Fenerbahçe Dusan Tadic'e ilginç benzetme! 'Alex de Souza ve Robin van Persie karışımı'

Dusan Tadic'e ilginç benzetme! 'Alex de Souza ve Robin van Persie karışımı'

30.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’nin yeni yıldızlarından Dusan Tadic hem yetenekleri hem harika kariyeri hem de fiziki görüntüsüyle kusursuz bir karışım gibi duruyor. Zimbru maçındaki performansıyla büyük alkış toplayan Sırp futbolcu, Alex de Souza ile Robin van Persie’nin (RvP) harika bir bileşimine benziyor.

Dusan Tadice ilginç benzetme Alex de Souza ve Robin van Persie karışımı

Son 25 yılda Süper Lig’de izlediğimiz yabancı süper solakları şöyle bir hatırlayalım; Elvir Balic, Alex de Souza, Gheorghe Hagi, Haim Revivo, Milan Rapaic, Federico Giunti, Roberto Carlos, Oscar Cardozo ve Robin van Persie (RvP) aklımıza ilk gelen isimler olur genelde. Süper solaklar arasında Alex ile Hagi’yi ayrı bir yere koymak lazım elbette ama bu oyuncuların her biri dünya çapındaki şöhretlerine paralel izler bıraktılar ligimize. Şampiyonluklar yaşadılar, kupalar kaldırdılar, milyonlar tarafından ayakta alkışlandılar.

Süper solak ailesine katılan son isim Dusan Tadic oldu. Ajax forması altında yıllardır hayranlıkla izlediğimiz Sırp yıldız uzun süre Beşiktaş’ın transfer gündeminde yer almasına rağmen son derece sürpriz bir biçimde Fenerbahçe ile anlaştı, 2 yıllık resmi sözleşmeye imza attı.

Haberin Devamı

AJAX’TA ZİRVEYİ GÖRDÜ

Futbol kariyerine Sırp ekibi Vojvodina’da başlayıp 2010’da Groningen’in yolunu tutan Tadic, 2012’de Twente’ye, 2014’te Southampton’a katıldı. 2018’de ise futbol hayatının en parlak yıllarını yaşayacağı Ajax’la anlaştı. Hollanda devinde tarihi başarılara imza attı Tadic. Beş yılda 3 kez Hollanda Ligi şampiyonu oldu. İki kez Hollanda Kupası’nı kaldırdı, bir defa da Hollanda Süper Kupa’yı omuzladı. 2018-2019 sezonunda rakip ağları tam 28 kez havalandırarak Hollanda Ligi Gol Kralı olmayı başardı. Aynı sezon ligde 13 tane de asist yapmıştı. 2016, 2019 ve 2021’de ülkesi Sırbistan’da yılın futbolcusu seçilen Dusan Tadic, 2021’de ise Hollanda’nın en iyisi ödülüne layık görüldü.

Dusan Tadice ilginç benzetme Alex de Souza ve Robin van Persie karışımı

AVRUPA’DA BENZERİ YOK

Tadic son 5 sezonda Avrupa’nın 10 büyük liginde hem 10 gol ve üstü atan hem de 10’dan fazla asist yapan tek oyuncu durumunda bulunuyor. Yalnızca bu istatistik bile Sırp yıldızın ne kadar kaliteli, ne kadar istikrarlı ve gerçek bir profesyonel olduğunu kanıtlamaya yetiyor.

Biz gazeteciler benzetme yapmayı çok severiz. Özellikle ülkemize gelen yeni yıldızları tanıtmaya, anlatmaya çalışırken çok kullanırız bu benzetme kozumuzu. Dusan Tadic şüphesiz çok yetenekli çok kariyerli ve çok özel bir oyuncu. Bu anlamda onu eski yıldızlardan birine endekslemek kolay değil. Tadic hem yetenekleri hem kariyeri hem de fiziki görüntüsüyle kusursuz bir karışım gibi duruyor. Alex de Souza ile Robin van Persie’nin (RvP) harika bir bileşimine benziyor...

