Basketbol En anlamlı kupa!

En anlamlı kupa!

11.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Odeabank coachu Ekrem Memnun bir çok sıkıntıya rağmen ipi göğüslediklerine dikkat çekti, “Zor bir sezondu ama oyuncuların karakteri, kararlılığıyla bu noktaya geldik. Çok anlamlı bir şampiyonluk oldu” dedi.

En anlamlı kupa

ONUR DİNÇER - ÖZEL RÖPORTAJ

Haberin Devamı

Kadınlar Basketbol Ligi’nde şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray Odeabank, medya günüyle basın mensuplarının karşısına çıktı. Etkinlikte konuşma fırsatı bulduğumuz başarının mimarı coach Ekrem Memnun, kendileri açısından sıkıntılarla dolu bir sezonda bu başarıya ulaşmalarının, kupayı daha da anlamlı hale getirdiğini söyledi.

Ekrem Memnun, “Zor bir sezondu çok sıkıntı yaşadık, yani kadro yapısı anlamında sıkıntı yaşadık. Ondan sonra oyunumuzu oturtmada sorunlarımız oldu. Sürekli konsept değiştirmek zorunda kaldık. Tüm sezon çok kaliteli bir basketbol oynayamadık. Ama en sonunda oyuncuların karakteri, kararlılığıyla bu noktaya geldik. Sezon içinde iniş çıkışlarımız oldu ama en önemli dönemde, play off döneminde iyi bir form yakaladık. Onu hesaplamıştık zaten oraya iyi hazırlandık. Bu dönemde de çok iyi basketbol oynadık. Daha konsantreydik, dolayısıyla bizim için çok anlamlı bir şampiyonluk oldu” dedi.

Haberin Devamı

‘Fedakârlık yapıldı’

‘Herkes fedakârlık yaptı’ diyen sarı-kırmızılıların hocası şöyle devam etti:

“Kulübün ekonomik durumu ortada. Herkes kadar biz de payımızı alıyoruz bu sıkıntılardan. Burada önemli olan şu. Oyuncular ve biz yöneticilerin iyi niyetle bu sıkıntıları aşmak için çaba sarfettiğini gördük. Çok zorlandığımız dönemler oldu ama ikna olduktan sonra bir noktaya gelebilmeyi başardık. Bu yüzden de herkes fedakârlık yaptı. Zaten takım olmak budur. Her şey tıkır tıkır olsa çok güzel. Bu sene öyle olmadı ama inşallah olur.”

‘Fenerbahçe farklı olurdu’

Final serisindeki rakipleri AGÜ’yü öven deneyimli antrenör Fenerbahçe kıyaslaması da yaparak şunları söyledi: “Abdullah Gül Üniversitesi çok iyi bir takım. Fenerbahçe olsaydı farklı olur muydu? Yüzde 100 olurdu. Teknik olarak olur muydu, olmaz mıydı bilmiyorum ama Galatasaray-Fenerbahçe maçı şampiyonluk maçı da olsa yüzüncülük maçı da olsa, gazozuna da olsa büyük bir derbidir. Sonucu hiç bir zaman önceden belli olmaz. Dolayısıyla bambaşka bir seri yaşardık.”

Zafer sevinci!

Galatasaray Odeabank’ın forveti Deniz Çolakoğlu ilk şampiyonluğunu yaşadığı için çok mutlu olduğunu söyledi, Şebnem Kimyacıoğlu bu zaferi sonuna kadar hak ettiklerini dile getirdi. Bahar Çağlar ise şampiyonluklarını ilan ettikleri maçın ardından kupa seremonisinin yapılmadığını, bunun kendilerini üzdüğünü vurguladı. Her üç isim de, taraftarın sevgilisi, eski kaptanları Işıl Alben’i tekrar takımda görmek istediklerini de belirterek, Işıl’ın kendilerine güç katacağı görüşünde birleştiler.

Haberin Devamı

Tarih yazdı

Ekrem Memnun, sarı-kırmızılıları 17 senelik aranın ardından üst üste iki sezon şampiyonluğa taşıyarak tarihe geçti. Deneyimli coach, 1997-98’de bunu başaran takımın da başındaki isimdi.

Takımın yabancı oyuncularının katılmadığı etkinlikte yerli isimler, hocalarıyla poz verdi.

En anlamlı kupa