Futbol Infantino açıkladı! FIFA'dan federasyonlara Pele çağrısı

Infantino açıkladı! FIFA'dan federasyonlara Pele çağrısı

02.01.2023 - 19:32 | Son Güncellenme:

FIFA Başkanı Gianni Infantino, futbol efsanesi Pele için düzenlenen cenaze töreninde konuştu. FIFA Başkanı, ülke federasyonlarına çağrıda bulundu.

Infantino açıkladı FIFAdan federasyonlara Pele çağrısı

Brezilya ve dünya futbolunun efsane ismi Pele, kolon kanserine yenik düştü. Dünyaca ünlü efsane isim için Brezilya'da milli yas ilan edildi. Pele'nin vefatının ardından Brezilya'da cenaze töreni düzenlendi ve FIFA Başkanı Gianni Infantino açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Pele'nin vefatı sebebiyle karışık duygular içerisinde olduğunu belirten FIFA Başkanı, "Çok fazla duygu yaşıyorum. Çok üzücü ama aynı zamanda gülümsüyorum çünkü Pele bize karşı hep gülümsedi" ifadelerini kullandı.

Infantino açıkladı FIFAdan federasyonlara Pele çağrısı

Gianni Infantino tüm federasyonlara seslendi ve Pele için maçlardan önce bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasını talep etti. FIFA Başkanı açıklamasında, "Kralın anısına saygı duyacağız. Tüm dünya ülkelerinden maçlardan önce bir dakikalık saygı duruşu düzenlemelerini istiyoruz" diye konuştu.

Gianni Infantino son olarak Pele'nin önemi nedeniyle tüm dünya ülkelerinden bir stadyuma Pele'nin adının verilmesini talep edeceklerini belirtti. FIFA Başkanı, "Tüm dünya ülkelerinden bir stadyumlarına Pele'nin adının verilmesini isteyeceğiz. Böylece çocuklar onun ne kadar önemli olduğunu bilsinler" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı