Trabzonspor Dev maçta psikolojik üstünlük Trabzonspor'da!

Dev maçta psikolojik üstünlük Trabzonspor'da!

17.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Güçlü rakibi Fenerbahçe’ye bu sezon Süper Lig’in 11. haftasında ilk yenilgisini yaşatan bordo-mavililerin sahasındaki maçlarda da sarı-lacivertli rakibine üstünlüğü bulunuyor.

Dev maçta psikolojik üstünlük Trabzonsporda

Trendyol Süper Lig’de bugün oynanacak Trabzonspor-Fenerbahçe maçı öncesi rakamlar bordo-mavililerin güçlü rakibine karşı üstün olduğunu gözler önüne seriyor.

Haberin Devamı

Öncelikle bu sezon ligin 11. haftasında Kadıköy’de Fenerbahçe’yi mağlup eden ve rakibine sezonun ilk yenilgisini yaşatan Fırtına böylece psikolojik üstünüğülü ele geçirmiş oldu. Ayrıca Trabzon’da oynanan resmi ve özel toplam 56 maçta Fırtına 25, sarı-lacivertliler ise 18 galibiyet alırken, taraflar 13 karşılaşmada eşitliği bozamadı. Bu müsabakalarda Trabzonspor 67, Fenerbahçe 59 gol attı.

Öte yandan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal bugüne kadar 10 kez karşılaştı. Söz konusu müsabakalarda Avcı eski adıyla İstanbul BŞB, Başakşehir, Beşiktaş ve Trabzonspor’u çalıştırıyordu. Kartal ise Mardin, Malatya, Fenerbahçe, Gaziantep, Ankaragücü, Çaykur Rize ve Konya ile tecrübeli çalıştırıcıya rakip oldu. Oynanan 10 karşılaşmanın 5’ini Abdullah Avcı’nın ekipleri, 1’ini İsmail Kartal’ın takımı kazanırken, 4 mücadele berabere tamamlandı.