Dünyadan Futbol Çinliler Burak Yılmaz'ı Real Madrid'li yıldıza benzetti

Çinliler Burak Yılmaz'ı Real Madrid'li yıldıza benzetti

19.04.2016 - 14:33 | Son Güncellenme:

Çinliler ilk maçında herkesi kendisine hayran bırakan Burak Yılmaz'ı, Real Madrid'in Fransız forvetine benzetti.

Çinliler Burak Yılmazı Real Madridli yıldıza benzetti

Onur Dinçer - Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Burak Yılmaz'ın Çin'deki ilk maçı, ülkeyi salladı. Beijing Guoan formasıyla sahaya çıktı maçta gol perdesini açan, ikinciyi hazırlayan ve üçüncüdeki penaltıyı yaptıran futbolcu, Uzakdoğulu futbolseverleri kendisine hayran bıraktı.

Galatasaray'dan 8 milyon euro bonservis bedeliyle ayrılan 30 yaşındaki forvet ülkedeki futbol otoritelerinin de beğenisini kazandı. Pekin'den yayın yapın televizyon kanalı BTV'de yayınlanan 'Futbol 100' programında gecenin konusu Burak Yılmaz'ın performansı oldu.

Programda yorumculuk yapan Wei Yi Dong, "Beijing Guoan sezona kötü başladı. Ancak her maç daha iyi oluyor. Burak Yılmaz'ın takıma dönmesi önemli bir etki yaptı. Burak, Karim Benzema'ya benziyor. Çok iyi bir başlangıç yaptı. Ancak ilerleyen dönemlerde karşısına aşması gereken bazı zorluklar çıkabilir. Şimdi rakip takımların da ilgisini çekti ve kendisi için önlemler alacaklardır" dedi.

Haberin Devamı

İdmanda Burak izdihamı

Hangzhou Greentown deplasmanını geride bırakan Beijing Guoan, Pekin'e geri dönerek sıradaki maç için hazırlıklara başladı. Cumartesi günü Liaoning Hongyun'u ağırlayacak olan sarı-yeşilli ekibin bu sabahki idmanına taraftarlar akın etti. Burak Yılmaz'ın başına toplanan bir çok Guoan taraftarı oyuncuyla resmi çekilmek ve imza almak için yarıştı, milli futbolcu Çinli hayranlarını kırmayarak tek tek imza dağıttı.

Taraftarı asıl heyecanlandıran...

Ülkenin önde gelen spor yayın organlarından Titan Sport oyuncuyla ilgili bir özel haber yaptı. "Burak Yılmaz sadece tek devre oynadığı maç ile herkese kendisini kabul ettirdi" ifadelerinin kullanıldığı haberde, taraftarı asıl heyecanlandıran şeyin, sakatlıktan yeni dönen yıldız futbolcunun henüz tam randımanlı hale gelmediği, daha da iyi performans göstereceği yönündeki beklenti olmasına dikkat çekildi.

Yazarlar