Galatasaray Dursun Özbek tarih verdi! 'Gerekli sonucu alacağız'

Dursun Özbek tarih verdi! 'Gerekli sonucu alacağız'

20.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Konyaspor yenilgisini iş kazası olarak değerlendiren Galatasaray Başkanı Özbek, “Hala şampiyonluğun en büyük adayı Galatasaray’dır. Taraftarların bize gösterdikleri destekle bugüne geldik. Mayıs ayında gerekli sonucu alacağız, kimse merak etmesin” diye konuştu.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Riva’nın 3. etap bilgilendirmesinde, gündeme dair açıklamalarda bulundu, Konya mağlubiyetini “iş kazası” olarak değerlendirirken, geleceğe dönük inancını dile getirdi.

Haberin Devamı

İlk olarak TFF Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Lale Orta’nın VAR merkezine girildiğine yönelik yaptığı açıklamaları yorumlayan Özbek, “İlk duyduğumda inanmadım. Böyle bir şey olamaz dedim, hayretler içerisinde kaldım. Varsa da futbolun kurumları var, onlar gereğini yapacaktır. Ancak dün akşam verilen demeçleri duyunca hayretler içerisinde kaldım. Türkiye Futbol Federasyonu’nun kurulları var. İnsanların görevleri itibarıyla yaptıklarını onlar değerlendirirler, onların gereğini yapacağını düşünüyorum” dedi.

‘Kimse merak etmesin’

Konyaspor maçından mağlubiyetle ayrılmasını da değerlendiren Başkan Özbek, şunları söyledi:

“Konya’da bir yol kazası oldu. Ligler başladığından beri söylüyoruz, şampiyonluğun en büyük adayı Galatasaray. Hala şampiyonluğun en büyük adayı Galatasaray’dır. Taraftarların bize gösterdikleri destekle biz bugüne geldik. O sonuca rağmen taraftarlarımız oyuncularımızı çağırıp alkışladılar. Aynı desteğin devam etmesini istiyorum. Dolayısıyla mayıs ayında gerekli sonucu alacağız, kimse merak etmesin.”

Haberin Devamı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus’un, ‘Türkiye’de maçlar sahada değil, masa başında kazanılıyor’ açıklamasının hatırlatılması üzerine sarı-kırmızılıların başkanı Konya’da yaptığı açıklamanın benzeri bir ifade kullanarak, “Bu sorunun muhatabı ben miyim? Herkes her şeyi söyleyebilir. Doğrudur, yanlıştır, bunu tartışmak yerine kullandığı ifadelerdeki ağırlık, Türk futbolu ile ilgili. Onun yorumunu biz yapacak değiliz. Benim muhatabım değil. Burada Türk futbolunun kurulları var. Onlar baksınlar, incelesinler, ne gerekiyorsa onların yapması lazım. Kurullar, bunu dikkate alacaktır diye düşünüyorum. Jesus’un söylediğinin muhatabı ben değilim. Bunun muhattabı Türkiye Futbol Federasyonu’dur. Onların dikkat etmesi gerekiyor” diye konuştu.

Düşler Vadisi'nden 3 milyar lira

Emlak Konut GYO öncülüğünde Galatasaray’ın Riva arazisi üzerinde Yılmaz İnşaat ve FBA Yapı tarafından geliştirilen Düşler Vadisi’nde ilk 2 etapta satışa sunulan villalardan 170 milyon dolar + 90 milyon TL (Yaklaşık 3 milyar 313 milyon lira) fayda sağlandığı açıklandı. Başkan Dursun Özbek, “Maalesef Türkiye’deki spor kulüpleri, sportif aktivitelerden para kazanma durumunda değil. Gerek futbol gerekse 17’ye yakın amatör şubemiz var. Bunlar sürdürülebilir bir yapıya kavuşması gereği olan dallar. Riva Projesi ihaleye çıktı, Emlak Konut’la yaptık. Riva arazisi bugüne kadar kulübe 170 milyon dolar + 90 milyon TL fayda sağlamıştır” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

50 yıllık aşk

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve eşi Mesude Özbek, 50. evlilik yıldönümünü Riva’da kutladı. Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz, Özbek çiftine çiçek takdim etti ve pasta kesildi. Katılımcılar, Mesude-Dursun Özbek çiftini kutladı.

Yazarlar