Ercan Güven

Ercan Güven

eguven@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fenerbahçe en çok gol atıp en az gol yiyen takım olmasını sağlayan iki “şeytan üçgeninden” kaleye yakın olanını “şeytan aldı götürdü” resmen!..

Becao-Djiku-Fred öyle kısa bir sürede sakatlanıp tribüne çıktı, Fenerbahçe savunması o kadar kısa sürede boşaldı ki, herkes şoke oldu.

Tabi, “İsmail Kartal ile yürümez” iddiasındakiler hariç…
“Fikri takip” açısından, onlar için bulunmaz bir fırsat bu. Sakatlıkların faturası kesilecekse, adam aramaya bile gerek yok.
Hazır… Önlerinde İsmail Kartal var.

Zaten, tribünleri apartmandan Pendik sahası kötü değildi… Becao’nun, Fred’in ilk yedi dakika içinde sakatlanmasında darbe de yoktu… Olsa olsa sorun antrenmanda, futbolcuların özbakımında, oynatılma planlamasında, ısınmasında, yani İsmail Kartal’da!..

Haberin Devamı

Olmadı mı?

O zaman, yine suçlu Kartal…“Bu günleri hesaplayamadı”! Avrupa kadrosuna Samet yazılsaydı Djiku sakatlanmayacaktı mesela!

Yahu, o liste verilirken Samet’in ayrılma talebi vardı bu biiir…Avrupa kadrosunda alt yapıdan yetiştirdiği futbolcu sayısı az olduğu için kısıtlaması var Fenerbahçe’nin… Üçü kaleci 21 futbolcu yazabiliyorsun ikiii.
Peki… Mert Müldür niye yok Avrupa’da.

Hatırlayın sezon başını. Mert sakatlıktan döndüğü için oynayıp oynayamayacağı bile şüpheliydi. Fiziksel olarak daha iyi durumda olanlar tercih edildi Avrupa 21’i için.
Kadroyu oluşturmasında mı hata?

Dört stoperin aynı süreçte sakatlanacağını tahmin ettin diyelim; ne yapacaksın, altı stoper mi tutacaksın takımda, yedi mi?
Müneccim mi İsmail Kartal dört stoperin birden sakatlanacağını bilsin?

Müneccimlikten söz açılmışken Zajc konusunda öyle bir öngörüsü var ayrıca Kartal’ın. Yabancı kontenjanını denkleştirmek için Zajc’ın gönderilmesi aşamasında tek karşı duran İsmail Kartal’dı ve bu sebeple vizyonsuzlukla falan suçlanmıştı. Şimdi Fred’in “onu en az aratacak” alternatifi durumunda Zajc. Kartal’a “iyi akıl ettin” diyen de yok tabi.

Zor bir ay bekliyor Fenerbahçe’yi.
Ancak, “icatlar ihtiyaçlardan doğar”!
Aynı zamanda stoperde oynatabileceği 17 yaşındaki Yusuf ile fırsat da var. Kim bilir, epeydir A takımı ile idmanlara çıkan Yusuf ile yeni bir öykü yazabilir Fenerbahçe.

Haberin Devamı

Çareler tükenmez!

Trabzonspor maçında büyük ihtimalle Samet-Oosterwalde olacak savunma göbeği.
Ludogerets maçı ise Yusuf- Oosterwolde mi olur, yoksa Crespo mu oynar Yusuf’un yerine bilinmez.
Ancak kesin olan şu ki, Fenerbahçe galibiyet serisinin sürüp gitmesi ve bir aylık zor dönemin taşa takılmadan atlatılması için Tadic’den başlayarak tüm ön alan futbolcularının top kaybını minimuma, savunmaya katkıyı maksimuma çıkarmaları gerek.

Zeki ve yetenekli futbolcuların altından kalkamayacağı bir sorun değil.
Trabzonspor ve Adana Demirspor arasındaki Avrupa maçına “Fenerbahçe’nin mezuniyet testi” diyenler yanılıyor. Bu savunma kaosu, aslında İsmail Kartal’ın nihai sınavı…

Felaketler bazen fırsat da yaratır… Yılın son ayı Fenerbahçe yine zirvelerdeyse, İsmail Kartal çok büyük bir saha ve medya baskısından galip çıkan adam olarak “dokunulmazlık” kazanır.