Almanya Bundesliga Eljif Elmas'tan transfer itirafı! 'Değişikliğe ihtiyacım vardı'

Eljif Elmas'tan transfer itirafı! 'Değişikliğe ihtiyacım vardı'

05.01.2024 - 19:05 | Son Güncellenme:

Napoli'den ayrılarak RB Leipzig'e transfer olan Eljif Elmas suskunluğunu bozdu. Başarılı futbolcu, RB Leipzig'e transfer olma sebebini açıkladı.

Eljif Elmastan transfer itirafı Değişikliğe ihtiyacım vardı

Bundesliga ekiplerinden RB Leipzig ile sözleşme imzalayan Eljif Elmas açıklamalarda bulundu. Napoli'den ayrıldıktan sonra ilk kez konuşan Kuzey Makedonyalı orta saha çarpıcı ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

Eljif Elmas, RB Leipzig'in teklifini kabul etme sebebini şu sözlerle anlattı: "Bir değişikliğe ihtiyacım vardı. Leipzig, Almanya'nın büyük bir kulübü. Projeyi ve Leipzig'in genç oyunculara verdiği güveni seviyorum. Ben de hala genç oyuncuyum ve bu yüzden burası benim için iyi seçenekti."

Almanya'ya karşı attığı golle ilgili gelen soruya Eljif Elmas, "Bu en sevdiğim gollerden biriydi. Kuzey Makedonya gibi bir takımla Almanya gibi büyük bir takıma gol atmak beni gerçekten mutlu etti" cevabını verdi.

Napoli ile RB Leipzig arasındaki sistem farkları hakkında konuşan Eljif Elmas, "Leipzig'de 4-2-2-2 oynuyoruz. Napoli'de 4-3-3 sistemiyle oynuyorduk. Topa sahip olma konusunda büyük farklılıklar var. Leipzig zirveye çok daha hızlı çıkıyor. Burada oyun, İtalya'ya göre çok daha hızlı ve daha direkt" dedi.z

Haberin Devamı

Eljif Elmas bu sezon Napoli'de 16 maça çıktı. Kuzey Makedonyalı orta saha bu süreçte 2 gol sevinci yaşadı. 24 yaşındaki on numara, 24 milyon euro bedelle RB Leipzig'e transfer oldu. Eljif Elmas'ın Bundesliga ekibiyle olan sözleşmesi 30 Haziran 2028'de sona erecek.

Rabotnicki altyapısında futbola başlayan Eljif Elmas daha sonra Fenerbahçe ve Napoli'de de forma giydi. Kuzey Makedonya Milli Takımı'nda 56 maçta şans bulan Eljif Elmas, 12 kez rakip fileleri havalandırdı. Eljif Elmas'ın güncel piyasa değeri 24 milyon euro.