Dünya Kupası Dünya Kupası'nda Messi kehaneti! Hepsi bir bir gerçekleşti

Dünya Kupası'nda Messi kehaneti! Hepsi bir bir gerçekleşti

15.12.2022 - 10:21 | Son Güncellenme:

2022 Dünya Kupası'nda finalin adı Arjantin - Fransa oldu. Final maçı için 'Benim Dünya Kupası'ndaki son maçım' diyen Arjantin'in yıldızı Lionel Messi ile ilgili dikkat çeken bir kehanet ortaya atıldı.

Dünya Kupasında Messi kehaneti Hepsi bir bir gerçekleşti

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda finalin adı Arjantin - Fransa oldu. Son kez Dünya Kupası'nda boy gösteren Messi, ülkesiyle şampiyonluğa ulaşmak istiyor. Takım arkadaşı Mbappe'ye karşı bu mücadeleyi verecek Arjantinli yıldız ile ilgili dikkat çeken bir kehanet ortaya atıldı.

Haberin Devamı

MESSI: "KESİNLİKLE SON MAÇIM"
Arjantin ile 2014'ün ardından bir kez daha Dünya Kupası'nda finale kalan Lionel Messi, pazar günkü final karşılaşmasının kariyerindeki son Dünya Kupası maçı olacağını söyledi. 35 yaşındaki yıldız futbolcu, açıklamasında, "Finale kaldığımız için çok mutluyum. Dünya Kupası'ndaki son maçıma final karşılaşmasında çıkacağım için çok mutluyum. Bu Dünya Kupası'nda yaşadığım her şey heyecan vericiydi." ifadelerini kullandı. Messi, finalin kendisi için son olup olmayacağının sorulması üzerine, "Kesinlikle, benim Dünya Kupası'ndaki son maçım olacak. Bir sonraki Dünya Kupası'na birkaç yıl var ve orada olacağımı sanmıyorum. Bu şekilde bitirmek en iyisi" diye konuştu.

KATAR'DA 5 GOL 3 ASİST YAPTI
Arjantin forması altında şu ana kadar 171 maçta sahaya çıkan Lionel Messi, 96 kez fileleri havalandırdı. 2022 Katar Dünya Kupası'nda 5 gol atan 35 yaşındaki yıldız, Arjantin formasıyla Dünya Kupası maçlarındaki 11. golüne ulaşmış ve ülkesinin Dünya Kupası'ndaki en golcü futbolcusu olmuştu. Öte yandan yıldız ismin turnuvada 3 asisti bulunuyor. Lionel Messi, 8 asistle Diego Armando Maradona'nın Dünya Kupası'ndaki asist sayısını yakaladı.

Haberin Devamı

Dünya Kupasında Messi kehaneti Hepsi bir bir gerçekleşti

LİONEL MESSİ KEHANETİ
Turnuva öncesinde konuşulan birçok kehanetin arasında en dikkat çekeni Lionel Messi ile ilgili olanıydı. ünya Kupası'ndaki 'PSG kehaneti', şampiyona öncesi okları Lionel Messi'ye çevirmişti.

PSG'YE TRANSFER OLAN ŞAMPİYON OLUYOR
2001 yılında dünya futbolunun en önemli isimlerinden biri olan Ronaldinho, Fransız devi Paris Saint-Germain'e transfer oldu. Bu transfer ile dikkat çeken Brezilyalı yıldız, gösterdiği performansla sevenlerinin takdirini topladı. Ronaldinho, 2002 Dünya Kupası'nda Brezilya'nın kadrosuna girmeyi başardı. O sene Brezilya final biletini aldı ve Almanya ile eşleşti. Brezilya, Almanya'yı Ronaldo'nun golleri ile 2-0 mağlup ederek 2002 Dünya Kupası şampiyonu oldu.

Dünya Kupasında Messi kehaneti Hepsi bir bir gerçekleşti

YİNE PSG YİNE ŞAMPİYONLUK
Tarihler 2017'yi gösterildiğinde PSG, bu sefer Kylian Mbappe'yi kadrosuna kattı. Henüz genç yaşında rekorlar kıran dünya yıldızı, 2018 Dünya Kupası Fransa kadrosunda yerini aldı. Final maçında Hırvatistan ile karşılaşan Fransa, bu maçı 4-2'lik skorla kazandı. Takımının 4. golünü atan isim Kylian Mbappe oldu. Bu skorla ile birlikte Fransa, 2018 Dünya Kupası şampiyonu olarak adını tarihe yazdırdı.

Haberin Devamı

Dünya Kupasında Messi kehaneti Hepsi bir bir gerçekleşti

BU SEFER MESSİ TRANSFER OLDU
Barcelona'nın efsane oyuncu Lionel Messi, geçen sezon aldığı karar ile Paris Saint-Germain'e imza attı. Şu ana kadar gösterdiği performansla tüm dikkatleri üzerine çeken süperstar, bu sene oynanacak 2022 Dünya Kupası'nda yerini aldı.

ÜLKESİNİ FİNALE ÇIKARDI
Messi, Arjantin forması ile daha önce Dünya kupası kazanamadı. Bu sene bir ilki başararak tarihe geçmek isteyen Messi, ülkesinin finale çıkmasında başrol oynadı. Ronaldinho ve Mbappe'nin PSG transferinden 1 sene sonra Dünya Kupası şampiyonluğuna uzanması okları Lionel Messi'ye çevirdi. Bu kehanete göre kaptanlığını Messi'nin yaptığı Arjantin'in şampiyonluğa uzanması bekleniyor.

FRANSA GELENEĞİ BOZDU
Dünya Kupası'nda şampiyon olan takımların bir sonraki turnuvada dağılma geleneği Fransa ile bozuldu. 2018'de Rusya'da final oynayan ve kazanan Fransa, 2022 yılında tekrar finale yükseldi.

Haberin Devamı

ŞAMPİYON OLAN DİĞER TURNUVADA DAĞILIYOR
1998'de ilk Dünya Kupasını kaldıran Fransa 2000 Avrupa Şampiyonluğunu da kazanınca artık 2002 Dünya Kupasının favori takımlarından biri oldu. Ama 2002'de grubunda sonuncu olan Fransa herkesi şok etti. Kupayı kazanmak horozlara yaramadı.

2006'da Almanya'da şampiyon olup kupa sayısında Brezilya'nın ensesine yapışan İtalya favori olarak geldiği Güney Afrika'da grubunda Yeni Zellanda'yı bile yenemeyerek sonuncu olmuş, 2010'da evine göz yaşları içinde döndü. Kupayı kazanmak bir kez daha mavilere yaramadı.

Euro 2008, 2010 Dünya Kupası, Euro 2012'yi art arda kazanan İspanya milli takımı 2014 dünya kupasına damga vuracak derken Hollanda'ya 5-1, Şili'ye 2-0 yenilerek darmaduman evinin yolunu tuttu. Kupayı kazanmak boğalara da yaramadı.

SON ÖRNEK ALMANYA
2018 Dünya Kupası'nda bir önceki turnuvanın şampiyonu Almanya grup aşamasında veda etti. Almanya, 1938 yılında beri ilk kez gruptan çıkma başarısı gösterememişti. 2022 Dünya Kupası'nda da Panzerler aynı kaderi yaşadı.

Haberin Devamı

Yazarlar