Voleybol Derbi maçta Isabelle Haak, Ebrar Karakurt'u üzdü!

Derbi maçta Isabelle Haak, Ebrar Karakurt'u üzdü!

12.03.2023 - 09:53 | Son Güncellenme:

İtalya Kadın Voleybol Ligi'nin derbi maçında Imoco Conegliano ile Novara karşı karşıya geldi. Müsabaka Isabelle Haak ve Ebrar Karakurt'un rekabetine sahne oldu. Öte yandan İtalyan ekibinden Fenerbahçe ile ilgili açıklama geldi.

Derbi maçta Isabelle Haak, Ebrar Karakurtu üzdü

İtalya Kadın Voleybol Ligi'nin derbi maçında Imoco Conegliano ile Novara karşı karşıya geldi. Imoco Conegliano, 1-0 geriye düştüğü maçta Novara'yı 3-1 mağlup etti. Imoco, ligde 22'nci maçında 21'nci galibiyetini aldı.

Haberin Devamı

Sezon başında VakıfBank'tan ayrılarak Imoco'nun yolunu tutan Isabelle Haak, 24 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Novara'da ise milli voleybolcumuz Ebrar Karakurt'un 20 sayısı galibiyete yetmedi. Federica Squarcini, Novara karşısında 7 ace atarken toplamda 13 sayı üretti.

Imoco Conegliano zirvede yer alırken Novara 16 galibiyet 6 mağlubiyet ile 4. sırada bulunuyor.

SAYI KRALLIĞINDA DA YARIŞIYORLAR
Ebrar Karakurt ve Haak'ın derbi maçtaki rekabeti İtalya Ligi'nin sayı krallığında da devam ediyor. Milli voleybolcu toplamda 438 sayı üretirken uzun süredir zirvedeki yerini koruyor. İsveçli pasör çaprazı ise 399 sayı ile onu takip ediyor. Öte yandan Ebrar toplamda bulduğı 35 ace ile de ligin zirvesinde yer alıyor.

Haberin Devamı

SÖZLEŞMESİ BİTİYOR
Novara forması ile geçirdiği iki sezonun ardından Ebrar'ın sözleşmesi bu yıl Haziran ayında sona eriyor.

Derbi maçta Isabelle Haak, Ebrar Karakurtu üzdü

FENERBAHÇE'NİN RAKİBİ OLDU
Fenerbahçe Opet, CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline yükselirken İtalyan ekibi A. Carraro Imoco Conegliano’nun rakibi oldu.

Fenerbahçe başantrenörü Zoran Terzic, "Imoco maçı hakkında ne söylersiniz?" sorusuna "Son dünya şampiyonu onlar! Bu onların gücünü göstermek için yeterli. Şu anda en formda takım diyebiliriz. Ama son dönemde biz de iyi oynuyoruz. Kazanma şansımız varsa, bunu kullanacağız." cevabını verdi.

Imoco başantrenörü Danile Santarelli eşleşmeyle ilgili olarak, "Sadece en iyi takımlarla karşı karşıya geldiğimiz sıkışık ve zor bir takvimde bulunuyoruz. Önce Milano, şimdi Novara, yakında Fenerbahçe ile 2 maç ve bu iki maç arasında Scandicci ile oynayacağız. Tehlikedeyiz ve bu büyük karşılaşmaları kazanmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Ligteki büyük takımlarla yaptığımız bu maçlar, en yüksek seviye maçlarla iyi test edilmiş Fenerbahçe ile mücadele etmek için çok önemli olacak." dedi.

Yazarlar