Skorer Eğlencenin dozu kaçtı

Eğlencenin dozu kaçtı

27.05.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Köşeyi döndüler

Eğlencenin dozu kaçtı



     "Şükürler olsun"
     BEŞİKTAŞ'I attığı kritik gollerin yanı sıra asistleriyle şampiyonluğa taşıyan Sergen Yalçın, bu başarıyı tek cümleyle özetledi: "Şampiyon olmaya mecburduk". Zorlu yarışta emeği olanlara teşekkür eden yıldız oyuncu, "Allahımıza şükürler olsunki bugünü de gördük. Benim için çok zor bir sezon oldu. Sorunlara ve sıkıntılara rağmen ipi göğüsledik. Camianın beklentisine yanıt verdik, kendimizi affettirdik" diye konuştu.
     
     "Anlamlı zafer"
     FUTBOL yaşamında ilk kez şampiyonlukla tanışan tecrübeli futbolculardan Tümer Metin ise "Beşiktaş'ta bütünlük var. Omuzumuzdan büyük yük kalktı. Kariyerimde ilk kez böylesi anlamlı bir şampiyonluk yaşadım, inanılmaz duygular içindeyim" dedi. Ronaldo, "Belçika'da şampiyonluk yaşamıştım. O zamandan beri bu hissi tatmıyordum. Bu bütün takımın başarısı. Hepimiz şampiyonluğa kenetlenmiştik" ifadelerini kullandı.
     
     BEŞİKTAŞ'IN Ginger Up'ta yapılan şampiyonluk kutlamalarında, herkes kendinden geçerken, bu görkemli eğlence, içki dozunun artmasıyla tatsız tezahüratlara dönüştü. Televizyondan naklen yayınlanan kutlamalar sırasında, özellikle Galatasaray'a edilen küfürler ve söylenen şarkılar Fair - Play'e aykırı bulundu.
     
     BEŞİKTAŞ, şampiyonluğa ulaşan futbolcuları prime boğacak. Siyah - Beyazlı yöneticilerin aldığı karar gereği, 30 maç ve üzerinde oynayanlar 150'şer bin dolar alacaklar. 30 maçın altındakiler ile bu para baz alınarak, karşılaşma sayısı kadar prime sahip olacaklar.
     

FUTBOLCULAR MAÇ PRİM
Oscar Cordoba 31 150 bin dolar
Ronaldo 32 150 bin dolar
Tayfur Havutçu 30 150 bin dolar
Daniel Pancu 31 150 bin dolar
Carlos Zago 30 150 bin dolar
Sergen Yalçın 28 140 bin dolar
İbrahim Üzülmez 25 125 bin dolar
Ahmet Yıldırım 25 125 bin dolar
Kaan Dobra 24 120 bin dolar
İlhan Mansız 23 115 bin dolar
Ahmet Dursun 23 115 bin dolar
Yasin Sülün 23 115 bin dolar
Tümer Metin 22 110 bin dolar
Tolga Doğantez 17 85 bin dolar
Federico Giunti 15 75 bin dolar
Tamer Tuna 10 50 bin dolar
Serdar 9 45 bin dolar
Niyazi Güney 5 25 bin dolar
Bayram Bektaş 4 20 bin dolar
Maldaraşanu 3 15 bin dolar
Göksel Gencer 2 10 bin dolar
Ali Cansun 2 10 bin dolar
Eser Yağmur 2 10 bin dolar
     
     
     ŞAMPİYONLAR Ligi'ne direkt girecek Beşiktaş'ın grupta eşleşebileceği muhtemel rakipleri de büyük ölçüde şekillendi. Siyah - Beyazlı takım, üç eleme turunu da oynamayacak, ancak buna karşın devlerle ilk grup maçlarında eşleşecek. İtalya'dan Juventus, Inter ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanması halinde Milan, İngiltere'den Manchester United, Arsenal, Almanya'dan Bayern Münih, Stuttgart, Fransa'dan Lyon, Monaco, Portekiz'den Porto gelecek.
     
