Son senelerde başabaş oynayıp yendiğimiz Litvanya ev sahibi avantajını kullanıp bize ilk yenilgimizi tattırdı.
Orhun Ene strateji olarak takımı şöyle hazırlamış: Oyun temposunu düşürmek, Litvanya’nın en iyi yaptığı hızlı hücum şansını onlara vermemek için... Kerem, Ender ve Cenk’le de oyun kurucuları Kaukenas, Jasikevicius’a baskı uygulatarak set hücumunda onlara kolay sayı şansı yaratmalarını önlemekti. Oyunun dörtle üçlük bölümünde bunu başarıyla uyguladık... Ersan’la hücumda sayılar bularak rakibimize çok zor anlar yaşattık. Yaptığımız baskının arkasında Ömer Aşık’la pota dibinde ribauntlar ve bloklarla Litvanyalılar’a sayı şansı vermedik. Oyunda sekiz sayı öne geçtiğimiz anlarda da hakemlerin bir kaç kritik düdüğü Litvanyalılar’ın arayı kapamasına neden oldu.
Litvanyalılarda bize karşı tedbirler almıştı. Takımımızın iki silahı Hidayet ve Emir’i Pocius’la savunarak takımımıza katkısını önlediler.
Litvanya adına maçı kazandıran 7 asistle oynayan Jasikevicius’du... Pota dibine attığı inanılmaz paslarla ve oyunun sonunda attığı kritik faul atışlarıyla galibiyete imza koydu.
Bizim takıma gelince; iyi bir savunma yaptığımızı söyleyebiliriz. Litvanya gibi bir basketbol devini kendi sahasında sonuna kadar zorladık. Kerem’in çok kritik anda sakatlanıp oyundan çıkması ve 17’de 3 gibi düşüp bir yüzdeyle üçlük atmamız yenilgiyi getirdi. Ancak bu uzun bir turnuva. Grubumuzda bundan sonra oynayacağımız Polonya ve İspanya’ya karşı iyi konsantre olmamız lazım. En kötü grupta üçüncü olarak çıkmamız gerekiyor.