Dünya Kupası Dünya Kupası'nda Arjantin’in ayak sesleri

Dünya Kupası'nda Arjantin’in ayak sesleri

04.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Son 16’da Avustralya engelini geçmesini bilen Arjantin’de Messi ve Alvarez’in golleri zaferi hazırladı. Goodwin’in Fernandez’e çarpıp ağlara giden şutu sadece skoru değiştirirken Tangocular, çeyrek final biletini kaptı.

Dünya Kupasında Arjantin’in ayak sesleri

2022 Dünya Kupası’nda son 16 turu maçında Arjantin ile Avustralya, Ahmad Bin Ali Stadı’nda karşılaştı. Tarihinde 2. kez son 16 aşamasına gelen Avustralya, Messi’li Arjantin önünde zor bir sınava çıktı.

Haberin Devamı

Ancak Arjantin’in üzerindeki kazanma zorunluluğunun bir baskı yarattığı da gerçekti. Maçta aslında o baskının gölgesinde başladı. Arjantin baskı kursa da pozisyon üretemedi. Ancak 35. dakikada Messi sahneye çıktı ve şapkadan tavşanı çıkardı. Ünlü yıldız sağ kanattan verkaçla ceza sahasına kaçtığı pozisyonda düzgün bir şutla 1-0’ı sağladı.

İkinci yarıda Avustralya daha çok topa sahip olarak oyuna başladı. Fakat 56. dakikada kaleci Ryan’ın bireysel hatası Avustralya’yı yaktı, Arjantin’i rahatlattı. Kendisine gelen geri pasta çalım denerken Alvarez’e topu kaptıran kaleci Ryan, 2-0’a davetiye çıkardı.

Oyun olarak vasatı aşamayan Avustralya, 77’de sürpriz golle umutlandı, Goodwin’in ceza sahası dışından şutu Fernandez’e çarpıp ağlarla buluştu: 2-1

Haberin Devamı

81’de çalımlarla Arjantin ceza sahasına giren Aziz Behich’in şutu savunmadan sekip kornere giderken tüm stat nefesini tuttu. 90+7’de de Kuol’ün pozisyonuyla beraber Avustralya beraberliğe yaklaşsa da kaleci Martinez izin vermedi, Arjantin çeyrek finale yükseldi.

Maradona’nın rekoru kırıldı

Lionel Messi, Avustralya maçında attığı golle efsane isim Diego Maradona’yı geride bıraktı. Messi, Dünya Kupası’nda toplamda 9. golünü kaydederek 8 gollü Maradona’yı geçti. Maradona, 4 farklı Dünya Kupası’nda 8 gol atarken, Messi de 5. Dünya Kupası’nda bu gol rakamına ulaştı. Öte yandan Arjantin, 2022 Dünya Kupası’nda oynadığı 4 maçta da gol atarak 1986, 2010 ve 2014’teki en iyi başlangıçlarını tekrarladı.

Hollanda-Arjantin eşleşti

Son 16 turunda dünkü maçların ardından ilk çeyrek final eşleşmesi belli oldu. ABD’yi eleyen Hollanda ile Avustralya’yı safdışı bırakan Arjantin çeyrek finalde eşleşti.
Bu zorlu karşılaşma 9 Aralık Cuma günü TSİ 22.00’da Lusail Stadı’nda oynanacak.

Sabah 05.00’te kupa takibi

Avustralya taraftarları saat farkına rağmen milli takımlarını şehir meydanlarında izledi. Dünkü Arjantin mücadelesi de dev ekranlardan takip edildi.

Katar ile olan saat farkı nedeniyle sabaha karşı da olsa binlerce kişi toplandı. Saat sabaha karşı 05.00’da Melbourne ve Sidney’de taraftarlar Arjantin-Avustralya karşılaşmasını seyretti.

Haberin Devamı

1000. kez sahada

Arjantin’in kaptanı Lionel Messi kariyerinde çok önemli bir maça çıktı. Messi dün akşamki maçla beraber kariyerinde tam 1000. resmi mücadelesine çıktı. Hem kulüp hem de milli takım döneminde 2004’ten bu yana 10. kez dalya diyen Messi tarihi bir rakama ulaştı.

2010'un gölgesinde

Uruguay’ın 2022 Dünya Kupası’na grup aşamasında veda etmesi büyük yankı uyandırdı. Özellikle yıldız golcü Luis Suarez’in Gana maçından sonra gözyaşlarına hakim olamaması dikkatlerden kaçmadı. Times’ın dünkü manşetinde de Suarez’in ağlayan fotoğrafı tam sayfa verildi. 2010’da Gana ile oynanan çeyrek final maçı ve meşhur el pozisyonu anımsatılarak ‘Karma’ başlığı atıldı. Uruguay’ın 12 yıl sonra 2010’daki bu maçın gölgesinde kaldığı anımsatıldı. Öte yandan Uruguay Milli Takımı’na cezalar da kapıda. Maçtan sonra hakemlere ve VAR ekranına gösterilen sert tepkilere FIFA’dan ceza gelmesi bekleniyor.

Usta işi zafer

Hollanda, ABD karşısında akıllı futbolu ve şık golleriyle galibiyete uzandı. Van Gaal’in ekibinde Dumfries 2 asist 1 golle yıldızlaştı, Portakallar çeyrek finale adını yazdırdı.

Haberin Devamı

2022 Dünya Kupası’nda son 16 turunda perde Hollanda-ABD mücadelesiyle açıldı. Khalifa Stadı’ndaki karşılaşmada Hollanda, ABD’yi 3-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Aslında gruptaki ilk 2 maçında futbol olarak kimseyi tatmin etmeyen Hollanda buna karşın son 16 turuna lider olarak yükseldi. ABD ise özellikle İran maçındaki başarılı oyunuyla takdir toplamıştı. ABD, kaldığı yerden devam ediyor gibiydi, 2. dakikada İran maçında golü atan Pulisic bu kez Hollanda kalesini yokladı, kaleci Noppert ayaklarıyla çıkardı. ABD iyi başlamışken Hollanda golü geldi. 9’da ilk kez organize bir atak bulan Portakallar, hücumda çok hızlı çoğaldı, sağ kanattan kaçan Dumfries içeriye yerden çevirdi, Depay enfes bir gol vuruşu yaptı: 1-0

İlk yarının sonlarında ABD tekrar oyunun hakimi olsa da Hollanda savunması ve kaleci Noppert hatasız oynadı. İşte tam bu sıralarda Hollanda yine bir kere geldi ama golle geldi. 45+1’de Hollanda yine organize geldi, Dumfries’in yine müthiş bir asist yaptı, Blind arka direkte 2-0’ı sağladı.

Haberin Devamı

İkinci yarıda gol arayan ABD’yi umutlandıran sayı 75. dakikada Antalyaspor’un yıldızı Haji Wright’tan geldi. Rakibini kendi yarı sahasından çıkarmayan ABD’de Pulisic sağ kanattan içeri iyi hareketlendi ve pasını çıkardı, Haji Wright’ın dokunuşunda şansı da yardım etti: 1-2

Ama ABD’nin umutları kısa sürdü. Hollanda’nın ilk 2 golünde asisti yapan Dumfries, 81’de bu kez golü atan isim oldu, çeyrek finali müjdeledi. Başarılı sağ kanat oyuncusu Blind’in soldan ortasında arka direğe iyi koştu, 3-1’i ilan etti.

Yazarlar