Dünya Kupası Cristiano Ronaldo'ya bir servet daha! Yeni görevi belli oldu

Cristiano Ronaldo'ya bir servet daha! Yeni görevi belli oldu

11.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Suudi Arabistan ekiplerinden Al Nassr'a transferi büyük bir gündem olan Cristiano Ronaldo, yıllık kazancı çok konuşulmuştu. Suudi Arabistan'da Portekizli yıldız isme bir görev daha verildi.

Cristiano Ronaldoya bir servet daha Yeni görevi belli oldu

Dünya yıldızı Cristiano Ronaldo, geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan temsilcisi Al Nassr ile anlaşma sağladı. Bu transfer futbol dünyasında büyük bir yankı uyandırdı. Tecrübeli futbolcunun Al Nassr'dan yıllık alacağı maaş, şu ana kadar futbol tarihinin en çok alınan ücreti olacak. Portekizli yıldız isme futbolculuğunun yanı sıra bir görev daha verilirken karşılığında yine büyük para kazanacak.

Haberin Devamı

RONALDO'DAN ERKEN VEDA

2022 Katar Dünya Kupası'na büyük umutlarla giden Portekiz Milli Takımı, Cristiano Ronaldo'nun hayal kırıklığı yarattığı turnuvaya çeyrek final aşamasında veda etmişti. Ronaldo, Fas karşılaşmasının ardından gözyaşlarını tutamamıştı.

Cristiano Ronaldoya bir servet daha Yeni görevi belli oldu

DÜNYA KUPASI'NDAKİ KULÜPSÜZ TEK FUTBOLCUYDU

Dünya Kupası öncesi Manchester United'ın takımdan gönderdiği Cristiano Ronaldo, Katar'daki unutulmaz turnuvada kulüpsüz tek futbolcu olmuştu. Portekiz Milli Takımı ile çeyrek finalde Fas'a elenen dünyaca ünlü yıldız karşılaşmanın bitiş düdüğüyle gözyaşlarını tutamamıştı.

SON ŞAMPİYON ARJANTİN

2022 Dünya Kupası finalinde Arjantin, penaltı atışları sonrası Fransa’yı mağlup ederek şampiyon oldu. Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupası finalinde Lusail Stadı’nda Arjantin ile Fransa karşı karşıya geldi. Karşılaşmada Polonya Futbol Federasyonu'ndan Szymon Marciniak düdük çaldı.Normal süresi 2-2, uzatma dakikaları ise 3-3 biten mücadelede penaltı atışlarına gidildi. Penaltı atışlarında 4-2 üstünlük sağlayan Arjantin, şampiyon oldu.

Haberin Devamı

Cristiano Ronaldoya bir servet daha Yeni görevi belli oldu

İMZAYI ATTI

Manchester United'tan ayrılan Ronaldo'nun yeni takımı belli oldu. Cristiano Ronaldo, Al-Nassr ile 2.5 yıllık sözleşmeye imza attı. Suudi Arabistan ekibi 'Dünyanın en büyük sporcusu Al Nassr için resmen imzaladı' ifadeleri ile transferi resmen duyurdu. İmza sonrası Ronaldo duygularını şu sözlerle açıkladı: "Farklı bir ülkede farklı bir lig deneyimi için sabırsızlanıyorum. Al Nassr'ın vizyonu oldukça ilham verici ve etkileyici. Bir an önce takım arkadaşlarıma katılmak için heyecanlıyım."

KAZANACAĞI ÜCRET

Kulüpten yapılan açıklamada Ronaldo'nun kazanacağı ücret belirtilmezken Fabrizio Romano'nun aktardığı bilgilere göre ticari anlaşmalar da dahil olmak üzere yılda yaklaşık 200 milyon dolar kazanacak.

Cristiano Ronaldoya bir servet daha Yeni görevi belli oldu

MESSİ İDDİASI

Paris Saint-Germain ile sezon sonu sözleşmesi biten dünya yıldızı Lionel Messi için Suudi Arabistan temsilcisi Al-Hilal çılgın bir ücret teklif etti. CNN haberine göre Al- Hilal, süper yıldıza yıllık 350 milyon euro önerecek. Messi'nin bu bedeli kabul etmesi durumunda alacağı ücret futbol dünyasının en yüksek maaşı olacak.

Haberin Devamı

Öte yandan Calciomercato'nun haberine göre Lionel Messi, bu transfere ve alacağı ücrete sıcak baktığı iddia edildi.

2030 DÜNYA KUPASI'NA ADAY

AFP'nin haberine göre Suudi Arabistan, son olarak Katar'da düzenlenen Dünya Kupası için 2030 adaylığını koyacak. Suudi Arabistan'ın Dünya Kupası elçiliğini ise Ronaldo yapacak.

Sekiz yıl sonra gerçekleşecek olan turnuvaya kimin ev sahipliği yapacağı kesin bir şekilde 2024 yılında yapılacak olan FIFA Kongresi'nde belli olacak.

DUDAK UÇUKLATAN GELİR

Suudi Arabistan ekibiyle yıllık 200 milyon euro kazanacağı sözleşmeye imza atan Portekizli yıldız, yeni proje sayesinde bir kez daha dev bir gelir elde edecek.

Ronaldo, 2030 Dünya Kupası adaylığı için yapacağı elçilik rolünden 200 milyon euro kazanacak.

Cristiano Ronaldoya bir servet daha Yeni görevi belli oldu

700 MİLYON EURO'LUK KAZANÇ

Cristiano Ronaldo, Al Nassr'dan 2.5 yıl sonunda kazanacağı 500 milyon euro'ya ek olarak 200 milyon euro da 2030 Dünya Kupası elçiliği için alacak. CR7'nin alacağı toplam 700 milyon euro'yu Al Nassr taraftarı olan Suudi Arabistan prensleri ödeyecek.

Haberin Devamı

BÜTÜN PARAYI PRENSLER ÖDEYECEK

Haberin detayında, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud'un oğulları Al Nassr'ın onursal üyeleri olduğu ve Cristiano Ronaldo'ya ödenecek 700 milyon euro'nun tamamını ödeyecekleri belirtildi.

Transfer sürecinde Veliaht Prens Muhammed bin Selman ve kardeşlerinin, Al Nassr yönetimiyle bir araya gelip transferi hangi maddi koşullar olursa olsun bitirmelerini istedikleri kaydedildi.