Futbol Cristiano Ronaldo'nun Şampiyonlar Ligi umudu! Sözleşmesindeki özel madde ortaya çıktı

Cristiano Ronaldo'nun Şampiyonlar Ligi umudu! Sözleşmesindeki özel madde ortaya çıktı

03.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Suudi Arabistan temsilcisi Al Nassr'a imza atan Cristiano Ronaldo'nun sözleşmesindeki özel madde ortaya çıktı. İspanyol basınında yer alan haberde; Cristiano Ronaldo'nun yeniden Şampiyonlar Ligi arenasında sahne alabileceği belirtildi.

Cristiano Ronaldonun Şampiyonlar Ligi umudu Sözleşmesindeki özel madde ortaya çıktı

Manchester United'ın sözleşmesini feshettiği Cristiano Ronaldo büyük bir sürprize imza atarak Al Nassr ile anlaşma sağladı. Portekizli futbolcunun sözleşmesinde yer alan özel maddeyi İspanyol basını duyurdu. Cristiano Ronaldo'nun yeniden Şampiyonlar Ligi'nde forma giyebileceği kaydedildi.

Haberin Devamı

Vincent Aboubakar, Anderson Talisca ve Luiz Gustavo gibi tanıdık isimleri kadrosunda bulunduran Al Nassr büyük bir hamlede bulundu. Suudi Arabistan temsilcisi, Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo ile resmi sözleşme imzalandığını açıkladı. Dünya futbolunda şok etkisi yaratan bu imza için yapılan açıklamada, "Tarih yazılıyor. Bu, kulübümüze daha da büyük başarılar elde etmek için ilham vermekle kalmayıp, ligimize, milletimize ve gelecek nesillere, erkek ve kız çocuklarına kendilerinin en iyi versiyonu olmaları için ilham verecek bir imza. Yeni evine hoş geldin Ronaldo" ifadeleri kullanıldı.

Cristiano Ronaldonun Şampiyonlar Ligi umudu Sözleşmesindeki özel madde ortaya çıktı

Cristiano Ronaldo'nun yeni takımı Al Nassr'dan sponsorluk anlaşmalarıyla birlikte yıllık 200 milyon euro kazanacağı belirtildi. 37 yaşındaki yıldız futbolcu bu imzayla birlikte en yüksek maaş alan sporcu unvanını ele geçirdi.

Haberin Devamı

RONALDO: CAN ATIYORUM

Cristiano Ronaldo, Al Nassr'a transferinin ardından yaptığı ilk açıklamada transferin gerçekleşme nedenini açıkladı. Al Nassr'ın vizyonundan etkilendiğini belirten Portekizli yıldız, "Farklı bir ülkede yaşayacağım bu deneyim için sabırsızlanıyorum. Al Nassr'ın vizyonu heyecan verici ve fazlasıyla etkileyici. Bir an önce takım arkadaşlarımın arasına katılmak için can atıyorum" diye konuştu.

FERDINAND: ADALETLİ OLUN

Portekizli yıldız bu imza sonrası futbolseverlerin tepkisini çekti. Çok sayıda taraftar, 37 yaşındaki yıldıza eleştirilerde bulundu. Manchester United'ın efsane futbolcusu ve Cristiano Ronaldo'nun eski takım arkadaşı Rio Ferdinand, Cristiano Ronaldo'ya sahip çıktı. Rio Ferdinand açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Nihayet mutlu olmasına sevindim. Hangi seviyede oynarsanız oynayın her futbolcu için asıl mutluluk oynadığınız kulüpte nasıl hissettiğinizdir. Orada mutlu olmak en önemli şeyler biri. Bu yüzden pek çok insanın gitmesini beklemediği bir ülke de olsa Cristiano Ronaldo'nun mutlu olmasına sevindim. Bu, Cristiano Ronaldo'nun kariyerini üzücü bir şekilde bitirdiği anlamına gelmiyor. İnsanların nasıl böyle yorumlar yapabildiğini anlamıyorum. David Beckham, Frank Lampard, Wayne Rooney ve Steven Gerrard'ı izlemek harikaydı. Aynı şekilde Amerika'da oynadıklarını görmek de... Kariyerlerini harika paralar kazanarak bitirmeyi hak ettiler. Bırakın Cristiano Ronaldo da bunun keyfini çıkarsın. Ailesiyle yeni bir kültürü deneyimleyecek. Onu eleştirenler kokuşmuş yorumlar yapıyorlar. MLS'e giden her futbolcuya 'Kariyerinin son dönemi için en iyi tercihi yaptı' dediniz. Şimdi Cristiano Ronaldo, Al Nassr'a gidince bir anda utanç verici olay oldu. Ben bu iki yüzlülüğü sevmiyorum. Adaletli olun."

Haberin Devamı

Cristiano Ronaldonun Şampiyonlar Ligi umudu Sözleşmesindeki özel madde ortaya çıktı

GÖRÜŞTÜĞÜ TAKIMLAR ORTAYA ÇIKTI

Cristiano Ronaldo'nun Al Nassr'a imza atmadan önce görüştüğü takımlar ortaya çıktı. Marca'nın haberine göre; Portekizli yıldızın geri dönme talebi Real Madrid yönetimi tarafından kabul edilmemişti. ESPN'de yer alan haberde ise; Cristiano Ronaldo'nun MLS ekibi Sporting Kansas City'le de pazarlıklarda bulunduğu ancak transferin gerçekleşmediği belirtildi.

TEKNİK DİREKTÖRÜ KOVMA HAKKI

Al Nassr'a imzası büyük ses getiren Cristiano Ronaldo'nun sözleşmesindeki detaylar da ortaya çıkmaya başladı. CBC Sports'ta yer alan haberde; Cristiano Ronaldo'nun yapılan anlaşmayla birlikte Al Nassr'ın teknik direktörünü kovma hakkına sahip olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Cristiano Ronaldonun Şampiyonlar Ligi umudu Sözleşmesindeki özel madde ortaya çıktı

DEVLER LİGİ MADDESİ

Cristiano Ronaldo'nun sözleşmesinde yer alan bir diğer maddeyi Marca okuyucularıyla paylaştı. Marca'nın haberine göre; Portekizli yıldız ile Al Nassr arasındaki anlaşmada Newcastle United'la ilgili bir madde yer alıyor. Bu maddeye göre; Premier Lig temsilcisi Newcastle United'ın Şampiyonlar Ligi vizesi alması durumunda gelecek yıl İngiliz ekibine kiralık olarak transfer olabileceği belirtildi.

Marca'da yer alan haberde; Al Nassr ve Newcastle United kulüplerinin Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu'na ait oldukları hatırlatıldı. Cristiano Ronaldo'nun kariyeri sona ermeden önce son kez Şampiyonlar Ligi'nde forma giymek istediği ve sözleşmesinde bu nedenle böyle bir maddenin yer aldığı vurgulandı. Newcastle United, Premier Lig'de şu anda 3'üncü sırada yer alıyor.

Haberin Devamı