Dünya Kupası Fransa - Fas maçında tartışmalı karar! 'Neden penaltı değil?'

Fransa - Fas maçında tartışmalı karar! 'Neden penaltı değil?'

15.12.2022 - 08:46 | Son Güncellenme:

2022 Dünya Kupası'nda unutulmayacak bir başarıya imza atan Fas, yarı finalde Fransa'ya 2-0 kaybetti. Müsabakada hakemin bir pozisyonda verdiği karar ise tartışma yarattı.

Fransa - Fas maçında tartışmalı karar Neden penaltı değil

Tarihinde ilk kez yarı final gören Afrika temsilcisi Fas, son şampiyon Fransa karşısında sürprizi gerçekleştiremedi. Üst üste ikinci finali için sahaya çıkan Horozlar, Theo Hernandez ve Randal Kolo'nun attığı gollerle maçı 2-0 kazanarak finale yükseldi. Mücadelede ise tartışmalı bir pozisyon yaşandı.

Haberin Devamı

ÜÇÜNLÜK MAÇINA ÇIKACAKLAR
17 Aralık Cumartesi günü Fas ile Hırvatistan üçüncülük maçına çıkacak. 18 Aralık Pazar günü ise TSİ 18.00’de oynanacak Arjantin-Fransa finalinde kupa sahibini bulacak.

GOL PERDESİ ERKEN AÇILDI
Heyecan dolu karşılaşma golle başladı. Dev müsabakanın 5. dakikasında sağ kanattan gelişen Fransa akınında Varane'ın derinlemesine pasıyla savunma arkasına sarkan Griezmann'ın ortaya çevirdiği topu penaltı noktası sağında önüne alan Mbappe şutunu çekti. Savunmadan sekip sol çapraza açılan topu kale alanı içinden Hernandez voleyle tamamladı ve kaleci Bono'nun yanından geçen top yakın köşeden ağlarla buluştu.

Fransa - Fas maçında tartışmalı karar Neden penaltı değil

Opta'nın verilerine göre Theo Hernandez, 1958'den bu yana Dünya Kupası yarı finallerindeki en erken golü Fas filelerine gönderdi.

Haberin Devamı

GIROUD DİREĞE TAKILDI
Fransa Milli Takımı'nda Konate'nin savunmadan uzun gönderdiği topla sol kanattan bir anda boş durumda ceza alanına sokulan Giroud sol ayağının üstüyle yakın köşeye çok sert vurdu, direğin dışına çarpan top yandan dışarı gitti.

FRANSA FARKI İKİYE ÇIKARDI
Kritik maçın 79. dakikasında Mbappe bir anda ceza alanında Fas savunmasının arasına daldı, karambolden çıkan top Kolo'nun önünde kaldı ve Fransız yıldız topu ağlara yollamakta zorlanmadı.

DÜNYA KUPASI'NIN ROCKY'Sİ
"Rocky filmini izlediğinizde, yüreği ve tutkusu nedeniyle Rocky Balboa’yı desteklemek istersiniz. Bence biz bu Dünya Kupası’nın Rocky’siyiz” diyen Regragui, Fas'a tarihi bir başarı yaşattı. 92 yıllık Dünya Kupası tarihinde yarı finalde oynayan ilk takım Fas olurken Fransa maçının ilk yarısında tartışılan bir pozisyon yaşandı.

Fransa - Fas maçında tartışmalı karar Neden penaltı değil

TARTIŞMALI KARAR
Al Bayt Stadı'nda 5. dakikada Theo Hernandez'in attığı golle geriye düşen Fas, Fransa kalesine yüklenirken 27. dakikada ceza sahasına giren Boufal, yıldız sol bekin müdahalesi sonrası yerde kaldı. Fas cephesi, penaltı beklerken Meksikalı hakem Cesar Ramos, faulü Fransa lehine verdi.

BOUFAL'DAN SERT İTİRAZ
Faslı futbolcular ve teknik heyet, yoğun bir şekilde penaltı itirazlarında bulunurken Ramos, Boufal'a sarı kart çıkardı. Maçın 1-0 olması ve olası bir penaltıda Afrika temsilcisinin beraberliğini yakalayabileceğini belirten binlerce futbolsever, sosyal medya üzerinden hakemi sert bir dille eleştirdi, "Fişi Meksikalı çekti, Fas'ın hızını Ramos kesti" şeklinde yorumlarda bulundu.

Haberin Devamı

FERDINAND: NEDEN PENALTI DEĞİL?
İngiliz efsane oyuncu Rio Ferdinand pozisyonla ilgili olarak: "Bence bu bir penaltı. Sahanın herhangi bir yerinde faul. Öyleyse neden penaltı değil? Bu kesinlikle Boufal için bir sarı kart değil. Sıra dışı." dedi.

Fransa - Fas maçında tartışmalı karar Neden penaltı değil