Haberin Devamı

Dusan Tadice ilginç benzetme Alex de Souza ve Robin van Persie karışımı

TARAFTARI ADETA BÜYÜLEDİ

Tadic tıpkı Alex gibi tek başına ne 10 numara, ne de santrfor. Adeta bir koltukta iki karpuz taşıyor. Ajax forması altında inanılmaz istatistiklere sahip. Yıllardır hem asistleri hem de golleriyle büyülüyor. Oyun tarzı, saha içindeki coşkusu ve fiziki görüntüsüyle de fena halde RvP’ye benziyor. Ayrıca tıpkı RvP gibi Hollanda ve İngiltere kariyerlerine sahip. Tadic’in Fenerbahçe’ye gelişi de Robin van Persie gibi sürpriz oldu. Kampa gecikmeli katılmasına rağmen başta teknik direktör İsmail Kartal olmak üzere kısa sürede kendisini herkese kabul ettirdi, liderlik vasıflarını gözler önüne serdi.

Dusan Tadic, Fenerbahçe formasıyla ilk sınavını Zimbru ile çarşamba akşamı oynadıkları UEFA Konferans Ligi 2. ön eleme turu maçında verdi. Ülker Stadı’na ilk kez çıkan 34 yaşındaki yetenekli futbolcu; enerjisi, sıra dışı pasları, fizik gücü ve oyun zekasıyla herkesi adeta büyüledi. Maçtaki gollere Ferdi, Kent, Dzeko, Szymanski ve King imza atmış olsa da Tadic’in ilk gösterisi gelecek güzel günlerin habercisi gibiydi...

Haberin Devamı

DZEKO’YU KRAL YAPMAK İSTİYOR

Edin Dzeko ile Dusan Tadic bazı iddiaların aksine çok kısa sürede kaynaştı. Fenerbahçe çatısı altında bir araya gelen iki yıldız birbirlerinin kariyerlerine büyük saygı duyuyor. İkisinin aklında da 9 yıllık şampiyonluk özlemini noktalamaktan başka bir şey bulunmuyor. Tadic, Fenerbahçe’yi seçmesinde önemli rol oynayan Dzeko’yu gol krallığına taşımanın hesaplarını da yapıyor.

Dusan Tadice ilginç benzetme Alex de Souza ve Robin van Persie karışımı

Yetenekli futbolcu bu konudaki düşüncelerini şöyle ifade ediyor:

“Edin Dzeko’nun burada olması karar verirken benim için iyi bir göstergeydi. Zaten onu tanıyordum, sonrasında bana mesaj da attı. İyi bir insan ve harika bir oyuncu olduğunu biliyordum. Onun arkadaşı ve aynı zamanda takım arkadaşım olduğu için çok mutluyum. Bizim için en önemli olan Fenerbahçe’de başarılı olabilmemiz. Umarım bu sezon Dzeko’yu gol kralı yapabilirim.” Bu arada Zimbru maçından sonra Fenerbahçe’nin sosyal medya hesaplarından Dusan Tadic için özel bir paylaşım yapıldı. “Tadic’i izlerken iç sesimiz” başlığıyla yapılan videolu paylaşımda, “Ne kadar güzelsin ya, ne biçim bir şeysin sen ya, vay anasını arkadaş ya...” ifadeleri yer aldı.

Diğer yandan Tadic, Fenerbahçeli taraftarlarca maçın oyuncusu seçildi. Sarı-lacivertli kulübün sosyal medyadaki anketine katılan taraftarların yüzde 77’si Sırp oyuncuyu karşılaşmanın en başarılı ismi olarak belirledi.

Haberin Devamı

DJOKOVİC’LE ÇOK YAKIN

Dusan Tadic ile tenisin efsane isimlerinden Novak Djokovic arasında yakın bir dostluk bulunuyor. Tadic vatandaşı Djokovic’i gelmiş geçmiş en başarılı tenisçi olarak görüyor: “Djokovic bana göre gelmiş geçmiş en iyi tenis oyuncusu. Kazanmış olduğu başarılara ve rekorlara bakarak bunu görebiliyoruz. O her şeyi başardı. Nadal ve Federer de en iyiler arasında ama bana göre fark var. Djokovic kırmış olduğu rekorlarla bunu gösteriyor. Bence o tenisin en iyisi. Rakamlar bunu söylüyor. Novak aynı zamanda çok iyi insandır. Etrafındaki herkesi mutlu etmek isteyen insan. Yaşantısıyla her zaman örnek olmaya çalışıyor. Sırbistan’daki herkes onunla gurur duyuyor.”

