Beşiktaş Derbiye damgasını vurdu! Aboubakar, Fenerbahçe'yi boş geçmiyor

Derbiye damgasını vurdu! Aboubakar, Fenerbahçe'yi boş geçmiyor

03.04.2023 - 07:39 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi 4-2'lik skorla devirdiği tarihi derbiye Vincent Aboubakar damgasını vurdu. Dev maçta golünü atmayı başaran Kamerunlu golcünün performansı ve istatistikleri dikkatleri çekti.

Derbiye damgasını vurdu Aboubakar, Fenerbahçeyi boş geçmiyor

2020'de Kadıköy'de 4-3 kazanılan unutulmaz derbide 2 golle yıldızlaşan Aboubakar dün de Fenerbahçe'yi affetmedi. Kamerunlu yıldız çok istediği golü 90. dakikada attı. Başarılı futbolcunun performansı ve rakamları da dikkat çekti.

Haberin Devamı

Beşiktaş, Kadıköy deplasmanında çok kötü bir ilk yarı çıkardı. Oyun kurmakta zorlanan Siyah-Beyazlılar, 45 dakikalık bölümdesadece 77 isabetli pas yapabildi. Bu rakam, Beşiktaş için sezonun en kötü ilk yarı istatistiği olarak notlara geçti. Kartal, ikinci yarıda ise yapılan oyuncu değişiklikleri ve özellikle de Redmond’un şovuyla tarihi bir geri dönüşe imza attı. Fenerbahçe, Beşiktaş’tan 3 kat fazla pas yapmasına rağmen işin sonuçlandırma kısmında sıkıntı yaşadı.

Haberin Devamı

SALİH UÇAN FARK YARATTI

İkinci yarıya başlarken Hadziahmetovic kenara alınırken, Salih Uçan 6 numaraya geçti. Sonrasında ise Welinton’un kırmızının ardından Gedson’un yerine Necip girip, stopere geçti. Uzun bir süre orta sahayı tek başına sırtlayan Salih, sergilediği mücadele ile tam not aldı. Girdiği 22 ikili mücadelenin 14’ünü kazanan Salih, 6 kez top kaptı. 2 pas arası yaptı. Kartal’ın yıldız futbolcusu, yükselen performansını Kadıköy’de de devam ettirdi.

Haberin Devamı

Derbiye damgasını vurdu Aboubakar, Fenerbahçeyi boş geçmiyor

YARIDA REDMOND HAMLESİ

Fenerbahçe maçına 11’de başlayan ve Beşiktaşlılar’ın çok şey beklediği Rachid Ghezzal, ilk yarıda oldukça etkisizdi. Bir türlü beklenen sorumluluğu alamayan Cezayirli yıldız, hücum organizasyonlarında liderlik yapamadı. Teknik direktör Şenol Güneş, devrede hemen duruma müdahaleetti. Sakatlıktan yeni yeni kurtulan Ghezzal’ın yerine Redmond girdi veattığı gol, yaptığı asistlerle derbiye damgasını vurdu.

GEÇİT VERMEDİ

Derbinin en kilit eşleşmelerinden biri; Masuaku ile Osayi arasındaydı. İki hızlı ismin rekabetinde Masuaku fark yarattı. Osayi’nin ilk yarıda penaltı beklediği pozisyon dışında Fenerbahçe’nin sağ kanat oyuncusuna geçit vermeyen Masuaku, mücadelesiyle büyük alkış aldı. Bir ara Beşiktaş’ta devam edip etmeyeceği tartışılan Masuaku’nun, 2.2 milyon euro olan satın alma maddesinin kullanılmasına artık kesin gözüyle bakılıyor.

Haberin Devamı

ABOUBAKAR'DAN 5. MAÇTA 4. GOL

Ligde çıktığı son 4 maçta da gol atan Vincent Aboubakar, seriye bağladı... İlk yarıda tribünlerle gerilim yaşamasına rağmen karşılaşma boyunca çok isteyen, çok arayan ve gol için adeta her şeyi yapan Kamerunlu futbolcu, 90. dakikada fileleri havalandırdı. Aboubakar, Kadıköy’de çıktığı son derbide de 2 gol atmıştı. 4-3 kazanılan o maçta fark yaratan Aboubakar, Fenerbahçe’ye karşı çıktığı toplamda 5. maçta 4. kez gol sevinci yaşadı.

Derbiye damgasını vurdu Aboubakar, Fenerbahçeyi boş geçmiyor

FARK 2'YE İNDİ

Bunların 3’ünü Kadıköy’de kaydeden tecrübeli futbolcu, ara transferde geri döndüğü Beşiktaş’ta harikalar yaratıyor. Fenerbahçe galibiyeti sonrası ezeli rakibiyle puan farkını 2’ye indiren siyah-beyazlı ekip, lider Galatasaray’ın ise 11 puan gerisinde.

Yazarlar