Dünya Kupası Cristiano Ronaldo'dan 500 milyon euroluk 'evet'

Cristiano Ronaldo'dan 500 milyon euroluk 'evet'

06.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünya Kupası’nın en çok konuşulan ismi olan Cristiano Ronaldo bir kez daha manşetlere taşındı. İspanya’da MARCA’nın son dakika olarak verdiği özel habere göre Ronaldo, Suudi Arabistan’ın Al Nassr kulübüyle 2.5 yıllık sözleşme imzaladı.

Cristiano Ronaldodan 500 milyon euroluk evet

37 yaşındaki futbolcunun yeni takımına 1 Ocak 2013 tarihinde katılacağı kaydedildi. Haberin detayında ise Ronaldo’nun Al Nassr’dan toplamda 500 milyon euro net bir para kazanacağı iddia edildi. 

En çok kazanan olacak

Haberin Devamı

Ronaldo’nun 2022-23 sezonunun 6 aylık kısmında 100 milyon euro, 2023-24 sezonunda 200 milyon euro ve 2024-25 sezonunda 100 milyon euro kazanacağı savunuldu. Portekizli yıldız, 200 milyon euroluk yıllık maaşıyla Messi (75 milyon euro) ve Neymar (70 milyon euro) gibi isimleri geride bırakara dünyanın en çok kazanan futbolcusu olacak. Deneyimli yıldızın Dünya Kupası sona erdikten sonra Suudi Arabistan’a gitmesinin beklendiği bildirildi.

Piers Morgan kabul etmedi

Cristiano Ronaldo’ya yakınlığıyla bilinen gazeteci Piers Morgan, Al Nassr’ın transferi bitirdiğine dair çıkan haberleri yalanladı. Twitter hesabından MARCA’nın haberini paylaşan gazeteci Morgan, “Doğru değil” ifadelerini kullandı. Öte yandan SKY Sports kanalı da Al Nassr’ın Ronaldo’ya resmi teklifinin olduğunu haberleştirirken henüz Portekizli yıldızın olumlu ya da olumsuz geri dönüş yapmadığını vurguladı.

Haberin Devamı

‘Ronaldo oynamasın’

2022 Dünya Kupası’nda en fazla konuşulan isimlerin başında gelen Cristiano Ronaldo için Portekiz’den sürpriz bir anket sonucu çıktı. Grup etabında 3 maçta 1 gol atan 37 yaşındaki futbolcu için taraftarlar farklı bir görüş bildirdi. Portekiz’de yayın yapan A Bola gazetesi tarafından futbolseverlere sunulan ankette Ronaldo’nun bugünkü İsviçre maçına ilk 11’de başlamaması gerektiği görüşü öne çıktı. Portekizli taraftarlar, yüzde 70 oranla ‘Ronaldo oynamasın, yedek başlasın’ şıkkını işaretledi.