Dünya Kupası Dünya Kupası'nda şoke eden görüntü! Toplar şarj ediliyor

Dünya Kupası'nda şoke eden görüntü! Toplar şarj ediliyor

30.11.2022 - 11:06 | Son Güncellenme:

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası tüm heyecanı ile devam ederken maçlarda kullanılan toplarla ilgili sosyal medyaya düşen bir fotoğraf dikkatleri çekti. İşte Dünya Kupası toplarının altında yatan teknolojik gerçekler...

Dünya Kupasında şoke eden görüntü Toplar şarj ediliyor

2022 Dünya Kupası'nda grup aşaması kıran kırana mücadeleler ile devam ederken, dev organizasyon hakkında her geçen gün şaşırtan bir bilgi ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

Dünyanın en iyi futbolcuları ülkeleri için mücadele ederken oynanan her maç teknolojik açıdan da oldukça yakından takip ve analiz ediliyor. Bu ölçümlerde en büyük araç ise organizasyonda kullanılan 'Al Rihla' adlı toplar.

Üretici firması tarafından içerisinde sensörler bulunduğu aktarılan ve birçok teknolojik olanak sunan topun, sosyal medyaya düşen bir fotoğrafı, futbolseverler tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Dünya Kupasında şoke eden görüntü Toplar şarj ediliyor

FIFA'YI BİLE ŞAŞIRTTI

2022 Dünya Kupası H Grubu'nun 2'nci maçında Portekiz, Uruguay'la karşı karşıya geldi. Heyecan dolu mücadele Lusail Stadyumu'nda oynanırken maçın 54'üncü dakikasında kaydedilen gol FIFA'yı bile şaşırttı.

Bilmen gereken her şey: Japonya v İspanya

TARTIŞMALARI BERABERİNDE GETİRDİ

Haberin Devamı

Portekiz'de oyuncular ayağa paslarla rakip yarı alana geldi. Bruno Fernandes sol kanatta topla buluştuktan sonra ceza sahasına kavisli bir orta yaptı. Cristiano Ronaldo'nun topa dokunmak istedi ve top ağlara gitti. Ancak golü Fernandes'in mi yoksa Ronaldo'nun mu kaydettiği tartışmaları beraberinde getirdi.

Dünya Kupasında şoke eden görüntü Toplar şarj ediliyor

TEKNOLOJİ DEVREYE GİRDİ

FIFA, Portekiz'in golünü ilk olarak Cristiano Ronaldo'ya yazdı. Ancak daha sonra yapılan incelemeler sonrasında 37 yaşındaki yıldızın topa dokunmadığı tespit edildi. FIFA güncelleme yaparak Portekiz'de fileleri Bruno Fernandes'in havalandırdığını tescil etti.

Topun üretici firması Adidas da içerisindeki sensörler yardımıyla Ronaldo'nun topa dokunmadığını ve golün sahibinin Fernandes olduğunu duyurdu.

SANİYEDE 500 VERİ

Topun yüksek tempolu maçlarda daha hızlı ve isabetli olmasını sağlayacak bir tasarımı ve 20 panelli bir dizaynı bulunurken teknolojik yenilikler de barındırıyor. Dünya Kupası'nda yıldızların kullandığı topların içerisinde ise sensörler bulunuyor. Topun merkezinde bulunan sensör de saniyede 500 veri toplayarak veri merkezlerine gönderiyor. Bu da hem yarı otomatik ofsayt sistemi için hem de oyuncu değerlendirmeleri için önem taşıyor.

Dünya Kupasında şoke eden görüntü Toplar şarj ediliyor

SOSYAL MEDYAYA DÜŞEN GÖRÜNTÜ

'Al Rihla' adı verilen topun içerisindeki teknoloji futbolseverlerin dikkatini çekerken sosyal medyaya düşen bir fotoğraf büyük merak uyandırdı. Birçok kişi tarafından binlerce kez paylaşılan ve beğeni alan fotoğrafta topların adeta bir cep telefonu gibi sarj edildiği görüldü.

Haberin Devamı

Sensörlere gereken elektriği içerisindeki, küçük pil sağlıyor. Pilin ömrünün ise altı saatlik aktif kullanım veya kullanılmadığında 18 güne kadar sürebileceği söyleniyor.

Dünya Kupasında şoke eden görüntü Toplar şarj ediliyor

Yazarlar