Dünyadan Futbol 'Çok yorgunum, bu maçta oynayamam'

'Çok yorgunum, bu maçta oynayamam'

08.05.2016 - 15:28 | Son Güncellenme:

Saha ortasında hayatını kaybeden Kamerunlu futbolcu Ekeng'in, maçtan önce bazı şeyler hissettiği ve yakın arkadaşıyla bunları paylaştığı ortaya çıktı.

Çok yorgunum, bu maçta oynayamam

Onur Dinçer/Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Dünyayı yasan boğan ölümle ilgili şok bir gerçek ortaya çıktı. Dinamo Bükreş'in Viitorul Constanta ile yaptığı maçta kalp krizi geçiren ve hayatını kaybeden Kamerunlu Patrick Ekeng'in maç öncesi bazı itiraflarda bulunduğu ortaya çıktı.

26 yaşında ölen talihsiz futbolcunun ailesi konuyla ilgili BBC'ye açıklamalarda bulundu. Patrick'in ablası Monique Chantal, "Maçtan önce en iyi arkadaşına oynayamayacağını ve kendisini çok yorgun hissettiğini söylemiş" dedi.

Ölümün ardından hissettiklerini de paylaşan acılı abla, "Patrick çok cömert ve kibar bir insandı. Arkada bir aile bırakıyor olması çok acı verici. Bir rüya ya da bir kâbus gibi" ifadelerini kullandı.

Statlara klinik geliyor

Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliği (FIFPro) konuyla ilgili bir açıklama yayınlayarak olaydaki ihmallere dikkat çekti ve tüm dünyada geçerli olacak yeni bir uygulama için FIFA'ya seslendi. Dernek, bundan böyle her takımın stadında, bu tip durumlarda futbolculara müdahale etmeyi sağlayacak mini bir hastane bulundurma zorunluluğu getirilmesi gerektiğini savundu ve buna uygun reformlar yapılmasını istedi. FIFA'nın konuyu gündemine alarak yakın bir zamanda konuyla ilgili adımlar atabileceği ifade edildi.