Diğer Çifte skandal!

Çifte skandal!

22.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Doping illetinin pençesinde kıvranan ve son dönemde sıkıntılar yaşayan Türk sporu, yeni bir skandalla sarsıldı. Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında podyuma çıkmış 8 halterci ile 8 rekortmen atletimiz dopingli çıktı. 16 sporcu Akdeniz Oyunları kadrosundan da çıkarıldı

Çifte skandal

AKDENİZ OYUNLARI’NDA - FUAT ERCAN / MUSTAFA ALKAÇ

Haberin Devamı

Türk sporunda son dönemlerde peş peşe patlayan doping skandallarına yeni bir halka daha eklendi. Akdeniz Oyunları’nın kadrosunda yer alan 8 atlet ile 8 haltercimizde doping çıktı.
Oyunlarda mücadele etmek için kısa süre önce Mersin’e gelen ve müsabaka gününü bekleyen, aralarında Dünya ve Avrupa şampiyonu haltercilerimiz Mete Binay, Sedat Artuç ve Gülbeyi Aktı’nın yanı sıra Samet Keleş, Mehmet Başol, Hurşit Atak, Gökhan Kılıç ile Muammer Şahin’in bulunduğu madalya umudu 8 milli sporcunun son numunelerinde dopingli maddeye rastlandı.
Halter Milli Takımı ve Türk kafilesinde bomba etkisi yaratan bu şok gelişmenin ardından adı geçen sporcular jet bir operasyonla takımdan çıkarılıp evlerine gönderildi.
Federasyon Başkanı Tamer Taşpınar, halterin üstüne bir karabulut gibi çöken doping illetinin yoğunlaşarak etkisini artırmayı sürdürdüğünü ve moral bozucu bir hal aldığını söyledi. Taşpınar, “Bu işe bulaşan hem sporcular hem antrenörler gerekli cezaları alacaklar. Safralar temizlenecek ve Türk halterinin bedenine giren bu virüs tamamen dışarı atılana kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

Haberin Devamı

İngiltere’de öğrendiler
İkinci şok haber ise atletizmden geldi. İngiltere’de bugün ve yarın yapılacak Avrupa Takımlar Şampiyonası Süper Lig atletizm yarışmalarında, Milli Takım kafilesinde yer alan 8 rekortmen sporcu, dopingli çıkınca yarışlardan çekildi.
Ada’ya gitmelerine rağmen, Türkiye Şampiyonası’nda yapılan doping kontrolü sonuçları dün ortaya çıkınca, sporcuların da sahaya çıkarılmasına izin verilmedi. Aralarında Kıvılcım Kaya, Esen Kızıldağ, Emel Güngör, Tuğçe Şahutoğlu, Dilek Esmer, Batuhan Buğra Eruygun ve Hasan Birinci’nin bulunduğu 8 atlet ile yine Gürbüz Gürbüzoğlu, Artun Talay ve Çağlar Kahramanoğlu’nun içinde bulunduğu 6 antrenör, doping nedeniyle Akdeniz Oyunları kadrosundan da çıkarıldı. Bu isimler 26 Haziran’da Mersin’de başlayacak yarışmalara da katılamayacak.

Açılış Sezer’den

Mersin’de önceki gece görkemli bir törenle resmi açılışı yapılan 17. Akdeniz Oyunları’nda ilk madalya haberi milli haltercimiz Bünyamin Sezer’den geldi. Erdemli Spor Salonu’nda düzenlenen müsabakalarda 62 kiloda podyuma çıkan Sezer, koparmada altın, silkmede de gümüş madalyayı boynuna taktı.
Seyirci desteğini de arkasına alan Sezer, koparmada 2. hakkında 135 kiloyu kaldırmayı başardı. Sporcumuz aynı kiloyu kaldırmaya çalışan Mısırlı sporcu Ahmet Saad başarısız olunca Sezer altın madalyayı kaptı.
Zirveye çıkmayı garantileyen Bünyamin Sezer, daha önce Akdeniz Oyunları rekoru olan ve Erol Bilgin’e ait 138 kiloyu denedi ancak başarılı olamadı. Silkmede ise milli haltercimiz ilk hakkında 151 kiloyu kaldırarak gümüş madalyaya uzandı. Sezer diğer haklarında denediği 157 ve 161 kiloda başarılı olamadı. Sporcumuz salonda bulunan seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.
Oyunlarda 56 kilo erkeklerde ise Tunuslu sporcu Khalil El Maoui, 2 altın kazandı. Böylece ilk madalyalar Tunus’un oldu.
Öte yandan Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi Başkanı Amar Addadi ödül töreninin ardından organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Addadi, Akdeniz Oyunları’nın sorunsuz bir şekilde devam ettiğini ifade ederek, “Hem spor salonunun hem de organizasyonun eksiksiz yürüdüğünü bizzat gördüm” diye konuştu.

Haberin Devamı

Rekor gelmedi

Haberin Devamı

Koparmada altın madalyayı garantileyen Bünyamin Sezer, daha önce Akdeniz Oyunları rekorunu kırmak için çıktı. Sezer, Erol Bilgin’e kaldırdığı 138 kiloyu denedi, ancak başarılı olamadı.

Yazarlar