Süper Lig Deniz Çoban'dan çarpıcı MHK yorumu: Pişman olacaklar

Deniz Çoban'dan çarpıcı MHK yorumu: Pişman olacaklar

09.03.2022 - 09:36 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de Türkiye Futbol Federasyonu, MHK'nın kararı ile dün Cüneyt Çakır, Ali Palabıyık, Fırat Aydınus gibi ligin en tecrübeli hakemleri ile yollarını ayırma kararı aldı. Birçok spor otoritesi bu deprem etkisi yaratan kararı değerlendirdi.

Deniz Çobandan çarpıcı MHK yorumu: Pişman olacaklar

Süper Lig'de dün hakem depremi yaşandı. Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, başta Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus olmak üzere Süper Lig'in 'tanınan' hakemlerinin 12'sine sezon sonuna kadar maç vermeme kararı aldı. Konuyla ilgili eski hakem ve spor yazarı Deniz Çoban çarpıcı açıklamalara imza attı.

Haberin Devamı

İşte eski hakem ve Fanatik yazarı Deniz Çoban'ın o köşe yazısı;

MHK'DAN TARİHİ OPERASYON
Yapılan uygulamanın izahının olmadığını düşünüyorum. İzahı olsa, o izahı bizzat İlgili Ferhat Gündoğdu’nun ağzından duymuş olurduk. Otuzun üzerinde hakem ve gözlemci ligin bitimine 10 hafta kala listelerden çıkartıldı. Bütün kamuoyu merak ediyor... Bu isimler ne yaptı? Menfaat mi temin ettiler? Hangi yanlış işe bulaştılar? Tek sebep performans ise zamanlaması bu mu olmalıydı?

11 ÜST DÜZEY HAKEM
2022 Dünya Kupası aday hakemleri arasında yer alan Cüneyt Çakır’la birlikte 11 üst düzey Süper Lig hakemine, hakemlikten el çektiriliyor. Ülkesinde görev alamayan bir hakeme, FIFA da görev vermeyecektir. Futbolda dünya çapında tek markamız olarak zirvede tutunan Çakır’a yapılan bu muameleyi bütün dünya duyacak. “Türkiye’de aralarında Çakır’ın da bulunduğu 11 üst düzey hakeme futboldan el çektirildi!” haberiyle birlikte, marka değeri diye çıktığımız yolda, Dünya kamuoyunda şaibeli olarak anılan bir ligin sahibi olacağız.

Haberin Devamı

Deniz Çobandan çarpıcı MHK yorumu: Pişman olacaklar

PİŞMAN OLACAKLAR
Böylesi bir kararı desteklemem ve olumlu bulmam mümkün değil. Eski bir hakem olarak çok üzüldüğümü ifade etmeliyim. Bu hafta oynanacak bir derbi var. Geriye kalan tecrübesiz isimlerle bu ligin daha huzurlu geçeceğine inananlar bence yanılıyorlar. Bu kararda etkisi olanlar, futboldaki huzur ortamı bozulduğunda yaptıklarına pişman olacaklardır.

İŞTE TFF'NİN YAPTIĞI AÇIKLAMA;
Merkez Hakem Kurulu, göreve geldiğinden bu yana, büyük bir titizlikle yürüttüğü Türk hakemliğinin yeniden yapılanma çalışmalarının 1. etabını tamamlayarak, sezonun geri kalan bölümünde Süper Lig ve 1. Lig’de görev yapacak kadrolarını belirlemiştir. Yeni kadroların Türk futbolu ve Türk hakemliği için hayırlı olmasını diler, kamuoyunun bilgilerine sunarız. Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu (MHK), Süper Lig’de görev alan hakem kadrosunu yeniden belirlerken 13 ismi listeden çıkardı. Hem yaş sınırı hem de kulüplerin şikayektlerini göz önünde bulunduran MHK, bu sezonu tamamlayacak hakemleri güncelledi.

Haberin Devamı

TFF’nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Süper Lig’de düdük çalan; Cüneyt Çakır, Ali Palabıyık, Aldulkadir Bitigen, Fırat Aydınus, Bahattin Şimşek, Burak Şeker, Suat Arslanboğa, Hüseyin Göçek, Mert Güzenge, Tugay Kaan Numanoğlu, Alper Ulusoy, Halis Özkahya listeden çıkarılırken Özgür Yankaya sadece VAR hakemi olarak görev alacak.

Deniz Çobandan çarpıcı MHK yorumu: Pişman olacaklar

SÜPER LİG HAKEMLERİ ŞÖYLE
Yaşar Kemal Uğurlu
Halil Umut Meler
Atilla Karaoğlan
Arda Kardeşler
Erkan Özdamar
Ümit Öztürk
Mete Kalkavan
Ali Şansalan
Sarper Barış Saka
Zorbay Küçük
Yasin Kol
Volkan Bayarslan
Kadir Sağlam
Mustafa Kürşad Filiz
Çağdaş Altay
VAR HAKEMLERİ
Özgüç Türkalp
Özgür Yankaya
Emre Malok
Erkan Engin