzda perikardit ve iki taraflı plevral efüzyon tespit etmiştir. Tetkiklerde aort damarı sinüs valsalva hizasında anevrizma izlenmiş ancak diseksiyon izlenmemiştir. Oyuncumuzun tetkik ve tedavisine hastanede devam edilmektedir. Oyuncumuz bugünü hastanede geçirecek, durumu yarın tekrar değerlendirilecektir. Gelişmeler kulübümüz tarafından paylaşılacaktır." denildi.

Haberin Devamı

KARİYERİNE DEVAM EDİLEBİLECEK Mİ?

Yapılan açıklama sonrası Fanatik.com.tr rahatsızlığın ayrıntılarına ulaştı. Singleton'ın rahatsızlığında yapılan açıklamada geçen ibarede perikardit olarak belirtilen noktada, tedavisi yapıldıktan sonra herhangi bir sorun yaşamadan kariyerine devam edebilir. Ancak asıl korkutan tarafın 'iki taraflı plevral efüzyon' olduğu ortaya çıktı. Akciğerde su toplanması olarak bilinen rahatsızlığın etkisi altında aort damarı sinüs valsalva hizasında anevrizma izlenmesine neden olduğu öğrenildi.

Chris Singletonda şok gelişme Kariyeri tehlikede

KARİYERİ TEHLİKEDE

Bu rahatsızlıkların tamamına bakıldığında tecrübeli basketbolcunun kariyerinin tehlikeye girebileceği ve tedavisinin ardından parkelere dönmesinin zor olabileceği ortaya çıktı.