Dünyadan Futbol Elon Musk'tan dünya yıldızlarına büyük şok! 108 milyon takipçisi var ama 'mavi tik'i yok

Elon Musk'tan dünya yıldızlarına büyük şok! 108 milyon takipçisi var ama 'mavi tik'i yok 

22.04.2023 - 10:02 | Son Güncellenme:

Sosyal medya şirketi Twitter'ın sahibi Elon Musk'ın mavi tik kararı futbol dünyasını da yakından etkiledi. Hesaplarında milyonlarca takipçisi bulunan yıldızlar bir anda şoka uğradı. İşte detaylar...

Elon Musktan dünya yıldızlarına büyük şok 108 milyon takipçisi var ama mavi tiki yok

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu Twitter'da yaşanan büyük değişim Cristiano Ronaldo başta olmak üzere dünya yıldızlarını da yakından etkilemiş durumda.

Haberin Devamı

MUSK PARALI YAPTI

Twitter’da kullanıcının “gerçek” olduğunun ispatı olan doğrulanmış hesapların sembolü “mavi tik” daha önce ücretsizdi. Ancak ABD’li milyarder Elon Musk, geçen yıl Twitter’ı satın aldıktan sonra “mavi tik” özelliğini ücretli aboneliğe dönüştürdü.

Elon Musktan dünya yıldızlarına büyük şok 108 milyon takipçisi var ama mavi tiki yok

BİR ANDA KAYBOLDU

Twitter’da ücretsiz mavi tik dönemi dün sona ererken ücretli mavi tik dönemi başladı. Bu nedenle ücretli aboneliği olmayan hesaplardaki mavi tik işaretleri dünden itibaren kaldırılmaya başlandı. Söz konusu simge, ünlü isimlerin profillerinden de yok olmaya başladı.

KAOS YARATTI

Mavi tiklerin bir hesabın Twitter’da belirtilen kişi olup olmadığını anlamak için önemli bir sembol olması nedeniyle binlerce doğrulanmış hesabın “bir anda” sıradan bir profil gibi görünmesi Twitter’da kaos yarattı.

Haberin Devamı

108 MİLYON TAKİPÇİSİ VAR, MAVİ TİK YOK

Elon Musk'ın kararlarından etkilenenler arasında Al Nassr forması giyen Cristiano Ronaldo da yer aldı. 108 milyon takipçisi bulunan Portekizli yıldız Twitter Blue'ya üye olmadığı için hesabındaki mavi tiki kaybetti.

Elon Musktan dünya yıldızlarına büyük şok 108 milyon takipçisi var ama mavi tiki yok

Portekizli yıldız futbolcunun, mavi tiki geri almak için Twitter Blue'ya abone olması ve aylık 8 dolar ödeme yapması gerekiyor.

DÜNYACA ÜNLÜ SPORCULAR DA ŞOK OLDU

Ronaldo'nun yanı sıra Hem futbol hem de basketbol dünyasından ünlü spocuların hesaplarındaki mavi tik'ler gitmiş oldu. Milli yıldızlar Hakan Çalhanoğlu, Çağlar Söyüncü ve Merih Demiral'ın da yer aldığı isimlerin arasında James Harden, Kylian Mbappe, Stephen Curry ve Erling Haaland gibi yıldızlar da bu karardan etkilendi.

Yazarlar