Dünyadan Futbol Yok artık Kenan Yıldız! Juventus formasıyla resital sundu

Yok artık Kenan Yıldız! Juventus formasıyla resital sundu

05.01.2024 - 06:56 | Son Güncellenme:

İtalya Kupası'nda Salernitana'yı 6-1 mağlup eden Juventus'ta oyuna 66'ncı dakikada giren Kenan Yıldız, maçın kahramanı oldu.

Yok artık Kenan Yıldız Juventus formasıyla resital sundu

Juventus, İtalya Kupası Son 16 Turu'nda Salernitana ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu mücadele ev sahibi ekibin 6-1'lik zaferiyle sona erdi. Juventus forması giyen milli futbolcumuz Kenan Yıldız, performansıyla mücadelenin yıldızlaşan ismi oldu.

Haberin Devamı

Chiesa'nın yerine 66'ncı dakikada oyuna giren Kenan Yıldız, 75'te rakibinin kendi kalesine attığı golün hazırlayıcısı oldu. Sol çaprazda boş durumda topla buluşan 18 yaşındaki yeteneğin vuruşunu kaleci çeldi ancak savunmaya çarpan top ağlarla buluştu.

Karşılaşmanın 88'inci dakikasında sol kanatta Danilo'dan pası alan Kenan Yıldız, rakiplerinden dar alanda birer birer sıyrıldı ve ceza sahasına girdi. Genç futbolcu ceza sahasına sokulduktan sonra açısını düzeltti ve şık bir vuruşla fileleri havalandırdı. Kenan Yıldız'ın bu golü Juventus'u rahatlattı.

"YARIN OYNAMAYACAK" DEMİŞTİ

Juventus Teknik Direktörü Massimiliano Allegri, Kenan Yıldız'la ilgili maç öncesi yaptığı açıklamada genç futbolcunun Salernitana karşısında oynamayacağını belirtmişti. Massimiliano Allegri açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

Haberin Devamı

"Kenan Yıldız yarın oynamayacak. Şimdi sakin kalmalı ve çalışmaya devam etmeli. Üst düzey bir oyuncu olup olmayacağınızı iki maç belirlemez. Her gün çalışmanız gerekir ve kariyerinizin sonunda yaptıklarınız hatırlanır."

18 yaşındaki hücum oyuncusu, Serie A devindeki 9'uncu maçında 2'nci kez rakip ağları havalandırma başarısı gösterdi. Juventus ile sözleşmesi 30 Haziran 2027'de sona erecek Kenan Yıldız'ın güncel piyasa değeri 10 milyon euro.

A Milli Futbol Takımı'nda 3 müsabakada oynayan Kenan Yıldız, 1 gol sevinci yaşadı.