Dünya Kupası Dünya Kupası'nda son şampiyon Fransa vazgeçmiyor

Dünya Kupası'nda son şampiyon Fransa vazgeçmiyor

11.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

2018’in şampiyonu Fransa, gözünü 2022 Dünya Kupası’na da dikti. Erken final olarak nitelendirilen mücadelede Tchouameni ve Grioud’nun golleriyle gülen Horozlar, yarı finale yükseldi. İngiltere’de de Kane’in kaçırdığı penaltı tarihe geçti.

Dünya Kupasında son şampiyon Fransa vazgeçmiyor

2022 Dünya Kupası’nda erken final olarak nitelendirilen çeyrek final mücadelesinde İngiltere ile Fransa, Al Bayt Stadı’nda kozlarını paylaştı.

Haberin Devamı

İki favori takımının karşılaşmasında hücum hatları herkesi heyecanlandırıyordu. Ancak ilk gol sürpriz bir isimden geldi. Maça daha baskılı başlayan taraf olan Fransa’da 16. dakikada orta saha oyuncusu Tchouameni ceza sahası dışından muhteşem bir gol attı: 0-1
İngiltere golü yedikten sonra rakip kaleye yüklenmeye başladı, 21’de Kane karşı karşıya pozisyonda Lloris’i geçemedi, pozisyonun devamında Bellingham da golü yapacak hamlede geç kaldı.

28’de Kane yine denedi, Lloris yine izin vermedi. İki Tottenham’lı ismin karşılıklı düellosu heyecanı daha da artırdı. İngiltere, ikinci yarıya hızlı başlayan taraftı. 47’de Bellingham’ın sert şutunda Lloris kalesini bir kez daha gole kapattı. Baskıyı artıran İngiltere, bir penaltı kazandı, topun başına geçen Kane, 53’te 1-1 yaptı.

Haberin Devamı

Golün hemen ardından 54’te Fransa Rabiot ile geldi bu kez Pickford kalesinde devleşti. 77’de Pickford bir müthiş kurtarış daha yaptı, Giroud’nun yüzde 100’lük golünü çıkardı. Ama hemen arkasından gelen pozisyonda bu kez Giroud affetmedi, kafa vuruşuyla 2-1 yaptı.
Fransa tam yarı final için geri sayıma geçmişken İngiltere, VAR uyarısıyla bir penaltı daha kazandı. 83’te Kane belki de tarihi bir penaltı atışını dışarı attı. Böylece yarı final bileti son şampiyon Fransa’nın oldu.

Kane’den buruk rekor

İngiltere’de Harry Kane tarihe geçti. Milli forma altında 53. golünü dün Fransa filelerine bırakan Kane, Wayne Rooney’nin rekorunu yakaladı. Ancak İngiliz forvet Fransa’ya elenmeleri sonrası büyük bir üzüntü yaşadı. Ayrıca yıldız futbolcu rekoru kırabilecekken bir penaltı kaçırdı.

Çeyrek finalde İngiltere’yi eleyen Fransa, 1998’den (Brezilya) bu yana Dünya Kupası’na “son şampiyon” unvanıyla katılıp yarı finale yükselen ilk ülke oldu.

Lloris’ten rekor

Fransa kalecisi Hugo Lloris, Lilian Thuram’ı geride bırakarak 143 maçla Fransa Milli Takımı’nın en çok maça çıkan oyuncusu oldu. Lloris aynı zamanda 18 maç ile Fransa formasıyla en çok Dünya Kupası maçına çıkan oyuncu konumuna da geldi.

Dev maç 14 Aralık’ta

2022 Dünya Kupası’nda yarı finalde ikinci eşleşme de belli oldu. Fransa ile Fas, yarı final mücadelesine 14 Aralık Çarşamba günü çıkacak. TSİ 22.00’da oynanacak karşılaşma Al Bayt Stadı’nda oynanacak. Yarı finaldeki ilk eşleşme de önceki gün belli olmuş, Hırvatistan ile Arjantin eşleşmişti. O karşılaşma ise 13 Aralık Salı günü yine TSİ 22.00’da Lusail Stadı’nda oynanacak.

Haberin Devamı

Yazarlar