     Muhtemel rakipler
     R.Sociedad ? (İspanya)
     R.Madrid ? (2'si girecek) (İspanya)
     Deportivo ? (İspanya)
     Juventus (İtalya)
     Inter (İtalya)
     M.United (İngiltere)
     Arsenal (İngiltere)
     Bayern Münih (Almanya)
     Stuttgart (Almanya)
     O.Lyon (Fransa)
     Monaco (Fransa)
     Olympiakos (Yunanistan)
     Panathinaikos (Yunanistan)
     Porto (Portekiz)
     Milan (İtalya)-L.Moskova (Rusya)
     PSV- Ajax (Hollanda)
     
     BEŞİKTAŞ yönetimi şampiyonluk kutlamaları nedeniyle Samsunspor maçını İnönü'de oynamak için federasyona resmi başvuruda bulundu. Federasyon bugün Karadeniz ekibine Beşiktaş'ın talebini iletecek ve akşama kadar karar vermelerini isteyecek. Samsunspor'un da Beşiktaş'tan gelecek yeni teklifi beklediği, Kartal'dan gelen 100 bin dolarlık önerinin kabul edilmediği öğrenildi. Bu arada Galatasaray maçındaki 1 nolu anons nedeniyle Beşiktaş'a ihtar ve 1 milyar ceza geleceği bildirildi.
     
     Beşiktaş günlüğü
     Cordoba'nın talibi çok
     KOLOMBİYALI kaleci "www. planetfootball.com" sitesine ilginç açıklamalar yaptı. Cordoba, "Beşiktaş kalmamı istiyor, bonservisimle ilgili bazı finansal sıkıntılar var. İngiltere ve İtalya'dan cazip teklifler alıyorum. Barcelona'dan henüz teklif almadım. Beşiktaş'ın önceliği var. Kalırsam Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağım" dedi.
     
     Okan-Ümit sırada
     YÖNETİM, Şampiyonlar Ligi için kolları sıvadı. Teknik Direktör Lucescu'nun isteği doğrultusunda Altay'dan Sinan ve Gençlerbirliği'nden Ahmed Hassan'ı renklerine bağlayan Beşiktaş, Adanaspor'dan Ümit ve Bursaspor'dan Okan'la pazarlıkları başlattı.
     
     Aydın'a tam not
     DERBİYİ yöneten Ali Aydın gözlemcilerden tam not aldı. FIFA kokartlı hakeme, maçın gözlemcileri Hilmi Ok ve Mahmut Çetiner 9'ar puan verdi. "Çok iyi" bulunan Aydın, MHK'yi de mahçup etmemiş oldu.
     
     Nihat'a jest
     BEŞİKTAŞ Real Sociedad'da harikalar yaratan eski futbolcusu Nihat'a büyük jest yaptı. Yönetim, 5 Temmuz'da dünyaevine girecek yıldız futbolcuyu mutlu gününde yalnız bırakmamak için kamp programını değiştirdi. Düğün nedeniyle 3 Temmuz'daki İsviçre kampı 6 Temmuz'a ertelendi.
     

     BEŞİKTAŞ'IN şampiyonluğu, İtalyan basınında "Lucescu'nun zaferi" başlıklarıyla yer aldı. La Gazzetta dello Sport, "Beşiktaş, Sergen'in golüyle, Milan'ın eski teknik direktörü Terim'in Galatasaray'ının hesabını gördü ve Türkiye şampiyonluğunu kazandı" diye yazdı. Gazete, haberinde sürekli Lucescu - Terim karşılaştırmaları da yaptı.
     LA Gazzetta Dello Sport, yorumda "Rumen teknik adam için büyük bir öc alma. Lucescu tekrardan güldü. Terim'i mağlup etti ve rakibi önünde şampiyonluğu fethetti" ifadelerini kullandı. Corriere dello Sport, "Lucescu ve Zago kazandılar." Corriere della Sera gazetesi ise "Mircea Lucescu, öcünü aldı" yorumlarında bulundu.
     


SPOR


GALATASARAY'DAN ÖZÜR DİLERİM
At yarışları
Avrupa Ligleri
Yabancı mesajı
2. LİG puan durumu
San Antonio finale doğru
Voleybolda müjde
KARTAL EZDİ GEÇTİ
Buna mecburduk
MUTLU SONA DOĞRU
PİŞMAN DEĞİLİM
Amoah sesleri
'Tekmelerin kurbanı'
SERENA'NIN ŞAKASI YOK
Şampiyon döndü
Haber turu...
Garanti ve Türk'ün âli menfaatleri