Diğer Cimnastikte madalya yağmuru

Cimnastikte madalya yağmuru

10.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Mersin’de yapılan Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası dün sona erdi. Adem Asil üç kez kürsüye çıkarken, Ferhat Arıcan 2, İbrahim Çolak, Bilgehan Tarhan ve Sevgi Seda Kayışoğlu birer madalyayla organizasyonu noktaladı.

Cimnastikte madalya yağmuru

Türkiye’nin ev sahipliğinde Mersin’de düzenlenen Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası dün yapılan finallerle tamamlanırken sporcularımız madalyaları topladı.

Haberin Devamı

Erkeklerde Adem Asil üç kez kürsüye çıktı. Asil, halkada 15.000 puanla altın alırken, yer aletinde ve barfikste de ikinci oldu. Madalya beklediğimiz diğer sporcumuz Ferhat Arıcan da bizleri şaşırtmadı. Olimpiyatlarda kürsüye çıkan ilk isim olan Arıcan, paralel barda 14.800 puanla rakiplerini geride bırakırken, kulplu beygirde de 14.450 puanla gümüşü kaptı.

Sakatlığını yeni atlatan İbrahim Çolak da halkada 14.400 puanla üçüncü oldu. Öte yandan Onur Çelik kulplu beygirde, Sercan Demir de paralel barda altıncı sırayı aldı.

Kadınlarda da milli sporcular kürsüde yer aldı. Atlama masasında Bilge Tarhan 13.000 puanla 2. olup gümüş madalyayı boynuna takarken, Bengisu Yıldız da bronzu kılpayı kaçırdı ve 4. oldu. Asimetrik barda Sevgi Seda Kayışoğlu 4., Derin Tanrıyaşükür 5. olurken Kayışoğlu yer aletinde 12.400 puanla kürsüyü tamamladı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Yazarlar