Yaz Olimpiyatları Cimnastikte Türk fırtınası

Cimnastikte Türk fırtınası

25.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tokyo Olimpiyatlar’ında beklentimizin en yüksek olduğu branşların başında gelen artistik cimnastikte sporcularımız elemelere damga vurdu. Adem Asil, Ahmet Önder, Ferhat Arıcan ve İbrahim Çolak final biletini alarak madalyaya bir adım daha yaklaştı

Cimnastikte Türk fırtınası

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda dün, milli cimnastikçilerimiz Türk halkına büyük bir gurur yaşattı.
Son dönemde elde edilen başarılar herkesin gözünü bu branşa çevirmesini sağlarken, sporcularımızdan beklentiler arttı. Onlar da bunu güveni boşa çıkarmadı. Elemelerde Adem Asil, Ahmet Önder, Ferhat Arıcan ve İbrahim Çolak final biletini kaptı.
İbrahim Çolak halkada (14.933 puanla), Ferhat Arıcan paralel barda (15.566 puanla), Ahmet Önder atlama masası (14.466 puanla) ve genel tasnif (85.665 puanla), Adem Asil ise halka (14.800 puanla), atlama masası (14.766 puanla) ile genel tasnifte (85.524 puanla) madalyaya bir adım daha yaklaşarak en büyük alkışı kaptı, bir ilki başardı.
Milli sporculardan Çolak 2 Ağustos’ta halkada, final mücadelesi verecek. Ferhat Arıcan ise 3 Ağustos’ta paralel aletinde madalya arayacak.
Ahmet Önder 28 Temmuz’da bireysel genel tasnifte, 2 Ağustos’ta atlama masasında kürsüye çıkmak için ter dökecek. Adem Asil ise 28 Temmuz’da bireysel genel tasnifte, 2 Ağustos’ta atlama masasında ve halka aletinde yarışacak.
Milli cimnastikçilerimiz müsabakaların ardından büyük bir sevinç yaşarken Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da sosyal medya hesabından onları tebrik etti.
Kasapoğlu, “Bu fotoğraftaki gençlerimiz, Tokyo 2020’de cimnastik branşında 7 final hakkı elde etti. Siz hep ilkleri başardınız, yine başaracaksınız” mesajını yazdı.

Haberin Devamı

Kasapoğlu takipte
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da dünkü müsabakaları yakından takip etti. Kasapoğlu öncelikle Mete Gazoz ile Yasemin Ecem Anagöz’ün müsabakalarını izledi. Gençlik ve Spor Bakanı ardından da Rukiye Yıldırım’ın bronz madalya maçındaydı. Son saniyede verdiği sayıyla kürsüyü kaçıran milli tekvandocu büyük bir üzüntü yaşadı. Hemen Yıldırım’ın yanına giden Kasapoğlu, “Kendini hiç üzme. Elinden geleni yaptın. Tüm Türkiye yanında” diyerek milli sporcuya moral verdi.

İlk madalya yine kaçtı!
Türkiye, okçuluk tarihindeki ilk olimpiyat madalyasına yine ulaşamadı, dördüncülükle yetindi.
Yumenoshima Park Okçuluk Alanı’nda düzenlenen karışık takım müsabakalarında mücadele eden Mete Gazoz-Yasemin Ecem Anagöz ikilisi son 16 turunda Rusya Olimpiyat Komitesi’ni, çeyrek finalde ise Endonezya’ya 6-2’lik skorlarla yenerek yoluna devam etti.
Yarı finalde rakip genel klasmanda dünya 1 numarası Hollanda oldu. Buna rağmen iyi mücadele eden Mete Gazoz ile Yasemin Ecem Anagöz, müsabakayı 5-3 kaybetmekten kurtulamadı ve bronz madalya için Meksika’yla karşılaşma hakkını aldı. Final şansını kaçırdıktan sonra bronz maçına tam konsantre olamayan milliler bu maçı da 6-2 kaybetti ve kürsüyü kılpayı kaçırdı.
İki sporcumuz müsabakaların ardından büyük üzüntü yaşadı. En büyük madalyaya yaklaştıklarını ancak kazanamadıklarını belirten Mete, “Garip hisler içindeyiz. Bu, madalyaların en büyüğü olacaktı. Elimizden geleni yaptık ama maalesef olmadı” dedi.
Yasemin Ecem ise şu ifadeleri kullandı: “Çok üzgünüm. Buraya kadar bizi destekleyen, dualarını gönderen herkese teşekkür ediyorum. Keşke bu hayal kırıklığını ne kendime ne de bizi destekleyenlere yaşatmamış olsaydım.”

Haberin Devamı

Necat Ekinci ihtarla elendi
Oyunlarda 69 kiloda ringe çıkan milli boksör Necat Ekinci, ilk turda Belaruslu Aliaksandr Radzionau’ya 3-2 yenilerek elendi. Rakibine göre üstün bir mücadele ortaya koyan Necat, ilk raundu 5-0 aldı. İkinci rauntta Radzionau daha atak bir görüntü çizdi. Kontra ataklarla puan arayan milli boksörümüz, ikinci raundu 3-2 verdi. İhtar aldığı son raundu da 3-2 kaybeden Ekinci, ringden 3-2’lik skorla mağlup ayrıldı.

Haberin Devamı

Judoculardan erken veda
Judoda iki temsilcimiz dünkü müsabakalarında bekleneni veremedi ve madalyanın uzağında kaldı. Mihraç Akkuş, Nippon Budokan’daki erkekler 60 kilo son 16 tur mücadelesinde Dünya Şampiyonu Kazak Yeldos Smetov’a ippon ile mağlup olarak elendi. Gülkader Şentürk ise son 32 turunda organizasyona veda etti. 48 kiloda mindere çıkan Gülkader, İspanyol Julia Figueroa karşısında tutunamadı.
Rakibi karşısında geriye düşen milli judocu maçın devamında ataklara karşılık veremedi ve mağlup oldu.

Havuzda hüsran
Bu oyunlarda farklı hayallere kapıldığımız yüzmede ilk günde bekleneni bulamadık. 100 metre kurbağalamada yüzen milli sporcular Emre Sakçı ile Berkay Öğretir seçmeleri geçemedi. İlk gün eleme yarışlarında havuza giren Berkay Öğretir, 6. seride yüzdü. Milli sporcu, 59.82’lik derecesiyle serisinde 6, genel sıralamada 18. oldu. Yedinci ve son seride yüzen Emre ise 59.87’lik derecesiyle serisinde 7, genel sıralamada 19. basamakta yer buldu.
İki sporcumuz da 1 dakikanın altında yüzmesine rağmen en iyi 16 dereceden birini yapamayarak yarı finale kalamadı.

Yazarlar