Dünya Kupası Emiliano Martinez, skandal hareketinin nedenini itiraf etti! Dünya Kupası'na damga vurmuştu

Emiliano Martinez, skandal hareketinin nedenini itiraf etti! Dünya Kupası'na damga vurmuştu

03.03.2023 - 18:05 | Son Güncellenme:

Arjantin'in şampiyonluğuyla tamamlanan 2022 Dünya Kupası'nda Emiliano Martinez'in kupa seremonisinde yaşadığı sevinç ortalığı karıştırmıştı. Tecrübeli file bekçisi bu hareketi neden yaptığını itiraf etti.

Emiliano Martinez, skandal hareketinin nedenini itiraf etti Dünya Kupasına damga vurmuştu

Katar'ın ev sahipliği yaptığı 2022 Dünya Kupası'nda takımını finale taşıyan ve kurtardığı penaltılarla Arjantin'in kupaya uzanmasında büyük rol oynayan Emiliano Martinez, ödül töreninde yaptığı hareketle geceye damga vurmuştu. Tecrübeli eldiven, futbol dünyasında çok konuşulan o hareketin perde arkasını anlattı.

Haberin Devamı

2022 Dünya Kupası finalinde Arjantin, penaltı atışları sonrası Fransa’yı mağlup ederek şampiyon oldu. Arjantin’de golleri 23’üncü ve 109’uncu dakikada Lionel Messi, 36’ncı dakika Angel Di Maria kaydederken, Fransa’nın gollerini 80, 81 ve 118'inci dakikalarda Kylian Mbappe attı. Normal süresi 2-2, uzatma dakikaları ise 3-3 biten mücadelede penaltı atışlarına gidildi. Penaltı atışlarında 4-2 üstünlük sağlayan Arjantin, 2022 FIFA Dünya Kupası’nda şampiyonluk yaşayan takım oldu.

YILIN EN İYİ KALECİSİ SEÇİLDİ

2022 FIFA En İyiler (The Best) ödül töreni Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlendi. Bir çok yıldızın ödül aldığı gecede Aston Villa'nın file bekçisi Emiliano Martinez, 'Yılın En İyi Erkek Kalecisi' ödülünü aldı.

Haberin Devamı

Emiliano Martinez, skandal hareketinin nedenini itiraf etti Dünya Kupasına damga vurmuştu

MARTINEZ'İN SEVİNCİ OLAY OLDU

Dünya Kupası şampiyonu Arjantin'in tecrübeli file bekçisi Emiliano Martinez, müsabaka sonrası 'Altın Eldiven' ödülünün sahibi oldu. Ödülünü alan Martinez'in milyonların önünde yaptığı garip hareket sosyal medyada gündem oldu. Bunun yanında 30 yaşındaki kaleciye sert eleştiriler geldi.

Emiliano Martinez, skandal hareketinin nedenini itiraf etti Dünya Kupasına damga vurmuştu

KUTLAMALARDA RAHAT DURMADI

Arjantin Milli Takımı'nın yıldızı Emiliano Martinez, ülkesinde kupayla tur attıkları sırada yine rahat durmadı. Fransız yıldız Kylian Mbappe'nin fotoğrafının yer aldığı bir oyuncak bebeği elinde tutan Emiliano Martinez sosyal medyada büyük eleştirilere maruz kaldı.

Emiliano Martinez, skandal hareketinin nedenini itiraf etti Dünya Kupasına damga vurmuştu

İTİRAF ETTİ

Şu anki kariyerini Aston Villa'da devam ettiren Emiliano Martinez, TycSports'a Dünya Kupası'nda yaptığı skandal hareketin nedenini açıkladı.

Emiliano Martinez, verdiği röportajda şu sözleri kullandı:

“Finalden sonra parmak hareketi. Elbette bununla gurur duymuyorum ama bu bir kumardı. Takım arkadaşlarım, altın eldiveni kazanırsam Copa America'da yaptığım şeyi tekrar yapmam için bana meydan okudu. Bu onların suçu, takım arkadaşlarım. Düşündüğüm tek şey ağlamamaktı."

Yazarlar