Haberin Devamı

‘TADİC ON FİRE’IN SIRRI: HER ZAMAN DAHA FAZLASI

Ajax’ta Dusan Tadic ile özdeşleşen Freed from desire (Tadic on fire) şarkısı, Sırp yıldızın futbola bakışını da özetliyor aslında. Tadic tıpkı şarkıdaki gibi hep daha fazlasını istiyor ve bu felsefesini şu sözlerle açıklıyor: “Tabii ki bu şarkıyı kendi stadımızda duymak isterim. Ajax’ta bu moda haline gelmişti, meşhur olmuştu. Hem maç öncesi çalıyordu, hem de maçta taraftarlar söylüyorlardı. Asist yapmayı, gol atmayı çok seviyorum. 21. yüzyılda en fazla asist yapan 7. ya da 8. oyuncu olmam gerekiyor. Bu şekilde devam etmem gerekiyor. Her zaman daha fazlasını istememiz lazım. Yani her zaman aç olmamız gerekiyor. Şarkıda söylendiği gibi de hep daha fazlasını istiyorum.”

Dusan Tadice ilginç benzetme Alex de Souza ve Robin van Persie karışımı

ÖZEL HOBİSİ BALIK TUTMAK

Balık tutmak Dusan Tadic’in özel zevkleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Sırp futbolcu fırsat buldukça oğluyla birlikte balık tutmaya gidiyor. Balıkçı bir aileden gelen teknik direktör İsmail Kartal, Zimbru maçından önce düzenlenen basın toplantısında Dusan Tadic’i oğluyla birlikte balığa götüreceğini ifade etti. Kartal, adres olarak ise en sevdiği semtlerden olan Anadolu Kavağı’nı gösterdi.

MİLUTİNOVİC’LE ÇALIŞIYOR FİZİĞİNE ÇOK DİKKAT EDİYOR

Fenerbahçeli Dusan Tadic’in, Andreja Milutinovic isimli özel koçu bulunuyor. Bu kişi aynı zamanda Real Madrid’in süper yıldızı Luka Modric ve 45 yaşına gelmesine rağmen kariyerini sürdüren efsanevi İtalyan kaleci Gianluigi Buffon gibi oyuncularla da çalışıyor. Andreja Milutinovic bir dönem Roberto Mancini’nin Inter’inde ve Sırbistan Milli Takımı’nda da görev yaptı.

Milutinovic, Tadic’in kariyerinde yaşadığı sakatlıkların ardından beklenenden çok daha kısa sürede sahalara dönmesini sağladı. İşinde uzman olan deneyimli antrenör, Sırp yıldızın performansını artıran çok önemli bir faktör oldu.

BASKETBOL MAÇLARINA GİDECEK

Tadic, Fenerbahçe Beko’da forma giyen Sırp yıldızların yanı sıra efsane antrenör Zeljko Obradovic’i yakından tanıyor. Basketbol maçlarını izlemek için salona gideceğini aktaran sarı-lacivertli oyuncu bu sezon hem futbolda hem de basketbolda şampiyon olacaklarına inanıyor.
Sırbistan’ın çok sayıda başarılı basketbolcuya sahip olduğuna vurgu yapan Tadic, “Sırbistan bir basketbol ülkesi. En iyi oyuncular ve hocaların çıktığı bir ülke. Obradovic bunlardan bir tanesi. Bogdan Bogdanovic, Bjelica, Kalinic ve Guduric gibi Fenerbahçe’de oynamış çok fazla iyi isim var. Fenerbahçe çok iyi bir basketbol takımına sahip.

O yüzden hep en iyi oyuncuları alıyorlar. Ben de onların Fenerbahçe tarihinin bir parçası olmalarından dolayı mutluyum. Kesinlikle önümüzdeki dönemde basketbol maçlarını izleyeceğim. Umarım onlar da futbol maçlarını izlemeye gelirler. Bizim için en iyi senaryo iki takımın da şampiyonluğa ulaşması olur” ifadelerini kullandı.

Dusan Tadice ilginç benzetme Alex de Souza ve Robin van Persie karışımı