Beşiktaş Doğuştan Beşiktaşlı Ernest Muci! 'Bir rüyanın gerçekleşmesi'

Doğuştan Beşiktaşlı Ernest Muci! 'Bir rüyanın gerçekleşmesi'

10.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, son dakikada Legia Varşova’dan 10 numarası Ernest Muci’yi özel uçakla İstanbul’a getirdi. Doğum gününün 19.03 (19 Mart) olduğu dikkat çekerken, ensesinde Kartal dövmesi bulunan Arnavut futbolcu, "Bu benim için bir rüyanın gerçekleşmesi" yorumunu yaptı.

Doğuştan Beşiktaşlı Ernest Muci Bir rüyanın gerçekleşmesi

Transferin son gününe kadar bekleyen Beşiktaş, Başkan Hasan Arat ve 2. Başkan Hüseyin Yücel’in uğraşlarıyla Muci’yi takıma kazandırdı. Siyah-beyazlı takıma geldiği için çok mutlu olduğunu söyleyen 22 yaşındaki oyuncu, "Statta taraftarlarla buluşmak için sabırsızlanıyorum. Bu benim için bir rüyanın gerçekleşmesi... Taraftarımızla, hocamızla, takımla tanışmak için sabırsızlanıyorum. Bu efsanevi kulübe gelmek benim için paha biçilemez. Hızlı bir transfer oldu. Maç oynadıktan sonra hızlıca gelişti. Sabah Varşova’ya geçtim buraya gelebilmek için. Beşiktaş’a geldiğim için çok mutluyum" dedi.

Haberin Devamı

Samet Aybaba’nın iki aydır üzerinde çalıştığı bir transfer olduğunu dile getiren Başkan Hasan Arat, "Beşiktaş camiası her şeye layıktır. Bizler de bu göreve gelirken Beşiktaş’ın emrinde olduğumuzu söyledik. İnşallah güzel başarılara fırsat olur. Genç takımımızla güzel şeyler yaparız. Hocamızın güvendiği bir oyuncu" diye konuştu.

İkinci Başkan Hüseyin Yücel de, "Çok uğraştık ama sonucu iyi oldu. Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ve PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi’ye çok teşekkür ederim. İnşallah Beşiktaş’ımıza çok katkı sağlayacak bir oyuncu aldık. Nokta transferler yaptık" yorumunu yaptı.

REKOR TRANSFER

Beşiktaş, Legia Varşova’dan kadrosuna kattığı Ernest Muci’nin transfer detaylarını açıkladı. Siyah-beyazlı ekip, 3.5 yıllık sözleşme imzaladığı Muci için Legia Varşova’ya 10 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. Böylelikle Muci transferi Beşiktaş’ın bugüne kadarki en pahalı transferi olacak. Bu arada anlaşmada sonraki satıştaki net kardan %10’luk pay maddesi de bulunuyor.

Haberin Devamı

BONSERVİSİ 11 MİLYON EURO

Ernest Muçi’nin ardından ikinci hamlesini Portekiz’den yapan Beşiktaş, Braga’nın ön liberosu Al Musrati’yi de renklerine bağladı. Siyah-beyazlıların “6 numara” olarak düşündüğü Libyalı oyuncu da özel uçakla İstanbul’a geldi.

Beşiktaş Al Musrati için kiralama bedeli olarak 1 milyon euro ödeyeceğini açıkladı. Siyah-beyazlılar sözleşmedeki şartların gerçekleşmesi durumunda ise 27 yaşındaki futbolcu için 11 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek.

Transferi için mutlu olduğunu aktaran Al-Musrati, "Beni ilk arayan Fernando Santos oldu. Onunla çalışacağım için heyecanlıyım. Harika hissediyorum. Burada olmak çok güzel. Bu harika kulüpte oynayabileceğim için çok mutluyum" dedi.

MULEKA İPTEN ALDI

Ziraat Türkiye Kupası’nda Antalyaspor karşısında oldukça zorlanan Beşiktaş, turu, sonradan oyuna giren Jackson Muleka sayesinde elde etti. Kartal’ın yenik olduğu dakikalarda devreye giren golcü, 71 ve 88. dakikada attığı gollerle hem Beşiktaş’ı kurtardı hem de Teknik Direktör Fernando Santos ile yönetime gelecek eleştirileri ortadan kaldırdı.

Haberin Devamı

Bu sezon ligde oynadığı 21 maçta sadece iki golü bulunan Demokratik Kongolu oyuncu, bulduğu sayıları hep santrfor bölgesinde kaydetti. Sağ ve sol kanatta da forma bulan Muleka, kariyerinde ise santrforda oynadığı 83 müsabakadan 36 gol çıkardı, 9 asist yaptı. Sağ açık görev yaptığında 26 karşılaşmada 9 gol atan oyuncu, solda ise 29 maçta sadece 2 gol kaydetti.