Skorer ‘En büyük kaybımız’

‘En büyük kaybımız’

14.08.2008 - 02:38 | Son Güncellenme:

Mehmet Atalay, Taner Sağır ile taze başlangıç yapmak istediklerini, ama hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi. Atalay, “Umudum var. Atina’yı geçeceğiz” dedi

‘En büyük kaybımız’

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Pekin’deki ‘kötü gidişin’ üzüntüsünü yaşadıklarını ancak en büyük kayıbın Taner Sağır olduğunu söyledi.
2004 Olimpiyat Şampiyonu Sağır’ın örnek bir sporcu olduğunu vurgulayan Atalay, “Burada Taner’in altın madalyasını banko görüyordum. Çinli rakibi kilosunu düşürmesine rağmen yüksek kiloya girerek risk aldığını düşünüyorum. Taner ile oyunlarda yeniden taze bir başlangıç yapmak istedik, ama olmadı” dedi.
Pekin’e gelmeden önce söylediği 5’er altın, gümüş ve bronzun ‘gönlünden geçen’ olduğunu asıl hedefte Atina’da kazanılan 10 madalyayı aşmayı istediklerini belirten Atalay, “Karamsarlık havasına girersek, diğer sporcularımız da olumsuz etkilenecek. Ben hala Atina’yı aşabileceğimizi düşünüyorum. Henüz güreş, tekvando, boks, atletizm gibi branşlarda madalya umutlarımız var” ifadelerini kullandı.
Başarısızlığın kesin nedenini henüz tahmin edemediğini de belirten Atalay, “Özerkliğe geçiş döneminde bu tip sancılar olabilir. Federasyonlar özerkleşirken iki seçim geçirdi. Federasyon başkanlarının aklında sürekli seçim vardı. Fakat Türk sporunun geleceği için bu işi de yapmak zorundaydık” dedi.

Haberin Devamı

Şahin şaşkın!
Pekin Olimpiyat Oyunları’nı açılıştan itibaren takip eden Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye’nin en başarısız olimpiyatlarından birini geçirmekte olduğunu söyledi.
Şahin, Taner Sağır’ın “sıfır” çekmesinden sonra salondan ayrılırken, yaptığı değerlendirmede, “Şu ana kadar Atina Olimpiyatları’nın gerisinde kaldık. İnşallah bundan sonra yarışacak sporcularımız başarılı olur” diye konuştu.
Federasyonların acilen kendilerini masaya yatırmaları gerektiği görüşünü de dile getiren Şahin, bunların özerk kuruluşlar olduğunu, özerkliğin de bir süreç alacağını söyledi.

Yazarlar