Futbol Dünya bu golü konuşuyor, korner golü McGregor'u coşturdu

Dünya bu golü konuşuyor, korner golü McGregor'u coşturdu

26.07.2023 - 18:14 | Son Güncellenme:

İrlanda kaptanı Kate McCabe'nin FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda kornerden direkt fileleri bulan vuruşu, şimdiden Puskas Yılın Golü'ne aday gösterildi. İrlandalı ünlü dövüşçü Conor McGregor 10 milyon takipçisi olan twitter hesabından gole övgüde bulundu.

Dünya bu golü konuşuyor, korner golü McGregoru coşturdu

Avustralya ve Yeni Zelanda'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda bugünkü maçlar, turnuva tarihine geçecek bir gole sahne oldu. Kanada'nın İrlanda'yı 2-1 mağlup ettiği B Grubu karşılaşmasında Avrupa ekibinin kaptanı Katie McCabe kornerden bir gol kaydetti.

Haberin Devamı

Avustralya'da oynanan maçın 4. dakikasında karşı köşedeki korner atışında topun başına geçen solak orta saha oyuncusu, yaptığı vuruşta topu kalecinin üzerinde aşırtarak arka direk bölgesinden direkt olarak filelere göndererek takımını öne geçirdi.

Bu gol takımının galibiyeti için yeterli olmadı. Kanada geriye düştüğü karşılaşmada iki gol daha bularak maçtan galip ayrıldı. Ancak McCabe'nin kaydettiği gol sosyal medya ve internet sitelerinde büyük ses getirdi, şimdiden futbolseverler tarafından Puskas Yılın Golü'ne aday gösterildi.

Katie McCabe'nin enfes golü vatandaşlarını ayrı bir sevindirdi. İrlandalı karma dövüş sporcusu Conor McGregor sosyal medya hesabından golün ardından paylaşımda bulundu. McGregor 10 milyon takipçisi olan twitter hesabından "İrlanda futbolunun ikonik anı! Bayanlar şovu yönetiyor! Kornerden gol!" mesajını paylaştı. Kaptan McCabe için 'Ne futbolcu ama' diye yazan ünlü dövüşçü maçın bitiminde ise yenilgiden dolayı ülkesinin milli takımını teselli etti, yola devam edilmesi gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Yazarlar