Almanya Bundesliga Depremzedelere bir destek de Borussia Dortmund'dan

Depremzedelere bir destek de Borussia Dortmund'dan

20.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tüm dünya afetzeler için seferber olurken, bir destek de Dortmund’dan geldi. Sarı-siyahlı kulüp, Hertha Berlin maçında oyuncuların giydiği siyah formaları açık artırma ile satıp geliri depremzedelere bağışlayacak.

Depremzedelere bir destek de Borussia Dortmunddan

Afetzedeler için spor camiası adeta seferber olurken, kulüpler de yardım kampanyalarına bağış yapmak için yeni projeler üretmeye devam ediyor. Bu konuda son adım Almanya’nın önde gelen takımlarından biri olan Borussia Dortmund’dan geldi.

Haberin Devamı

Sarı-siyahlılar, binlerce insanın hayatını kaybettiği, binlerce insanın zarar gördüğü olayın ardından farkındalığı ve insanların desteklerini arttırması için yeni bir karar aldı. Dortmund çıkardığı siyah formayı dünkü Hertha Berlin maçında giydi. Futbolcuların giydiği formalar açık artırmada satılacak ve elde edilen gelir depremzedelere bağışlanacak.

Milli futbolcu Merih Demiral da afetzedeleri bir kez daha unutmadığını gösterdi. Tecrübeli oyuncu takımı Atalanta’nın, Lecce ile oynayacağı maç öncesi ısınmaya ‘Türkiye için dua et’ yazılı tişörtle çıktı.

Öte yandan Uluslararası Tenis Federasyonu Başkanı David Haggerty Türkiye ve Suriye’de yaşanan yıkıcı depremler nedeniyle Türkiye Tenis Federasyonu’na bir destek mesajı gönderdi. ITF Başkanı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Depremzedelere, ailelerine ve tüm etkilenenlere en içten taziye dileklerimi ifade etmek isterim. ITF, ATP ve WTA 4 büyük Grand Slamle birlikte Global Giving bağış yampak için biraraya gelerek “Tenis Sevgi için Oynanır” kampanyasını başlattı ve bağışçıları depremden etkilenenleri desteklemeye davet etti. Türkiye ve Suriye Halkları her zaman aklımızda.”